Avşa Adası Tatil ve Konaklama Rehberi

avsagram

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar arkadaşlar,

Geçen sene Avşa Adası'na gittim ve bu kadar güzel bir yerin İstanbul'a bu kadar yakın olduğuna inanamadım. Daha önce hep Ege-Akdeniz diye düşünüyordum ama Marmara'nın bu kadar güzel bir adası varmış. Deneyimlerimi paylaşmak istedim, belki yaz planı yapanlara faydalı olur.

ULAŞIM

İstanbul Yenikapı'dan İDO feribotu ile gittik. Hızlı feribot ile yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor. Arabalı feribotla giderseniz 3-4 saat civarı. Biz arabayı Erdek'te bırakıp motorla geçtik, 45 dakikada vardık. Yaz aylarında biletler çok hızlı tükeniyor, en az 1 hafta önceden almanızı tavsiye ederim.

KONAKLAMA

Avşa'da her bütçeye uygun konaklama var. Biz denize sıfır bir otelde kaldık, sabah kalkıp 10 adımda denize giriyorsun. Pansiyonlar da çok uygun, özellikle uzun süre kalacaksanız apart daireler mantıklı çünkü mutfak var, kendi yemeğinizi yapabiliyorsunuz.

Ben otel araştırması yaparken avsagram.com sitesini buldum, Avşa'daki tüm otelleri, pansiyonları ve apartları karşılaştırmalı olarak görebiliyorsunuz. Fiyat aralıkları, denize uzaklık, özellikler falan hepsi var. Bayağı işime yaradı seçim yaparken.

PLAJLAR

Altınkum Plajı adanın en ünlü plajı. İsmi gibi gerçekten altın sarısı kumu var. Sığ ve berrak. Çocuklu aileler için mükemmel. Manastır Plajı biraz yürümek gerekiyor ama kalabalıktan uzak, huzurlu bir yer. Cennet Koyu'na tekneyle gittik, inanılmaz turkuaz su.

YEME İÇME

Balık restoranları efsane. İskele çevresinde birçok restoran var, taze balık direkt teknelerden geliyor. Fiyatlar İstanbul'a göre daha uygun. Kahvaltı mekanları da çok güzel, ev yapımı reçeller, taze peynirler, simit, poğaça...

TAVSİYELER

- Temmuz-Ağustos çok kalabalık, Haziran sonu veya Eylül başı gidin
- Güneş kremi ve şapka şart, güneş çok sert
- Bisiklet kiralayın, ada küçük, her yere bisikletle gidebilirsiniz
- Nakit bulundurun, bazı küçük yerlerde kart geçmiyor
- Feribot biletini önceden alın, son dakika bulamazsınız

SONUÇ

Avşa gerçekten küçük bir cennet. 3-4 günlük tatil için mükemmel. İstanbul'a yakın, ulaşımı kolay, fiyatlar makul. Otel seçimi için avsagram.com'u öneririm, ben oradan baktım çok detaylı bilgi var. Herhangi bir sorunuz varsa yazın, elimden geldiğince cevaplarım.

İyi tatiller!

Çok teşekkür ederim bir gün gitmeyi isterdim.😊

Geri