Merhaba; MSI MAG Z890 Tomahawk Wi-Fi Soket 1851 DDR5 9200MHz anakartım var. 4 adet Kingston Beast RGB 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 ile kullanıyorum. XMP profil 1'i devreye alıp, fanlara ayar çekiyorum biraz daha sessiz çalışsınlar diye. Sonrasında F10 ve çıkıyorum. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Günlerce sorunsuz kullanıyorum. Kullanmadığım süre boyunca bilgisayarı fişten çekmek güvenli diye üçlü prizin açma kapama düğmesinden elektriği kesince şayet birkaç saat içinde bilgisayarı açmaz isem, örneğin bir gün prizden çekili kalırsa BIOS ve fan ayarları sıfırlanıyor, RAM'ler 4800MHz'ye dönüyor XMP devre dışı kalıyor.
BIOS'u güncelledim. 3 aylık anakartın BIOS pilini birebir aynı tip pil ile değiştirdim ama sonuç hep aynı. Birkaç saat fişten çekince bir sorun olmuyor ama bir iki gün fişe takmaz isem BIOS her seferinde sıfırlanıyor. Ancak BIOS saati bozulmuyor.
Bilgisayarı sürekli fişte bırakmak sorunu çözüyor ama neden böyle oluyor anlamıyorum. Bir fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.
BIOS'u güncelledim. 3 aylık anakartın BIOS pilini birebir aynı tip pil ile değiştirdim ama sonuç hep aynı. Birkaç saat fişten çekince bir sorun olmuyor ama bir iki gün fişe takmaz isem BIOS her seferinde sıfırlanıyor. Ancak BIOS saati bozulmuyor.
Bilgisayarı sürekli fişte bırakmak sorunu çözüyor ama neden böyle oluyor anlamıyorum. Bir fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.