Recep Baltaş'ın artık Linux kullanmaya çalışması.

Ya ben de basit bi kullanıcıyım ama yer yer kullanımım değişiyor. Yarı yolda bırakır diye çok korkuyorum.
yolda bırakabilir hocam bakma forumda yazanlara. bil. müh. arkadaşım var ve hatta "i use arch btw" der sıklıkla. ama windowsta daha önce görmediğim çok ilginç hatalar alıyordu.

en sevdiğim kısmı da buydu discorda update gelince bu ekran karşınıza geliyor.
sunduğu opsiyonlar çalışmamıştı son seçenekte "ill figure it out" vardı baya yarılmıştım

discord-updates-v0-oizvk2nsouqg1.webp

Valla 2 senedir dual boot windows 11 ayrı bir diskte ise cachyos kullanıyorum. Oyun için Windows 11, takılmak için linux. Efsane oluyor bence denemeye değer.

Ya sistemin çökmesinden korkuyorum. Ben aylarca bilgisayarı kapatmadan kullanıyorum. Hatta geçen bilgisayar kendine gelsin dedim. Reset attım. Bİlgisayar yavaşladı niyeyse. Ben de format ihtiyacı olana kadar kullanmaya karar verdim. Ya mobilde mesela otomatik yüklüyor uygumaları falan. PC'de tek tek siteden indiriyoruz vs. üşendiriyor ya. Microsoft'un mağazasını da hiç sevmiyorum.
Linux'ta kritik güncelleme gelmeyene kadar sistem restart atmaz işin yarım kalmaz. İster güncelle ister vaz geç sana kalmış. Ama windows her güncellemede zorunlu restart attırıyor.

Hem büyük büyük firmalar Serverlerinde durmaksızın Linux çalıştırıyor. Sürekli performans kaybetmeden sorunsuz çalışma açısından Microslop firmasından iyi sonuçlar veriyor.

Uygulama mağazası android telefondaki gibi ama bu üyelik istemiyor android gibi yani bedava strore.

Steam sayesinde artık Açılmayan oyunlar çok az.
Öncesinde Açılan oyunlar çok azdı durum tersine dönmüş.

3d programlarla tasarımcılık yapmıyorsan Linuxa geçmemen hata olur.

Gerçi Linux'ta Blender bile var tasarım için çok fena işler yapıyor.

Linux merakı olan cachyos denesin param bitti 2. SSD yi alamadım o yüzden dual boot cachyos kuramadım ilk fırsatta geri dönücem günlük kullanım için.

Linux merakı olan cachyos denesin param bitti 2. SSD yi alamadım o yüzden dual boot cachyos kuramadım ilk fırsatta geri dönücem günlük kullanım için.
Linus Torvalds yani Linuxun yaratıcısı babası oyun bilgisayarına Fedora kurulumu yapıyorsa çok büyük ihtimal bizde onu seçsek iyi olur diye düşünüyorum.

Linux'a geçmemiş, dikkat çekip müşteri toplamaya çalışıyor. Eski günlerini çok arayıp bulamayor sanırım.

Aynen Mac os le altyapı görünürlüğü açısından klasörlerin mantığı açısından arasında fark yok gibi neredeyse.

Apple cı arkadaşlarımız saldırır şimdi ama bi kere Linux kullanırlarsa anlarlar bence.
Buna itiraz eden olmaz bence, MacOS Apple ekosistemine entegre ve Apple tarafından sağlam şekilde desteklenen bir linux dağıtımı kafasında mantık olarak. Tam olarak aynı değil farklılıklar var ama Windows gibi tam bağımsız sayılmaz.

Linux'a geçmemiş, dikkat çekip müşteri toplamaya çalışıyor. Eski günlerini çok arayıp bulamayor sanırım.
Eski günlerini aramıyor ki zaten barutu yakan birisi lazımdı o da uzun zaman önce yaktı.
He altyapıyı durmadan geliştirmesini istiyorsan windows tan farkı olmaz. Sistem şiştikçe-şişer fark bu.

Eski günlerini aramıyor ki zaten barutu yakan birisi lazımdı o da uzun zaman önce yaktı.
He altyapıyı durmadan geliştirmesini istiyorsan windows tan farkı olmaz. Sistem şiştikçe-şişer fark bu.

Bilemem neyi aradığını, ben sadece sanıyorum. Bir nedenden dikkat çekmeye çalışıyor gibi. Yani bu gün burda bu konuya yazıyorsak amacınada ulaşmış demektir.

Neyse evet linux diğer işletim sistemleri kadar son kullanıcı dostu değil ve herkese hitap etmiyor. Diğerleride herkese hitap etmiyor. Sistem gönüllülük ve geliştirici odaklı. Bir çok geliştirici grubu bir çok fikir bir çok uygulama bir çok farklı kullanım senaryosu yoluyla bu günlere kadar gelmiş. Ama tutup mint üzerinden toplulukların emeğini genelleyip insanları yanlış yönlendirmek yakışmamış diye düşünmüyorum.

Bilemem neyi aradığını, ben sadece sanıyorum. Bir nedenden dikkat çekmeye çalışıyor gibi. Yani bu gün burda bu konuya yazıyorsak amacınada ulaşmış demektir.

Neyse evet linux diğer işletim sistemleri kadar son kullanıcı dostu değil ve herkese hitap etmiyor. Diğerleride herkese hitap etmiyor. Sistem gönüllülük ve geliştirici odaklı. Bir çok geliştirici grubu bir çok fikir bir çok uygulama bir çok farklı kullanım senaryosu yoluyla bu günlere kadar gelmiş. Ama tutup mint üzerinden toplulukların emeğini genelleyip insanları yanlış yönlendirmek yakışmamış diye düşünmüyorum.
Recep'in Mint videosuna göre diyorsan aynen öyle.
Her dağıtımın eksik tarafı olabilir bunu genel olarak Linux kötü diye algılamak yanlış olur.

Misal Windows 8.1 hala en performanslı ve stabil işletim sistemi. Windows 11 kötü çıkış yapmış diye durupta bu 8.1 sistemi kötülemem yanlış olur.

Nokia gibi tarihin tozlu sayfalarına karışır diye düşünüyorum.
O işi geçelim hemen yüksekten uçma da
Linux windowsdan neredeyse her anlamda daha iyi ama en büyük eksisi standart kullanıcı için olmuyor oluşu. İstediğin kadar kullanıcı dostu bir dağıtım kullan yine de bir şeyleri öğrenmek için ek mesai harcayacak olman büyük eksi.

Buna itiraz eden olmaz bence, MacOS Apple ekosistemine entegre ve Apple tarafından sağlam şekilde desteklenen bir linux dağıtımı kafasında mantık olarak. Tam olarak aynı değil farklılıklar var ama Windows gibi tam bağımsız sayılmaz.
linux ile alakası yok dosya sistemleri bile farklı hatta macos ext4 partisyonlarını okuyamıyor bile

Recep baltaş linuxe geçtiğine göre microsoft yazılım işini bırakır artık güzel tespit :D

Geri