Ryzen 5 5600 bu fiyata alınır mı? Alternatif am4 işlemciler nelerdir?

Krosakı Ichıgo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
401
Abdullah abinin videolarını izleye izleye gaza geldim pc toplayasım geldi. Deli gibi araştırıyorum ama r5 5600 piyasası çok yüksek en düşük 4500 lardan ilan açıyor 3 bine alınma şansı sıfır. Acaba hangi alternatif işlemci alınabilir. Toplam bütçe 12-13 bin.

Varsa sistem , parça önerileride beklerim.

Sistem toplama işine hastayım tek tek ilan gezip kovalayıp uyguna bir şey alınca ruhum ferahlıyor 😂

Sistemi sıfırdan diziyorsan İntel'e yönel. Ryzen Gazına gelme. Bilinmez Stutter takılma drop sorunları yaşanıyor bazen masaüstünde de farkedenler oluyor.
İyi iyi araştır stutter anlamsız frame time gecikme olaylarını.

Amd de 2adet kare oluşturma aşaması anlık hızlanıp direkt inebiliyor. Yani sabit hızda fps üretilirse akıcılık yaşanır ama yok.

Sistemi sıfırdan diziyorsan İntel'e yönel. Ryzen Gazına gelme. Bilinmez Stutter takılma drop sorunları yaşanıyor bazen masaüstünde de farkedenler oluyor.
İyi iyi araştır stutter anlamsız frame time gecikme olaylarını.

Amd de 2adet kare oluşturma aşaması anlık hızlanıp direkt inebiliyor. Yani sabit hızda fps üretilirse akıcılık yaşanır ama yok.
Araştırcağım lakin anakart satın aldım. İlk bilgisayarım DA-MD2 sistemdi uzun süre yoğun bir şekilde kullandım genel olarak memnundum .

Aslında yazmak istemiyordum ama DDR4 + 2.elde bence de intel toplanabilir. Fiyatları daha uygun oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Araştırcağım lakin anakart satın aldım. İlk bilgisayarım DA-MD2 sistemdi uzun süre yoğun bir şekilde kullandım genel olarak memnundum .
Satabilirsiniz bu da bir seçenek.

Aslında yazmak istemiyordum ama DDR4 + 2.elde bence de intel toplanabilir. Fiyatları daha uygun oluyor.

Hocam rx6600 ekran kartını 1080p de rahat besleyip sıkıntı yaşatmayacak bir işlemci öneriniz var mıdır?

Evet farkındayım

I5 13600Kf + z790 bir anakart alabilirsiniz o parayla. Belki 14600KF + anakart bile gelir.
Hocam kasa 13 bin , ekranı ve ekipmanı toplam 20 bin . Tam anlatamamışım . İlginiz için teşekküre ederim. 13 bine kasa olsa nasıl olur sizce genel kombinasyon?

Hocam kasa 13 bin , ekranı ve ekipmanı toplam 20 bin . Tam anlatamamışım . İlginiz için teşekküre ederim. 13 bine kasa olsa nasıl olur sizce genel kombinasyon?
13 bine bulabilirsen bana da al 2-3 tane iyi olur. Abdullah abi iyi adam da onlar nasıl yapıyolar bilmiyorum yapması çok zor. Ram zaten en az 3-4K tutucak rx 6600 dedin 6k desek işlemciyle 13K'yı geçiyor.

13 bine bulabilirsen bana da al 2-3 tane iyi olur. Abdullah abi iyi adam da onlar nasıl yapıyolar bilmiyorum yapması çok zor. Ram zaten en az 3-4K tutucak rx 6600 dedin 6k desek işlemciyle 13K'yı geçiyor
Hocam ram bir iki kere fırsat denk geldi kaçırdım arada düşüyor 2 bine falan. Anakartı 1750 ye çözdüm . İntelede dönsem ne yaparsam yapayım işlemci anakart en az 5 bin falan tutar gibi.imkansız değilde çok zor ama ya benim zaten ihtiyacım yok tamamen keyfi

Abdullah abinin 17 binlik video gerçekçi ama 12 binlik olan imkansızın imkansızı.

Rx6600+16gb rami 8 bine alacakken yanına ryzen 5600 , psu , kasayı 2 bine kapatıyor 😂

Hocam ram bir iki kere fırsat denk geldi kaçırdım arada düşüyor 2 bine falan. Anakartı 1750 ye çözdüm . İntelede dönsem ne yaparsam yapayım işlemci anakart en az 5 bin falan tutar gibi.imkansız değilde çok zor ama ya benim zaten ihtiyacım yok tamamen keyfi

Abdullah abinin 17 binlik video gerçekçi ama 12 binlik olan imkansızın imkansızı.

Rx6600+16gb rami 8 bine alacakken yanına ryzen 5600 , psu , kasayı 2 bine kapatıyor 😂
Tamam boşuna uğraşma yani ütopik bir rakam bunlar. 2. El rx 6600 sistemler 20K zaten piyasa ölü.

Tamam boşuna uğraşma yani ütopik bir rakam bunlar. 2. El rx 6600 sistemler 20K zaten piyasa ölü.
Hocam 20k çok ya sistemlerdeki diğer donanımlar çöp. Bakalım ya dediğim gibi tamamen keyfe keder topladığım ve bundan eğlendiğim için devam edicem süreç tıkanırsa veya olumlu ilerlerse farketmez detaylı bir şekilde deneyim olarak paylaşıcam.

Geri