Sıfır kasa aşırı geç açılıyor.

talhrhyme

80+
Reaksiyon skoru
64
Sıfır bir sistem topladım kasayı çalıştırıyorum fanlar aşırı hızlı dönüyor ardından klavye mouse ve monitöre hiçbir şekilde ışık gelmiyor bayağı bir süre bekledikten sonra fanlar yavaşlıyor klavyenin ve mouse'un ışıkları yanıyor ardından monitöre görüntü geliyor fakat bu aşırı uzun sürüyor ve BIOS'a girmeye çalıştığım zaman giremiyorum, windows yükleme ekranını bile görmeden ekran açılır açılmaz sadece masaüstü gözüküyor

hızlı başlatma açık mı biostanda hızlı başlatma ayarları oluyordu + olarak pc kapatınca fişi çekiyor musun bende de geç açılma olayı oluyordu ayarlardan sonra biraz daha iyi oldu

hızlı başlatma açık mı biostanda hızlı başlatma ayarları oluyordu + olarak pc kapatınca fişi çekiyor musun bende de geç açılma olayı oluyordu ayarlardan sonra biraz daha iyi oldu
Hocam biosa maalesef giremiyorum bile, bilgisayarı yeniden başlattım klavyeye ışık geldiği anda ef F2 tuşuna bastım monitör tam açılıyordu geri kapandı şu anda da kasa çalışıyor monitör de görüntü yok. Eğer hiçbir tuşa basmazsa masaüstünde açılıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biosa girip Memory Context Restore özelliğini aktif edin uzun süre siyah ekranda kalma sorununu çözer eğer sorun buysa.
Sorun bu fakat biosa maalesef giremiyorum hocam.

Hocam biosa maalesef giremiyorum bile, bilgisayarı yeniden başlattım klavyeye ışık geldiği anda ef F2 tuşuna bastım monitör tam açılıyordu geri kapandı şu anda da kasa çalışıyor monitör de görüntü yok. Eğer hiçbir tuşa basmazsa masaüstünde açılıyor

Sorun bu fakat biosa maalesef giremiyorum hocam.
açma tuşuna bastığın gibi delete filan bassana sürekli girmesi lazım

Hocam girmiyor siyah ekran kalıyor
Hocam sorun tam olarak siyah ekranda kalması mı? Sistem özelliklerini işlemci ekran kartı anakart falan yaz yardımcı olalım. Normalde üye olmadan kullanıyordum bu sorunu görünce üye olayım da mesaj yazayım dedim :D

Bilgisayar açılırsa CMD yönetici olarak çalıştırıp şu komutu yaz. PC yeniden başlatıp BIOSA girecek.

shutdown /r /fw /f /t 0

Hocam sorun tam olarak siyah ekranda kalması mı? Sistem özelliklerini işlemci ekran kartı anakart falan yaz yardımcı olalım. Normalde üye olmadan kullanıyordum bu sorunu görünce üye olayım da mesaj yazayım dedim :D

Bilgisayar açılırsa CMD yönetici olarak çalıştırıp şu komutu yaz. PC yeniden başlatıp BIOSA girecek.

shutdown /r /fw /f /t 0
Hocam sistem
R5 7500f
Rtx5060ti
Asus b650mr anakart
16gb 6000mhz ram
Lenovo legion 25-10 monitör
Şu an monitöre display port ile bağlı ve kasayı çalıştırdığım zaman direk masaüstünde açılıyor ve display port on yazıyor fakat açılışta F2 ile BIOS'a bastigim zaman monitör kendini uyku moduna alıyor ve siyah ekranda kalıyor monitörü açıp kapat yapsamdabi BiOS ekranını göremiyorum

Şu komutu CMD'ye yönetici olarak çalıstırıp yazarsan PC yeniden başlayıp BIOSA girer.

shutdown /r /fw /f /t 0

Şu komutu CMD'ye yönetici olarak çalıstırıp yazarsan PC yeniden başlayıp BIOSA girer.

shutdown /r /fw /f /t 0
Hemen deniyorum hocam.

shutdown /r /fw /f /t 0
Hocam klavye mouse ışıkları yandı, monitör bir defa açıldı ardından uyku moduna geçti, şu anda kasa klavye mouse ışık var ekran yok monitör ışığı turuncu yanıyor.

Hemen deniyorum hocam.

Hocam klavye mouse ışıkları yandı, monitör bir defa açıldı ardından uyku moduna geçti, şu anda kasa klavye mouse ışık var ekran yok monitör ışığı turuncu yanıyor.

Monitör bozuk olabilir mi? Televizyona bağla bilgisayarı öyle dene.

Uyku modu derken monitörün üzerindeki tuştan kapatmaktan bahsediyorsun sanırım.

Monitör bozuk olabilir mi? Televizyona bağla bilgisayarı öyle dene.

Uyku modu derken monitörün üzerindeki tuştan kapatmaktan bahsediyorsun sanırım.
Hpcam kendi kendine kapatıyor, monitörde bir ıskıntı yok şu an yüksek ihtimalle display port kullandığım için bios gelmiyor

Geri