PNSHER
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 726
Merkez kısmında da ffb var. ETS de falan bozuk yola girin mesela direksiyonun geri bildirimini hissedeceksiniz.Arkadaşlar iyi akşamlar. Dün yaşanan olaylara geri dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Logitech müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyordum ancak temsilci sorduğum soruyu yanlış anladığı için alakasız cevaplar verdi. Bu yüzden bilgisayarı tamamen kapattım.
Öncelikle yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Sorunumu tekrar net bir şekilde açıklamak istiyorum:
Direksiyonun merkez konumunda (tam orta, 0 derece) ya da çok hafif sağa/sola hizalanmış pozisyonlarda bu sorunu yaşıyorum. Şöyle anlatayım: L3 tuşunun yanındaki sol siyah kılıfa baş parmağımı koyuyorum, işaret parmağımı da direksiyon simidinin arka tutma kısmına yerleştiriyorum. Çok hafif ve nazik şekilde ileri–geri hareket yaptığımda, sanki direksiyon hafif öne geliyormuş gibi hissediyorum. Ancak gözle görülebilen bir hareket yok.
Bu durum sadece bahsettiğim o pozisyonlarda oluyor. Örneğin direksiyonu çevirip kırmızı dönen tuşu üst tarafa getirdiğimde aynı hareketi yaptığımda bu hissi yaşamıyorum.
Kendi tahminim, merkez kısmında FFB (force feedback) olmadığı yönünde. ETS 2’de ayarlara baktığımda diğer her yerde FFB’yi hissediyorum, ancak merkez kısmında yokmuş gibi geliyor. Bu durum ayarlardan kaynaklanıyor da olabilir. Genel olarak merkezde ve hafif sağ/sol bölgelerde FFB yok gibi hissettiriyor ve belki de bu yüzden böyle bir durum oluştu.
İlk başlarda sanki merkezde de vardı, ancak sonrasında ayar yaptıktan sonra uzun süre merkezde FFB olmadan kullandım. Bu durum zamanla daha da artmış gibi hissediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Diğer bahsettiğiniz sorunlar normal değil. Garantiye başvurun. İade etme şansınız olursa iade edip direct drive setlere bakın derim.Hatta bazen bastırarak çevirdiğimde, direksiyondan sanki pet şişe eziyormuşum gibi bir ses geliyor ve bunu hissediyorum. Direksiyonu en sağa (450 dereceye) çevirdiğimde herhangi bir ses gelmiyor; ancak en sola (450 dereceye) çevirdiğimde, belirli bir noktada sanki dişli yerine oturuyormuş gibi “tık” şeklinde bir ses çıkıyor. Bu durum o bölgede her zaman tekrarlanıyor.