Çözüldü✓ 2K Monitör Önerisi (IPS/VA/OLED)

Samsung kamu çaışanlarınada mı indirim yapıyor ilk defa duydum. MEB Öğretmenleri geçerli mi acaba

Peki normal olarak bu monitörün rutin olarak yapılması gereken şeyleri oluyor mu? Kimileri kapalı fslan tutuyor monitörü boş duracağı zaman

Görev çubuğunu gizle, arka planı karanlık tema kullan gibi basit ayarlar.

@Tayfunns , hocam bu üç modelden hangisi iyidir? Veya bu bütçede başka öneriniz olur mu? (12.000TL)

G65B öğrenci indirimi olmazsa almayı düşünmüyorum

@Tayfunns , hocam bu üç modelden hangisi iyidir? Veya bu bütçede başka öneriniz olur mu? (12.000TL)

G65B öğrenci indirimi olmazsa almayı düşünmüyorum

Kral hangisini aldın

İlk 2 yıl sıkıntı olmaz. 2.yıldan sonra 2.5-3 yıl civarında testlerde dikkatli baktığın zaman olabilir. Normal kullanımda ilk 3 yıl sorun yaşamazsın, eğer sorunlu bir ünite gelmezse. 3.yıl dolduktan sonra aynı fps oyununu 5-6 saat oynamaya devam ettirirsen 4.yılı bitirmeden normal kullanımda fark edilir düzeyde yanık belirtileri görebilirsin.

Muhtemelen 5.yıl rahatsız olacağın düzeyde yanık belirtileri olur ya da panel ciddi manada yanar.

Yani 3.yıldan itibaren önünü görmek zor. Çünkü aynı fps oyununu yıllarca oynuyorsun. G5 zaten parlaklık limitli bir model kısa vadede (ilk 2 yıl) yanma kesinlikle beklemiyorum.

Özetle

İlk 2 yıl sıkıntı olmaz
3.yıl testlerde görebilirsin.
4.yıl oyunlarda ve masaüstünde fark edilir yanıklar görebilirsin
5.yıl rahatsız edici düzeyde yanıklar olur veya kullanılamaz hale gelir

Aynı oyunu 6 yıl sıkıntısız oynatacak kadar dayanıklı olduğunu sanmıyorum. Benim için 5 yıl yeterli bir süre ama 5 yıl dayanacağına emin de değilim. Tahminim dört veya beşinci yılda cortlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bilmiyorum
garanti sürelerinide ona göre ayarlıyorlar. samsung g6 2 yıl garatiliymiş. ama diyelimki garanti süresi içinde bir yanma sorunu oluştu ekranın ortasında cs2 nişangahı oluştu böyle durumlarda garantide nasıl oluyor. tamir edilebilyormu veya sıfırı mı veriliyor,garantide nasıl bir yolizleniyor ve garanti dışında nasıl oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

garanti sürelerinide ona göre ayarlıyorlar. samsung g6 2 yıl garatiliymiş. ama diyelimki garanti süresi içinde bir yanma sorunu oluştu ekranın ortasında cs2 nişangahı oluştu böyle durumlarda garantide nasıl oluyor. tamir edilebilyormu veya sıfırı mı veriliyor,garantide nasıl bir yolizleniyor ve garanti dışında nasıl oluyor
birde oled ekran bakımları varmış manuel, ve otomatik ekran 1-2 saat kendine bakım yapıyormuş. bazılarında otomatik korumalarda varmış

Sıfırıyla değiştirirler panel değişimi masraflı. Ayrıca garantiye güvenme bence.

Rtıngs gen 1 qd oled teste soktu 18 ay boyunca aynı görüntüyü açık bıraktı sonuç bu:
11973.webp

Yani gen 1 panelin 13k saat ömrü olduğunu doğrulasak yanlış olmaz. Samsunga göre gen 1 ve gen 4 qd oled arasında 8 kat dayanıklılık farkı var. 2-3 yıldır qd oled kullanıyorum hala sorunsuz diyen çok gördüm. Hatta ilk çıktığında almıştım hala sorunsuz diyenler bile var. Ki testlerde de öyle gözüküyor. Kendimde 2400 saat kullandım sorun yoktu. Sorun şu sürekli aynı içeriği görüntülersen en fazla 5 yılda o yanık olur. Yani aslında güncel modeller en az 13k saat ömür sunar. Bu da yaklaşık kullanıma bağlı 5 yıl yeteceği anlamına geliyor. Zaten 3 yıl yanık garantisi veriyorlar bunun sebebi 4-5 yıl rahat dayanacaklarını düşünmeleri. Eğer sen sürekli sabit nesneleri ekranda tutmazsan dizi, film, oyun karışık gidersen güncel modellerde 15k saati 20k saate yükseltirsin rahat. Yani öyle olması gerekiyor. Çünkü testler ve kullanıcı yorumları bunu doğruluyor. Hatta parlaklığı falanda kısarsan 20k saati alacaktır. 25k saat kullandım hala dayanıyor diyenler var. İlk günkü kadar iyi olmasa bile IPS-VA dan iyi olacaklardır. Yani senin kullanım şeklin (parlaklık, koruma önlemleri, görev çubuğu gizleme, siyah duvar kağıdı vs) ve kaç saat ekranda statik nesne bıraktığın ömrünü doğrudan etkiliyor. İki kata yakın ömür farkı olabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,216,320
Üyeler
196,927
Son üye
TLGGVL
Geri