Üniversite okumanın değeri kaldı mı?

literatürde "bilginin paylaşıldığı ve fikirler yürütülen yer" olarak geçen 4 5 katlı binanın, şuan ki Türkiye şartlarında bir hükmü kaldığını düşünen var mı? kısa ve net soru , tabii yakışıklı güvenliğin konferans verdiği, çapulculara kapılarını açan yerlerden bahsetmiyorum oralar üniversite teriminin altında kalıyor... Diplomanın bir faydasını göreniniz oldu mu?
beyaz yaka olup keyfine bakmak mı asgari ücretle çalışmak mı karar senin

Üni okumanın bu kadar kolay olduğu bir zaman ve toplumda okumamak inanılmaz bir eksikliktir. Çünkü en boş işler için bile artık diploma isteniyorken senin diploman yoksa ne yapabilirsin? sadece sürünürsün. Diploması olanlar bile perişan haldeyken olmayanları düşün.

Nispeten iyi bir bölümde okuduğumdan kendi gördüklerimi söyleyeyim; üniversite okuduğu iddia edenlerin %90'ı üniversiteyi bomboş geçiriyor, derse girip çıkmaktan başka hiçbir şey yapmıyor, üniversite ve gelecek başarısını ders başarısı olarak görüyor, özetle üniversiteler çokça mal dolu bomboş okuyup geçiyorlar gerçekten bölümüne hakim sıkı çalışan sayılı insanla tanıştım tahmin edebileceğiniz üzere bu arkadaşlarım ya ilk 5 üni'de (devlet), diğerleri de yurtdışında okuyor. Özetle okumak isteyene çok şey katacak bir şey üniversite; insanların boş konuşması tamamen boş mentalitelerinden kaynaklı, okul okumayı derse girip imza atarak geçiren insanların fikirlerini bu konuda önemsemeyin.

Nispeten iyi bir bölümde okuduğumdan kendi gördüklerimi söyleyeyim; üniversite okuduğu iddia edenlerin %90'ı üniversiteyi bomboş geçiriyor, derse girip çıkmaktan başka hiçbir şey yapmıyor, üniversite ve gelecek başarısını ders başarısı olarak görüyor, özetle üniversiteler çokça mal dolu bomboş okuyup geçiyorlar gerçekten bölümüne hakim sıkı çalışan sayılı insanla tanıştım tahmin edebileceğiniz üzere bu arkadaşlarım ya ilk 5 üni'de (devlet), diğerleri de yurtdışında okuyor. Özetle okumak isteyene çok şey katacak bir şey üniversite; insanların boş konuşması tamamen boş mentalitelerinden kaynaklı, okul okumayı derse girip imza atarak geçiren insanların fikirlerini bu konuda önemsemeyin.
" Üniversite okumak mantıklı mı" gibi endişeleri olan birisi %90 lik dilime girer gibi sanki

Üni okumanın bu kadar kolay olduğu bir zaman ve toplumda okumamak inanılmaz bir eksikliktir. Çünkü en boş işler için bile artık diploma isteniyorken senin diploman yoksa ne yapabilirsin? sadece sürünürsün. Diploması olanlar bile perişan haldeyken olmayanları düşün.
ben olaya böyle bakmıyorum. *K parti gençlik kollarına girip şeyh eteği öpmek ofxord diplomasıyla eşdeğer olduğuna göre *K partiye girmenin yollarını bulmalıyım. abimin askerdeki komutanlarından biri devamlı benim torpilim sağlam, istediğiniz yere şikayet edin diyerekten izmarit toplattırıyormuş. İzmarite eyvallah ama o adamın diploması olmadan yüksek bir rütbede görev yapmasını sağlayan ne? ya da kim, kimler. Silivrideki penceresiz tatil evine gitmek istemiyorum devamını yazmayayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

" Üniversite okumak mantıklı mı" gibi endişeleri olan birisi %90 lik dilime girer gibi sanki
ilkokul mezunu akrabalar %99luk dilim bile olsa oku diyorlar. ben bunu israf olarak görüyorum. zaten zü*rt bir aileden gelen varsa üniversiteyi düşünmemeli bile. ben meslek sahibi olacağım hayaliyle garantisi olmayan yerlere yüzbinlerce tl yatırım yapmanın mantıklı bir yanı yok

Nispeten iyi bir bölümde okuduğumdan kendi gördüklerimi söyleyeyim; üniversite okuduğu iddia edenlerin %90'ı üniversiteyi bomboş geçiriyor, derse girip çıkmaktan başka hiçbir şey yapmıyor, üniversite ve gelecek başarısını ders başarısı olarak görüyor, özetle üniversiteler çokça mal dolu bomboş okuyup geçiyorlar gerçekten bölümüne hakim sıkı çalışan sayılı insanla tanıştım tahmin edebileceğiniz üzere bu arkadaşlarım ya ilk 5 üni'de (devlet), diğerleri de yurtdışında okuyor. Özetle okumak isteyene çok şey katacak bir şey üniversite; insanların boş konuşması tamamen boş mentalitelerinden kaynaklı, okul okumayı derse girip imza atarak geçiren insanların fikirlerini bu konuda önemsemeyin
ne desem bilemedim. ya en iyisi ol ya da hiç olma çıkarımını yapıyorum buradan

Son düzenleme:
Herkesin bir, bazılarının ise bir kaç Üniversite diplomasına sahip olduğu bir dönemde Lise diploması olanı kim takar.

