Selam, astra J kasa kullanıcısıyım ve araba hakkındaki fikirlerimi bu konuyu okuyacak arkadaşların belki ihtiyacı olur diye belirtmek istedim. 800 bin lira bütçemin olduğu bir dönemde gidip clio, ibiza, kia picanto gibi veya aile kullanımı için suv tarafta citroen c3 veya minivan tarafında ford tourneo gibi daha çok aile kullanımında üzmeyecek araçlara bakındım. Clio, ibiza veya picanto gibi bahsettiğim araçlar tabii bu aile olayına dahil değil. Onlar daha çok kişisel kullanım için alınabilecek bir araba modeliydi gözümde. Aile için öyle bir araba almak mantıksız geliyordu bana ve bence öyle, koltuğunu az geriye attığında arkadaki yaşam alanını daraltması vs bana hoş gelmiyordu o araçlar kısacası. Gidip sedan modellerde astra j kasalara baktım. Bütçemin yettiği motor seçenekleri arasında bazıları 1.6 CDTI ve 1.6 atmosferik olanlarıydı. Dizel motor seçeneğini tercih edeceksem 150-200k kilometre bandına çıkmam gerekecekti. Benzinli motor seçeneğinde de 80-150k arasında bulunabiliyordu. Ben benzinli modelini tercih etmek durumunda kaldım çünkü alacağım aracı 3-4 yıl kadar satmamam gerekecekti ve aile kullanımında bizi üzmemesi gerekiyordu. Kilometresi dizele nazaran daha düşük olmalıydı bizim için. Her neyse gidip gördük bir aracı ve satıcı ile anlaşıp aracı aldık. Aracı aldığımızda ekspertizinde servis bakımı önerildiği, aracın anlamadığım bazı parçalarına bakım gerektiği söylendi ve bunu bilerek aldık. (Yanlış hatırlamıyorsam frenleri, ateşleme sistemi gibi parçalar yazıyordu kağıtta). Aracı 114 bin kilometrede satın aldık ve kullanmaya başladık. Bu süre boyunca araç ekspertizinden çıktığımız andan itibaren yani araç bize geçtiğinden itibaren araçta tekleme, stop etme gibi problemleri yaşamaya başladık. Bu aracın kroniklerini bilmem, böyle sorunlar yaşatır mı gen elde bilmem yani. Bu sorunu yaşadığımızda ilk başta tedirgin olduk hani noluyor falan diye, aracı bir süre böyle kullandık devam edecek mi diye. O sorunları devam etti, araç her kullanışımızda gaza basışla birlikte içeriyi sallıyor, ileri geri tekliyordu sürekli. Araca alışma süreci gibi düşünüp kullanmaya devam ettim bir süre ve böyle kullandım. Bu süre boyunca aracın aküsü bittiği için çalışmadığı oldu bir defa, aracın aküsünü değiştirdim. Aküyü değiştirdiğim adam teklemenin aküden kaynaklanabileceğini söyledi, aküyü değiştirdiğimizden beri araçta genel olarak çok büyük problemlere rastlamadık. Bu tekleme olayı bizim her kullanışımızda gitgide azalıyordu çünkü araç teklediği zaman ki gibi kullanmamayı öğrendik aracı. Sanırım araç değiştirince böyle farklılıklar yaşanabiliyor, bazı okuyanlara saçma gelebilir bu durum tabii. Ama bu problemin araç kaynaklı olduğunu düşündük ilk başta ve bu bizi gerçekten korkutmuştu. Şu anda 1.6 atmosferik opel astra kullanıcısıyım j kasa 115 bg. Araç aile kullanımında yeterli bagaj hacmi, arka yaşam alanı ve ön yaşam alanı gibi rahatlıklarını gösteriyor yani buna bir şey diyemem. Bir clio sahibi olsam daha mutsuz olurdum büyük ihtimalle, araç sorun çıkarmasın ama clio olsun demedim daha şükürler olsun ve inşallah da demem. Şu anda bir problemi yok gibi aracın, hala bakımın yaptıramadık sadece. O biraz bizi baskılıyor içten içe, bence tercih edilebilecek bir araç modeli. 700-730 bandına rahatlıkla bulabilirsin gibi 1.6 atmosferik modelini. Aracı aldığında cebinde paran kalmasını isterim ve tavsiye ederim. 25-30 bin lira cepte paran dursun. Çıkarabileceği olası problemlerde çok sıkıntı yaşamazsın gibi düşünüyorum. Genel olarak düşüncem; araç içi büyüklüğü, bana göre bu fiyatına göre heybetli duruşu (saçma gelebilir fakat modelini vs seviyorum), yeterli bagaj hacmi beni üzmüyor yani mutlu ediyor. Bir arabadan ne beklediğinize bağlı yani, beni gideceğim yere götürsün yeter kafası vardı ve hatchback kıyasladığım araçlara göre biraz daha iyi dursun kafası vardı ve yetiyor şimdilik. Dediğim gibi alabileceğim hatchback sorunsuz araçlar beni bu araca göre daha mutsuz edebilirdi. Çünkü ben sedan araç istiyordum. Genel olarak düşünceler bunlar, sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim aracı kullandığım süreç boyunca olan kısımda. 1000-1500 km kadar kullanabildim, çok çok kafa ağrıtan sorunlar yaşamadım araçtan. Bakımlarını aksatmadıkça, araca alıştıkça bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.