4070 Ti Super GamingPro 16GB 2026'da Alınır Mı? 30k.

Saf güçte 9070 ayarında bir kart, MFG olmaması, DLSS 5 in muhtemelen gelmeyeceği veya çok düşük ihtimalle geleceği durumları rahatsız etmiyorsa 4070 Ti super serisi genel olarak gayette alınabilir, 5070 ile %8 civarı fark var ve 16GB VRAM'i var, 9060 XT ile kıyaslanamaz bile performans olarak. Ama 30K ya palit pahalı biraz malesef, 6k fark ile sıfır 9070 XT ne olursa olsun daha alınabilir duruyor açıkçası, RT için pek bir farkları yok, saf güçte de %8-%9 daha kötü 4070 Ti Super ama 9070 XT için genel olarak driver sorunları anlık takılma sorunları vs olduğu hakkında çok konu var, yakın tarihte daha 30 sayfa 9070 XT aldığına pişman olan birinin konusu vardı, benzer fiyatlara ve daha düşük fiyata palit değilde daha kaliteli soğutması olan bir kart alırsan daha iyi olabilir, şuan olması gerekenden biraz daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor gibi duruyor çünkü. 27-28 civarına, daha iyi soğutmalı bir modeli alınabilir, ama bu pahalı.
4080s ile 9070xt arasında hangisi daha güclü eşitler mi
4080s 5070 Ti dan ufakta olsa daha güçlü bir kart, haliyle 9070 XT'den de.

Saf güçte 9070 ayarında bir kart, MFG olmaması, DLSS 5 in muhtemelen gelmeyeceği veya çok düşük ihtimalle geleceği durumları rahatsız etmiyorsa 4070 Ti super serisi genel olarak gayette alınabilir, 5070 ile %8 civarı fark var ve 16GB VRAM'i var, 9060 XT ile kıyaslanamaz bile performans olarak. Ama 30K ya palit pahalı biraz malesef, 6k fark ile sıfır 9070 XT ne olursa olsun daha alınabilir duruyor açıkçası, RT için pek bir farkları yok, saf güçte de %8-%9 daha kötü 4070 Ti Super ama 9070 XT için genel olarak driver sorunları anlık takılma sorunları vs olduğu hakkında çok konu var, yakın tarihte daha 30 sayfa 9070 XT aldığına pişman olan birinin konusu vardı, benzer fiyatlara ve daha düşük fiyata palit değilde daha kaliteli soğutması olan bir kart alırsan daha iyi olabilir, şuan olması gerekenden biraz daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor gibi duruyor çünkü. 27-28 civarına alınabilir.

4080s 5070 Ti dan ufakta olsa daha güçlü bir kart, haliyle 9070 XT'den de.
sizce hangisini almam daha mantıklı olur? 9070xt almak bana da riskli geliyor önemli olan vram ve kas gücü

ikinci el mallara karşı değilim temiz oldukları sürece gayet alınabilirler gibi geliyor
adı üstünde 2. el aynı veya yakın performansı veren bir üründen fiyatı çok daha düşük olmalı 32k civarına 9070 xt 9 ay peşine taksitle alınabiliyor

Bence %100 güç kullanımında 67-68 dereceleri geçmeyen, VRAM ve hotspot olarak 82-83'ü geçmeyen daha iyi soğutması olan bir 4070 Ti Superin şuan alınabilecek fiyatı maximum 31k-32k olmalı. İndirimde vs 35k ya satılan 9070XT ile arasında %8-9 fark var, 9070 ile saf güçte benzer ki şuan fiyatı 29-30 civarlarında, sıfır 4070 Ti S in hakettiği fiyatın da tam olarak bu olması gerekiyor, Nvidia diye daha yüksek fiyat olduğu gerçeği ve ikinci el olduğu için fiyatının düşmesi gerektiği gerçeği ile de hemen hemen yine dediğim fiyatlara geliyor nereden bakılırsa baklısın.