üniversite iş bulma kurumu olarak bakmazsan evet hala değeri var. Çünkü seni bambaşka insanlarla tanıştırıyor ; kulüpler , etkinlikler , sohbetler ve gösterilerle . Ayrıca uğraşan bir adama network kurma şansıda tanıyor. Üni sırf bu kültürel sermaye için bile değerlidir .

bölümün ne hocam , mühendislik falan mı en azından ?

üniversite iş bulma kurumu olarak bakmazsan evet hala değeri var. Çünkü seni bambaşka insanlarla tanıştırıyor ; kulüpler , etkinlikler , sohbetler ve gösterilerle . Ayrıca uğraşan bir adama network kurma şansıda tanıyor. Üni sırf bu kültürel sermaye için bile değerlidir .

bölümün ne hocam , mühendislik falan mı en azından ?
eğer zenginsen network ayağına gelip seni buluyor. para yoksa network de yok. Mesela en yakın akrabalarımız son 5 yılda babamı aramayı bıraktı. Bunu gözle görebildiğim ilk gün 22 aralık 2021 yani Türkiyenin soyulduğu günden bir gün sonrasıydı. Ayda yılda bir arayanlar artık 5 yılda bir arar hale geldi. Bu kişiler arasında amcalarım dayılarım da var. Mahallede iflas eden bir müteahhit vardı adam torpil yuvasının tekiydi, herkes bir işi düştüğünde adamı bulup rüşvetle yaptırıyordu. Adamın düğününe belediye başkanı geliyor yani daha nasıl anlatayım, bu iflas ettiken sonra selamını bile almamaya başladılar. Öve öve bitiremedikleri her işi halleden adama hırsız demek için iflas etmesini beklemişler. Eğer eski gücünde olsaydı yemin ederim ki laf söylemeye korkardılar. Bu adam çok saftı ve sadece birilerinin akrabası olduğu için güçlüydü gelen geçen düğün dernek organizasyon parasını buna kilitliyordu. Babam networku olmayan adam müteahhit de doğuştan networku olmasına rağmen aklını kullanamayan adam örneği. Üniversitede derslerden çok ortam yani çevre kasmak gerekliyse bu da çok riskli bir iş herhangi bir olay tüm itibarımızı 1 dakkada silip atmaya yetiyor. Networkteki kişiler de kendi çıkarlarının korunması şartıyla networkte kalıyor. Sıradan bir üniversitede okuyacak öğrencilerin maddi durumları ve ailelerinin hangi kitleye mensup olduğu tahmin edilebilir. Babası çiğköfteci olan birinin bana faydası olamaz, haliyle benim de ona faydam olmaz. Eğer dostluk ve samimiyet içeren karşılıksız ilişkiler kasarsak bunlar da eninde sonunda paraya bağlanacak. En iyi arkadaşımızın 1000 tl alacak için günde 4 kere araması bizi memnun etmez. Boğaziçinde okuyan ve babası fabrikatör olan bir arkadaş her isteğimizi yerine getirecektir fakat işin sonunda onu kullandığımızı düşünüp tüm bağını koparacaktır. Çıktığımız her yolun ilk tümseği para değil de ne ki... Sonuçta farklı kültürleri deneyimlemek için de para gerekiyor, kültürler yeme içmeden hayat biçiminden giysilerden vs. oluşuyor haliyle bunlar da parayla deneyimleniyor. Üniversitelere iş bulma kurumu gibi bakmasak bile iş bulma ihtiyacını networkteki biri aracılığıyla halletmeye çalışacağız yani fakirsek her türlü "muhtaç" kalacağız. şuan düşünmekten başka kültürel sermayem yok ve mutluyum

doğrusu tıp diş nispetende eczacılık ve bunlara denk iyi üniversitelerde mühendislik *dip 80k civarı* harici zattiro zort mühendisliği falan zaman kaybı ve oralardan bir yerlere gelmek için extra emek ve çaba istiyor maksat okumak için okuyarsanız ne kendinize nede ailenize yük olmayın en hızlı nasıl atılabilirm diye düşünün . kanaatimce

Geri