BİLGİSAYAR DURDUK YERE YENİDEN BAŞLIYOR

DrZoom

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni oem sistem almıştım 2hafta falan normal düzgün kullandım son 1 haftadır falan full böyle kendi kendine yeniden başlıyor. Örnek valorant giriyorum oyunun yarısında bilgisayar reset atıyor hata falan vermeden. Ha diyeceksiniz ısınıyor güç yetmiyor normal dümdüz dizi izlerken de kapanıyor. Denediğim çözümler:
-Bios güncelledim
-Ekran kartı driverini temiz kurulum yaptım
-Windows update güncel
-Occt testleri sorunsuz
-Stres testleri sorunsuz
-2 kere format attım
-XMP ayarını kapatıp denedim olmadı manuele alıp 6000 mhz olan sınırı 5600 yaptım öyle denedim işe yaramadı
-3 farklı prizle denedim

Denediğim çözümler bunlardı işe yaramadı mail attım sinerjiye gönderin bakalım dediler göndereceğim galiba göndermeden bir çözümü olan var mı diye merak ettim bu servis işlerinden hoşlanmıyorum o yüzden.

olay görüntüleyicisi isteyenlere: https://prnt.sc/PSqJQnniBSQe

oem sistemlerde genellikle anakart veya psu modellerini başlangıç düşük modeller seçebiliyorlar.
donanımlarını paylaşırsan daha iyi olur , ona göre fikirlerini belirtirler

OCCT Power testi yapabilirsin , kapanırsa muhtemelen anakart veya psu sorunlu.
Post automatically merged:

En mantıklı seçenek bence yolla bekle

OCCT testi yapmışsın sanırım ama OCCT testinin sorunsuz olması donanımsal olmayacağı anlamına gelmiyor.
Boşta reset atıyorsa muhtemelen PSU veya anakart arızası %90.

Arkadaş Furmak GPU ve OCCT CPU aynıanda açmıştı , 10 15 dakika yapıcam demişti , testi açık tutunca reset atmıştı sorun PSU'da çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Yaparsan sıcaklık değerlerine dikkat et .

OCCT power testinde kontrollü yük veriyor ama bu ikisini yaparsan asıl zorlamış olursun muhtelemen

Son düzenleme:
oem sistemlerde genellikle anakart veya psu modellerini başlangıç düşük modeller seçebiliyorlar.
donanımlarını paylaşırsan daha iyi olur , ona göre fikirlerini belirtirler

OCCT Power testi yapabilirsin , kapanırsa muhtemelen anakart veya psu sorunlu.

En mantıklı seçenek bence yolla bekle

OCCT testi yapmışsın sanırım ama OCCT testinin sorunsuz olması donanımsal olmayacağı anlamına gelmiyor.
Boşta reset atıyorsa muhtemelen PSU veya anakart arızası %90.

Arkadaş Furmak GPU ve OCCT CPU aynıanda açmıştı , 10 15 dakika yapıcam demişti , testi açık tutunca reset atmıştı sorun PSU'da çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Yaparsan sıcaklık değerlerine dikkat et .

OCCT power testinde kontrollü yük veriyor ama bu ikisini yaparsan asıl zorlamış olursun muhtelemen
dediğinizi denedim yine kapanmadı sonuçlar böyle: https://prnt.sc/GUci9PuVdHlH

direkt kendi kapanıp açılıyor
benim ilk kurduğumda kitleniyordu, bios da çok uğraştım en son bulduğum ram ayarlarını zamanlamaları ve voltaj değerleri dahil elle girerek çözdüm 4 gün oldu kitlenme yok, seninkine benzer occt vs hata vermiyordu ama bir anda internette gezerken kitleniyordu, istersen ram markasına göre arat ram modülünü bul samsung mu hynix mi vs. elle girmeyi dene bir, olay günlüğüne baktım donanım arızasına dair bir kayıt yok sadece pc nin kapanmasının kaydını almış, iki ihtimal var 1. si ya arızayı yakalayamayacak kadar hızlı çöküyor cihaz yada 2. ihtimal bios ayarlarında sıkıntı var.

Kendi kapanıp açılıyorsa;
Oyunda oluyorsa;
Masaüstünde boşta bile oluyorsa

Çekirdeklerin bazıları uyku moduna girip uyanırken voltaj yetersizliğinden kaynaklanıp reset atıyor olabilir. Sistem bileşenleri yazılmamış eğer intel sistemse yorumumu es geç okuma bile.

Tavsiyelerim;
Biostan
CPPC
CPPC Preferred cores
Global c states

Bu 3ünü devre dışı bırakın. Çözüm olmazsa bu 3 devre dışı kalacak şekilde yine;

Psu kablosu dahil olmak üzere anakart üzerine bağlanan güç kablolarını (6 pin 8 pin vs) hepsini tekrar çıkarıp takın. Bilgisayarı öyle başlatın. Yani kablolamayı tekrar sağlam yapın (başıma geldi)

Buda mı çözüm olmadı? Bios’a girin
power management seçeneğini bulun (hatırlamıyorum nerdeydi)
-Auto
-Low Current Idle
-Typical Current Idle

Gibi 3 tane ayar olması lazım. Onu typical current idle veya ona benzer cümleye sahip seçeneği seçip save yapıp çıkın.

Buda çözüm olmazsa benim bilgim bu kadar :) ama tavsiyelerim var;

Curve optimizer ayarı yaptıysanız all core -30 gibi buda stabil değildir demektir

Aslında olay görüntüleyicisinde hataları göstersen daha rahat teşhis edebiliriz örneğin “işlemci apic kimliği 12” gibi bişey yazıyorsa o çekirdeğe giden voltaj yetersizliğidir

Boşta reset atıyorsa anakart veya psu arızası gibi yukarda arkadaşın dediği gibi felaket tellahlığı yazmaya gerek yok. Masaüstü boştayken reset atma genellikle voltajlarla alakalı kararsızlıkla ilgili bi durumdur ve dünyada hep yaygın olan bilinen bir sorundu. Ne anakart ne psu arızasına işarettir.

Kernel power 41 yeterli bi sebep değildir 👍 kaya gibi sağlam çalışan bilgisayarda elektrikler gitsin, geldiğinde bilgisayarı açın kernel power 41 hatasını gene görüntülersiniz olay görüntüleyicisinde. Daha derin bi hata bulmak lazım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,562
Üyeler
190,932
Son üye
ensmrt98
Geri