juniormuhendis
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Visanne ilacını ailede meme kanseri olması durumunda 3 ay süre kullanılması riskli midir? Kadın doğum doktoru bana bu ilacı yazarken bana ailemde meme kanseri olup olmadığını SORMADI fakat ilacın prospektusunde riskli olduğu yazıyor. Annem henüz daha yeni bu kanseri atlattı tekrarlamasın diye ilaç kullanıyor. Ben bu ilacı uzun süre kullanmalı mıyım? Doktorun bana bunu sormadan yazmasının sebebini açıklayabilecek bir doktor var mıdır?(Göğsümde de zararsız birkaç kitle var. Bu da riski arttırır mı?)
Not:Gidip doktoruna sorabilirsin diyecekler için önceden söylüyorum, bu ilaca başlanılan tarih reglin ilk günü olmalıymış. Bugün regl ilk günüm olduğu için ( ilacı da dün aldım, daha yeni haberim oldu )ve eğer bugün içmeyip doktora sormaya gidecek olursam ilacın kullanımını otomatik olarak 1 ay ertelemiş olacağım. Bu yüzden internette bunu cevaplayabilecek doktor varsa yardımcı almak amaçlı buraya soruyorum.
Not:Gidip doktoruna sorabilirsin diyecekler için önceden söylüyorum, bu ilaca başlanılan tarih reglin ilk günü olmalıymış. Bugün regl ilk günüm olduğu için ( ilacı da dün aldım, daha yeni haberim oldu )ve eğer bugün içmeyip doktora sormaya gidecek olursam ilacın kullanımını otomatik olarak 1 ay ertelemiş olacağım. Bu yüzden internette bunu cevaplayabilecek doktor varsa yardımcı almak amaçlı buraya soruyorum.