Merhaba, arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde 1.0 atmosferik motor 80 beygirlik 2021 Makyajlı Seat Ibiza aldım. Aldığımda 40.000 kilometredeydim ve şuanda 48.000 kilometreye geldim. Arabam manuel. Aslında motor ve şanzıman olarak bu fiyatlarda alınabilecek en ucuz motor ve şanzıman seçeneği olabilir. Şanzıman ve motordan kıstıkları kısımları donanıma eklemeye çalışmışlar. Android Auto, Çarpışma Desteği, Şerit Takip Sistemi mevcut. Gizli özellikleri açtığımızda Şerit Takip özelliğini şerit ortalama olarak kullanabiliyoruz diye biliyorum. Konuyu açma sebebim eğer araba ile ilgili sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmak istedim. Artık arabalar ucuz değil ve bu araba da piyasadaki bir çok arabadan daha güçsüz motor ve şanzımana sahip bir araba aslında. Yeni trafik yasalarıyla beraber eski kasa araba alıp eksiklerini sanayide yaptırarak ilerlemek her geçen gün daha sıkıntılı hale gelmeye başladı ve donanım isteyen insanlar için ortaya çıkan seçeneklerden biri bu araba oluyor. Öncelikle şunu söylemeliyim ki manuel arabayla bir şekilde hızlanır ve bir şekilde yokuşu tırmanırsınız. Arabayı tam yükle doldurmadığınız sürece kafanızda bunun soru işaretinin olmasına gerek yok. Tam yük dolduracaksanız da hızınızı belli bir seviyenin altına mümkün olduğunca düşürmeden kullanmayı öğrenmeniz gerekecek. Ben bekar bir insanım ve araba benim için a noktasından b noktasına gitmeye yarıyor genelde. Tek kişi olduğum için de malzeme taşıma konusunda sıkıntı yaşamıyorum. 1.0 motorun getirilerinden biri de atik davranmak istediğinizde arabayı yüksek devirde kullanmanız gerektiğinde arabanın bağırıyor oluşu oluyor. Trafikte hızlı bir kalkış yapmak istiyorsa 4000 devirlere vurman gerekiyor. Arabada çoğu kişide olan bir kronik sorun bende de var. Ön kapılardaki hoparlörlerin ordan ses geliyor. Sanırsam oraya koydukları yalıtım malzemesi bu sesi yapıyormuş. Serviste o parçaları çıkarttıranlar var. Bakıma götürdüğümde ben de çıkarttırabilirim. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar. Eğer sorularınız varsa seve seve cevaplamaya çalışırım. İyi günler diliyorum.