Ekran kapanıyor sistem çalışmaya devam ediyor

Reaksiyon skoru
6
Merhaba yeni bir ekran kartınaldım Rtx 3080 rog strix fulmark 15 dakika test yaptım bir sorun yoktu fakat occt testinde psu testi yaptığım da ekran kapanıyor fanlar çok yüksek çalışıyordu psu da enermax 700 w maxpro psusu sistemimde var işlemci Ryzen 5 5600 acaba sizce ekran kartında sorun var mı geri iade vermeliyim

Benzeri bir durumu bende yaşadım, ekran kapanıyor fanlar çok yüksek çalışıyordu bilgisayarı güç düğmesi ile kapatıp açtıktan sonra bir kaç dakika içinde yine aynı şey oluyordu. Sorun psu değişince düzelmişti. Mümkünse farklı bir psu ile deneyin önce. Ardından farklı bir ekran kartı varsa farklı bir ekran kartı ile deneyin. Sorunun kaynağını bulunca çözüm düşünülür.

Benzeri bir durumu bende yaşadım, ekran kapanıyor fanlar çok yüksek çalışıyordu bilgisayarı güç düğmesi ile kapatıp açtıktan sonra bir kaç dakika içinde yine aynı şey oluyordu. Sorun psu değişince düzelmişti. Mümkünse farklı bir psu ile deneyin önce. Ardından farklı bir ekran kartı varsa farklı bir ekran kartı ile deneyin. Sorunun kaynağını bulunca çözüm düşünülür.
Merhaba Rtx 3070 ti kullanıyordum zotacın bu psu testinde bir sorun yaşamıyordum

sorun psuda gibi duruyor hocam .

Peki iade verip 5060 alayım mı hocam çok birsey kaybedermiyim 2k da oynuyorum
Kaybedersin 5060 3080'e göre zayıf kalıyor. 5070 ya da 5060ti 16GB'a geçmiyorsan uğraşma, sorun da yüksek ihtimalle PSU'dan olabilir, psu etiketinde 12v kaç gösteriyor?

Kaybedersin 5060 3080'e göre zayıf kalıyor. 5070 ya da 5060ti 16GB'a geçmiyorsan uğraşma, sorun da yüksek ihtimalle PSU'dan olabilir, psu etiketinde 12v kaç gösteriyor?
bilmiyorum yazmıyor enermax maxpro 700 w psu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne kadara aldın 3080i ? 2.el değil mi bir de
evet 2.el hocam

Geri