Sonunda Evden Atıldım 😅

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,666
Sa,

Ailemle zaten süregelen sorunlarımız vardı, detaylara girip uzatmayacağım. Dün geceden beri gergindim, sabah çıkan bir tatsızlık sonrası iyice tartıştık ve sonunda beni evden çıkardılar. Telefonumu alıp çıktım.

Daha önce de başıma gelmişti ama o zamanlar camiler 7/24 açıktı hem de yaşım küçüktü, birkaç gün sonra dönüyordum. Şimdi 19 yaşındayım ve artık kendi başımın çaresine bakmam lazım. Birikimim olsa bir yer tutar, iş bulup çalışırdım ama maalesef o da yok.

Şu anki durum şu: Cepte 1000 TL var, şarj aletini evde unuttum, telefonun şarjı %80. Eskiden olsa bu konularda tecrübeli olduğum için başkasına akıl verirdim ama son birkaç yıldır bu işlerden koptum. Şimdi ne yapmamı, nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Aleyküm Selam , İlk önce kendine idarelik bir şarj aleti al sonra iş aramaya başla eğer sorunu çözemiyorsanız , benim tavsiyem aileye fazla diklenmemek çünkü biliyorsun Türk ailelerin %99 cahil olduğu için kendi dediği olmadan iş yapmazlar af dile bir kaç yıl idare et kendi evine çık

İlk önce kendine idarelik bir şarj aleti al sonra iş aramaya başla eğer sorunu çözemiyorsanız , benim tavsiyem aileye fazla diklenmemek çünkü biliyorsun Türk ailelerin %99 cahil olduğu için kendi dediği olmadan iş yapmazlar af dile bir kaç yıl idare et kendi evine çık
Ya sorun ailede değilse :hoba:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kirasını ve faturasını ödemediğim bir evde oturacağımı bilsem her gün istisnasız o anne ile o babanın ayağını yıkardım. ANLAYANA :)

Bence özür dileyin vs eve dönün.

Kirasını ve faturasını ödemediğim bir evde oturacağımı bilsem her gün istisnasız o anne ile o babanın ayağını yıkardım. ANLAYANA :)
Kira faturayı ödemediğini nerden biliyoruz , en azından hem ailesinin ağzına laf vermemek için hem de birikim yapmak için bir işe girse yıkamaya gerek kalmaz

Sa,

Ailemle zaten süregelen sorunlarımız vardı, detaylara girip uzatmayacağım. Dün geceden beri gergindim, sabah çıkan bir tatsızlık sonrası iyice tartıştık ve sonunda beni evden çıkardılar. Telefonumu alıp çıktım.

Daha önce de başıma gelmişti ama o zamanlar camiler 7/24 açıktı hem de yaşım küçüktü, birkaç gün sonra dönüyordum. Şimdi 19 yaşındayım ve artık kendi başımın çaresine bakmam lazım. Birikimim olsa bir yer tutar, iş bulup çalışırdım ama maalesef o da yok.

Şu anki durum şu: Cepte 1000 TL var, şarj aletini evde unuttum, telefonun şarjı %80. Eskiden olsa bu konularda tecrübeli olduğum için başkasına akıl verirdim ama son birkaç yıldır bu işlerden koptum. Şimdi ne yapmamı, nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Annenin babanın senden nefret ediceği bir şey yapmadıysan her zaman affedici taraf ailen olacaktır kavga esip sorunların üstüne gitmek yerine haklı bile olsan özür dileyip kendi evine çıkıp hayatını idame ettirecek bir iş bulana kadar ailenle kalmalısın . Anne baba bir evladının sokaklarda dolanıp aç susuz yatmasını istemez doğanın kanunlarına aykırı bir şey bu . Seni sevmek zorunda değiller fakat sana bakmak zorundalar . Ha her şeye rağmen kafaya koyduysan iş bulana kadar bi cemaat yurtlarına sığınabilirsin (kesinlikle önermem) genelde yeni mürit ayağına odalardan birinde kalmana izin verebilirler .

Kira faturayı ödemediğini nerden biliyoruz , en azından hem ailesinin ağzına laf vermemek için hem de birikim yapmak için bir işe girse yıkamaya gerek kalmaz
Bir işe girip asgari ücretle rahat yaşayacağına ve kiraya çıkmasına falan mı inanıyoruz? Yarma hocam ya. Aileyi bu yönde iyi kullanmak gerekiyor. Gergin veya sinirli olmamayı yaşı ilerledikçe anlayacaktır ama ben tecrübelerim doğrultusunda yorum yaptım. Olayın iç döngüsünü bilmiyorum. Hakkında hayırlısı olsun.

Bir işe girip asgari ücretle rahat yaşayacağına ve kiraya çıkmasına falan mı inanıyoruz? Yarma hocam ya. Aileyi bu yönde iyi kullanmak gerekiyor. Gergin veya sinirli olmamayı yaşı ilerledikçe anlayacaktır ama ben tecrübelerim doğrultusunda yorum yaptım. Olayın iç döngüsünü bilmiyorum. Hakkında hayırlısı olsun.
İşe girmesindeki amaç ailesine laf vermemek + birikim yapmak bu ekonomide eve tabii ki çıkılmaz sadece gösterilen hürmet artar hem ne olacağı belli olmaz Allah hakkında hayırlısını nasip etsin

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dün gece aramızda bir gerginlik vardı. Yatsı namazını camide kılmamız konusunda ısrarcıydı; evde kılacağımı söylememe rağmen diretti. Sonunda gitmedim ve namazımı evde kıldım. Sabah namazında ise beni –hafif bir dürtme değil, bildiğin 3-5 tekme atarak– uyandırdı (hatta uyanmama rağmen devam etti zoruma gidende o zaten). Dün geceden gelen gerginliğin üzerine bu da eklenince tartışmamız büyüdü. Bugün de beni evden kovunca orayı terk ettim. Yaşananların sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu bilmenizi isterim; ben iki tokat yiyip hemen çekip gidecek tiplerden biri değilim.

Geri