Format Atarken Hata(Çok Acil)

Reaksiyon skoru
8
Merhaba arkadaşıma yeni 2. el sistem aldık. Her parçayı testten geçirdik sorun yok. sistemde 2 tane ssd var biri m2 diğeri sata. Pc geldiğinde windows sata ssd ye kuruluydu açıldı sorun yoktu. Bios güncellemesi yaptık ve rufus ile format usb si hazırladık. f11 ile boot device olarak usb yi seçtik ve formata başladık. Sonra pc kapanıp açıldı ve bu ekran geldi. Hayır'ı seçince tekrar windows kurulum ekranına atıyor. Usb yi çıkarıp evet i seçince bios ekranına atıyor. Sata ssd nin kablosunu çıkarıp sadece m2 ye kurulum denedik yine aynı sonuç. Belki kurulum dosyası hatalıdır diye rufus ile tekrardan yazdırıp denedik hala aynı hata. Biosta os type uefi. Disk seçiminde windows usb si gözüküyor o da garibime gitti.
Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.

ryzen 5 5600 işlemci
msi rtx 4060 8gb ekran karti
msi a520m a pro anakart
512gb samsung m2 ssd ve James Donkey 480gb sata ssd
goodram 8+8 16 gb 3200 mhz ram
xigmatek rgb kontrolculu kasa 700w 80 plus power supply

Bios sıfırlama derken eski bir sürüme çekme mi yoksa restore default seçeneği mi?
Restore default yapıp denedik çünkü yine olmadı.
Bilgisayar Kapalıyken Bios Pilini Çıkartıp Bilgisayar Kapalıyken Güç Tuşuna 1-2 Defa Basın Bios Sıfırlanır .

Bilgisayar Kapalıyken Bios Pilini Çıkartıp Bilgisayar Kapalıyken Güç Tuşuna 1-2 Defa Basın Bios Sıfırlanır .
Restore default ile aynı işlem olmuyor mu hocam pili çıkartmakla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam arkadaşla konuştuk size olayı özet geçeyim windows kuruyoruz sonra biosa atıyor bios ta windows boot manager görünmesi gerekiyor normalde ama görünmüyor büyük ihtimalle usb bellek iso kurulumunda bir sıkıntı var ondan şüphelendim.Sizce doğru mudur.Bios ssd yi görüyor,boot manager gelmiyor

Beyler m2 ssd den şüpheleniyordum o yüzden sata ssd yi tekrar taktım. Sata ssd'ye kurulum yapabildik. Sıkıntı m2 ssd de gibi gözüküyor. Başka farklı bir şey yapmadık.

Restore default ile aynı işlem olmuyor mu hocam pili çıkartmakla

Hocam arkadaşla konuştuk size olayı özet geçeyim windows kuruyoruz sonra biosa atıyor bios ta windows boot manager görünmesi gerekiyor normalde ama görünmüyor büyük ihtimalle usb bellek iso kurulumunda bir sıkıntı var ondan şüphelendim.Sizce doğru mudur.Bios ssd yi görüyor,boot manager gelmiyor
Kullandığı İso Dosyası Modlu Mu ?

CSM Açık Mı ?

Beyler m2 ssd den şüpheleniyordum o yüzden sata ssd yi tekrar taktım. Sata ssd'ye kurulum yapabildik. Sıkıntı m2 ssd de gibi gözüküyor. Başka farklı bir şey yapmadık.
M.2 SSD MBR Olarak Formatlandıysa GPT Formatı Kabul Etmez M.2 SSD'yi GPT Diskini Çevirirsen Sorun Çözülür .

CSM Açık Mı ?
İso dosyası orjinal bugün indirdik.
CSM veya UEFI ayarı seçilebiliyor. UEFI de. kapatma seçeneği yok

CSM Açık Mı ?

M.2 SSD MBR Olarak Formatlandıysa GPT Formatı Kabul Etmez M.2 SSD'yi GPT Diskini Çevirirsen Sorun Çözülür
Hocam deneyip döneceğim. Diskpart yaptık ama convert gpt komutunu kullanmadık.

İso dosyası orjinal bugün indirdik.
CSM veya UEFI ayarı seçilebiliyor. UEFI de. kapatma seçeneği yok

Hocam deneyip döneceğim. Diskpart yaptık ama convert gpt komutunu kullanmadık.
Denersen Çözülür Problem Büyük İhtimallen .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,223
Üyeler
191,507
Son üye
Th3renN
Geri