5070 Ti ile MFG yi denedim ama 80 civarı baseline FPS ile 3X de blur efektli gibi oluyor çoğu oyun, o yüzden hiç bir oyunda kullanmıyorum şahsen ama 2X de herhangi bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum ki 4000 serisinde de kullanılabiliyor bu. Şahsi bir deneyim olduğunu özellikle vurguluyorum, belki senin için o görüntü problem olmaz bilemem onu. DLSS 5 i de düşünürsen onu kullanamayacaksın, ama en mantıklı alternatif olan 9070 XT de de kullanamayacaksın, 16GB dan daha güşüj VRAM'i olan 5070 gibi herhangi bir model almanın taraftarı değilim kesinlikle. Bir seri eski diye performansı ölü olan 2000-3000 serisi arasındaki fark gibi bir seri değil 4000 serisi ile 5000 serisi, 4070 Ti super 5070 ile 5070 Ti arasında olan 5000 serisinden önce çıkan en güncel kart, sıfır da olsa ikinci el de olsa performans olarak 9070'den ne olursa olsun daha stabil olacağını düşünüyorum.

sizce hangisini almam daha mantıklı olur? 9070xt almak bana da riskli geliyor önemli olan vram ve kas gücü

Kral, bu kas gücü neden önemli senin için? Tam olarak kas gücüne nerede ihtiyacın var? Mesela şöyle bir yüzdelik verir misin? Yüzde 10 oyun oynarım. Yüzde 90 render alırım. Eminim, rtx 4070 ti super gibi bir karta ihtiyacım var mı diyorsunuz? Çünkü cevaplarından başlıktaki " 4070 ti super 16 gb 2026 da alınır mı?" sorusunu buradakilere sormak yerine halihazırda zaten almaya karar vermişsin de kendi kendini ikna etmeye çalışıyormuşsun gibi algılıyorum.

Kral, bu kas gücü neden önemli senin için? Tam olarak kas gücüne nerede ihtiyacın var? Mesela şöyle bir yüzdelik verir misin? Yüzde 10 oyun oynarım. Yüzde 90 render alırım. Eminim, rtx 4070 ti super gibi bir karta ihtiyacım var mı diyorsunuz? Çünkü cevaplarından başlıktaki " 4070 ti super 16 gb 2026 da alınır mı?" sorusunu buradakilere sormak yerine halihazırda zaten almaya karar vermişsin de kendi kendini ikna etmeye çalışıyormuşsun gibi algılıyorum.
günümün çoğu render ve oyunlarla geçiyor ayrıca 3d modelleme yapmaya başlamak istiyorum oynadığım oyunlarda rekabetçi oyunlar olduğu için yeni nesil teknolojilerle bir alakam olmuyor çok fazla

günümün çoğu render ve oyunlarla geçiyor ayrıca 3d modelleme yapmaya başlamak istiyorum oynadığım oyunlarda rekabetçi oyunlar olduğu için yeni nesil teknolojilerle bir alakam olmuyor çok fazla

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan, amd kart istemiyorsan, nvidia'nın 5000 serisi kartlarının teknolojisi senin işine yaramıyorsa ve yaramayacaksa bu fiyat bandında rtx 4070 ti super 16 gb 30.000 TL'den başka bir seçenek kalmıyor zaten. :) Satıcı servisinde bakımı yapıldı demiş. Test yapılmasına imkan tanımış. Kart bu şartlar altında alınabilir gözüküyor. Cw'sine de bir bakmak gerekir. Nisan 2026'ya garanti var demiş. O da geçmiştir herhalde.

Ama aynı fiyata sıfır rtx 5070 almadığına ileride pişman olabilirsin. Bu da burada kalsın. :)

degil çünkü 4070ti süper 2 yıllık garnatisi olmayan bir ürün digeri sıfır adına faturalı garantili 2 belki kartına göre 3 yıl garantili olucak aldın diyelim kart olmaz bozuldu ne yapacan o noktada az para vermiyorsun 30 bin sıfır kart fiyatına 2.ele veriyorsun bu paraya anca 4080 super filan olsa mantıklı olur 4070ti süper için pahalı 26-27 bin tl ok fiyat ama 30 fazla
Dostum dünyadan haberin yok sanırım? 30 a nereye buluyorsun 4080 super? 4080 super dediğin kart bugün 5070 Ti dan hem saf güçte hem RTX de daha performanslı bir kart. Teknoloji olarak tek farkları da MFG yani 4-6X onu da nvidia sahipleri çok iyi bilir ki çoğu oyunda kullanamazsın çünkü 2X gibi stabil değildir hem gecikmeyi hem görüntüyü mahvediyor.

4070 Ti Super için de bence 30 aşırı uçuk bir rakam değil. 16GB VRAM i çok hafife alıyorsunuz, MFG de açsan DLSS de açsan VRAM kullanımı bazı oyunlarda yine çok yüksek oluyor. Daha düne kadar 4GB VRAM farkı yüzünden teknoloji özürlü 7900XT yi öneren ve artık 16GB VRAM in bile yetersiz olduğunu savunanlar bugün 12GB VRAM li kart önerir olmuş...

Geri