Oyun ve Genel Kullanım İçin Laptop Tavsiyeleri [65 Bin Tl]

Satıcıya dikkat ederim. Batarya ne kadar gidiyor internette testini bulmak zor.
Pilde 1 kere denedim 2 gün önce dışarı çıkmıştım ödev yapmak için bilgisayar okuyorum kod yazarken orta düzeyde zorlanmayla beraber 3 saatte bataryası yarıya indi tamamı muhtemelen 5 saat civarı gidicektir çok ağır kullanılmadığı sürece. Fanları da sessiz moda aldım sıfır sesle çalıştım donma sıkıntısı da olmadı gayet memnunum. Muhtemelen bu batarya süresi 2 3 ay sonra baya düşer diye düşünüyorum sonuçta laptopların bataryalarına çok güven olmuyo. Başka sorun varsa sorabilirsin.

Pilde 1 kere denedim 2 gün önce dışarı çıkmıştım ödev yapmak için bilgisayar okuyorum kod yazarken orta düzeyde zorlanmayla beraber 3 saatte bataryası yarıya indi tamamı muhtemelen 5 saat civarı gidicektir çok ağır kullanılmadığı sürece. Fanları da sessiz moda aldım sıfır sesle çalıştım donma sıkıntısı da olmadı gayet memnunum. Muhtemelen bu batarya süresi 2 3 ay sonra baya düşer diye düşünüyorum sonuçta laptopların bataryalarına çok güven olmuyo. Başka sorun varsa sorabilirsin.
İdeal bir bataryaya sahipmiş.Başka sorum yok teşekkür ederim.

Yakın zamanda oyun oynamak ve genel kullanım için laptop almayı planlıyorum. İşlemci,ekran kartı gibi temel donanım kavramlarına hakim olsamda panel kalitesi, kronik sorunlar hakkında bilgim yok. 3-4 yıl idare etmesi iyi olur.Bütçem maksimum 70 bin tl ama mouse ve kulaklıkda almam lazım o yüzden 60-65 bine laptop alsam çok iyi olur. Yardımınız için teşekkür ederim.

Araştırıp bulduğum laptoplar :

1-)Hp Omen 16 kağıt üstünde çok iyi gibi
HP OMEN 16-am0018nt Intel Core Ultra 7-255H GeForce RTX 5060 8GB 115W 16GB DDR5 1TB SSD 16 inç WUXGA 165Hz 3ms IPS FreeDos Gaming Laptop (BQ1Z1EA) – 007 First Light Hediyeli — En Düşük: 61.999,00 ₺ https://www.gaming.gen.tr/urun/7760...ming-laptop-bq1z1ea-007-first-light-hediyeli/

2-) Asus tuf a16 f16'ya göre 6 - 7 bin tl daha ucuz bence aradaki fiyata değecek fark yok 512 gb hafıza var ama bir kaç ay sonra ekleme yaparım.

3-) Gamegaraj salyer X7T QHD ve 5070 çok cazip kılıyor
4-)Dell Alienware 16 aurora 2k çözünürlük olması iyi ve allienwarein kasa kalitesi iyidir diye düşünüyorum ama ekran kartı 80 watt emin değilim
Dell Alienware 16 Aurora Intel Core 7-240H GeForce RTX 5060 8GB 16GB DDR5 1TB SSD 16 inç 2K WQXGA 120Hz WVA W11 Home Gaming Laptop (AC16250-C716156W) – 2 Yıl Yerinde Servis Garantisi – 007 First Light Hediyeli — En Düşük: 57.999,00 ₺ https://www.gaming.gen.tr/urun/7451...yil-yerinde-servis-garantisi-007-first-light/

Benim düşüncem 55 bine asus tuf a16 alıp ssd , mouse ve kulaklık alıp 67 68 bine tamamlamak.
Ben olsam gamegaraj alırdım

A
Neden mesela rtx 5070 olduğu için mi yada başka sebepleri var mı? Asusun daha serin ve sessiz çalışacağını düşünüyorum . Her türlü öneriye açığım.
Aradaki fiyat farkı az 5070 olması daha mantıklı geliyor asusun tuf serisini beğenmiyorum

A

Aradaki fiyat farkı az 5070 olması daha mantıklı geliyor asusun tuf serisini beğenmiyorum
Gamegaraj f/p olarak çok iyi bir yerde haklısın düşünülebilir. Tuf serisini neden beğenmiyorsunuz daha önce bir problem yaşadınız mı yada sadece kişisel bir görüş mü ? Şahsi sebep dışında bir şey varsa söylerseniz memnun olurum ? Bence tuf markası genel olarak iyi ürünlere sahip.

Gamegaraj f/p olarak çok iyi bir yerde haklısın düşünülebilir. Tuf serisini neden beğenmiyorsunuz daha önce bir problem yaşadınız mı yada sadece kişisel bir görüş mü ? Şahsi sebep dışında bir şey varsa söylerseniz memnun olurum ? Bence tuf markası genel olarak iyi ürünlere sahip.
Ben MSI kullanıyorum arkadaş kullanmıştı tuf o çok önermiyordu(3050ydi onunki)

Ben MSI kullanıyorum arkadaş kullanmıştı tuf o çok önermiyordu(3050ydi onunki)
Anladım çok detaylı bakmadım tufun eski serilerinde bazı hatalar olmuş ama yeni seride düzeltilmiş . Şuan göze çarpan bir kusuru yok.Msi güzel bir marka ama bu fiyat bandına iyi bir laptopu yok gibi.

Anladım çok detaylı bakmadım tufun eski serilerinde bazı hatalar olmuş ama yeni seride düzeltilmiş . Şuan göze çarpan bir kusuru yok.Msi güzel bir marka ama bu fiyat bandına iyi bir laptopu yok gibi.
Cyborg thin falan var onların da ya soğutması kötü oluyor ya da ekran kartı watt değeri düşük oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri