Elektro Gitar Önerisi

Reaksiyon skoru
3
Merhaba, ilk elektro gitarımı almak istiyorum çalmak istediğimiz müzik türü gitardaki manyetik seçimimizi belirliyor bu konu kafamı karıştı sert metal de dinliyorum rifflleri çalmak isterim mettalica da Türkçe şarkıların elektro versiyonlarını da şimdi ben hh ya da hsh dizilişte bir elektro gitar alsam neyi çalamam neyden eksik kalırım bunu anlayamadım pedallar amfinin ses ayarları ile istediğim sesleri alabilirmiyim?
Gitar kadar amfi de önemli ev tipi tatmin edici kayıt yapabileceğim bir amfi de önerirsiniz iyi olur amfiye gitar parası vermek istemiyorum 20 bin bütçem var önerilerinizi beklerim teşekkürler

başlangıç için 2. bir amfiye bakma bile 12 sene uğraştım araştırdım bunları hep amfide ses kartı da guitar rigte amplitubede bütün pluginleri denedim Blackstar id core 10 al kendi uygulamasında bütün parçaların hazır sesleri var atıyorum metallica one tıklıyosun o seslere yakın bir ses geliyor amfiden içinde ses kartı var kayıtta alabiliyorsun reaper programı üzerinden zamanla öğrenirsin. Gitar olarakta sx sst 57 öneririm youtube sx sst57 solo yaz dünya kadar çalan var çok üst düzeyde. Baya iyi perdeleri ve sesi önemli olan yani çalan ve amfi gitar aşırı aşırı önemli değil pro bi gitarist değilsen sahne almıyosan ki bunla da alınır sahne. Sx sst57 ya da ibanez grg170dx bütcene göre karar verebilirsin

başlangıç için 2. bir amfiye bakma bile 12 sene uğraştım araştırdım bunları hep amfide ses kartı da guitar rigte amplitubede bütün pluginleri denedim Blackstar id core 10 al kendi uygulamasında bütün parçaların hazır sesleri var atıyorum metallica one tıklıyosun o seslere yakın bir ses geliyor amfiden içinde ses kartı var kayıtta alabiliyorsun reaper programı üzerinden zamanla öğrenirsin. Gitar olarakta sx sst 57 öneririm youtube sx sst57 solo yaz dünya kadar çalan var çok üst düzeyde. Baya iyi perdeleri ve sesi önemli olan yani çalan ve amfi gitar aşırı aşırı önemli değil pro bi gitarist değilsen sahne almıyosan ki bunla da alınır sahne. Sx sst57 ya da ibanez grg170dx bütcene göre karar verebilirsin
Teşekkürler cevabınız için peki gitarın köprüsünün sabit olmayışı bana sorun olurmu yeni başlayacak biri olarak akor kaçırma vesayre birde şu konuda kararsız kaldım önerdiğiniz amfi gitardan pahalı şuan diğer öneriniz ibanez grg170dx de param yetiyor ama bu sefer büyük ihtimalle söylediğiniz amfi ye param yetmeyecek parayı hangi ekipmana ayırmalıyım birde Sx sst57 sss manyetikli ibanez hsh bu ne kadar fark eder benim düşüncem amfi yi yükseltebilirim ama gitarı 1 kere almayı düşünüyorum bilmediğim için biraz fazla soru sordum kusura bakmayın 🤗

Teşekkürler cevabınız için peki gitarın köprüsünün sabit olmayışı bana sorun olurmu yeni başlayacak biri olarak akor kaçırma vesayre birde şu konuda kararsız kaldım önerdiğiniz amfi gitardan pahalı şuan diğer öneriniz ibanez grg170dx de param yetiyor ama bu sefer büyük ihtimalle söylediğiniz amfi ye param yetmeyecek parayı hangi ekipmana ayırmalıyım birde Sx sst57 sss manyetikli ibanez hsh bu ne kadar fark eder benim düşüncem amfi yi yükseltebilirim ama gitarı 1 kere almayı düşünüyorum bilmediğim için biraz fazla soru sordum kusura bakmayın 🤗
yok sorabilirsiniz aklınızdaki soruları. Hocam sxte cok güzel bir gitar dediğim gibi solo falan yazdıysanız görmüşsünüzdür ama amfi daha önemli ibanezi alırsanız kötü amfiyle blackstar ıd core 10 seslerini alamayacaksınız ama sx ve amfi alırsanız cogu sesi alırsınız. Attıklarım zaten sabit köprüler kesinlikle floyd roselu gitar almayın sürekli uğraştırır yapıcak birini bulmanız gerekir. Blackstar id core 10 v3 v4 te yazın türkce incelemeleri de var youtube da yabancıda sxle rockta blues ta duman da metallica da calabilirsiniz. ama hocam çok sert dinliyorsanız olmaz oturduğunuz ilde ikinci el gitarlara da bakın jackson dinky js22 mi neydi o tarz uygun gitarlar da var sert tonlar için. Benim tavsiyem amfiden kısmayın amfiyi alın kalanla da ikinci el ya da bütçenize uygun gitar alın ya da biraz kart nakit avans neyse borclanın iyi kötü istediğiniz bir şeyler alın ton anlamında da Sx AC DC pinkfloyd gary more metallica falan calınır he slipknotta calınır ama jackson gibi ses gelmez fark eder. Şeyi de söyliyim jackson gibi bi gitar alırsanız da yumusak tonları bi comfortably numb pinkfloyd calmakta sx gibi ibanez gibi tatlı gelmez

Yeni başlayacaksanız sabit köprü uygun olabilir ayrıca bu müthiş alet bir süre sonra yetmemeye başlayacak kesinlikle o 1 taneyle kalınmıyor maaş almaya başladığımda bi jackson js32 strat çekmek istiyorum şuan elimde donner dlp124 var doredeki en ucuz mal pek tavsiye etmiyorum açıkçası vibrato yaparken rahat kaymıyor ve çabucak eskiyecek şekilde ne bekliyorsun ki 8k ya hesabı amfi olarak kesinlikle blackstar idcore 10 öneririm ses kartları bile zamlanmış bende mtrack solo var şuan piyasada yok duosu 5k küsürde amplitube 5 kullanıyorum crackli rahatıma geliyor her çeşit ses alabiliyorum ama internetten bulmam lazım çünkü neyi ne yapacağım konusunda en ufak fikrim yok

yeni başlayan kararsızlığı kötü sizler gibi tarzı oturmuş neyin yetmediği neyin lazım olduğunu bilsem hedefim olsa rahat edeceğim ama şuan ne çalacağımı dahi bilmiyorum öğrencilik dönemindeyim bu dönemde kendine bağlıyacak beni çal diyecek bir gitarım olsa eminim işe girdiğimde elimde daha fazla para olduğunda bende yükseltme ihtiyacı hissederim illaki önerilerinizdeki gitar ve amfilerin youtube den seslerini en azından duyup araştırmam lazım teşekkürler sorum olursa rahatsız ederim tekrar 🙌

yeni başlayan kararsızlığı kötü sizler gibi tarzı oturmuş neyin yetmediği neyin lazım olduğunu bilsem hedefim olsa rahat edeceğim ama şuan ne çalacağımı dahi bilmiyorum öğrencilik dönemindeyim bu dönemde kendine bağlıyacak beni çal diyecek bir gitarım olsa eminim işe girdiğimde elimde daha fazla para olduğunda bende yükseltme ihtiyacı hissederim illaki önerilerinizdeki gitar ve amfilerin youtube den seslerini en azından duyup araştırmam lazım teşekkürler sorum olursa rahatsız ederim tekrar 🙌
Şimdiden hayırlı olsun SS - HSH - HH - SSS öyle benim bildiğim aman aman bir farkları yok HSH almanız mantıklı olur hangisi hoşunuza giderse sonra ki gitarınızda belki HH belki de SSS tercih edersiniz tek tavsiyem metronom ile alternate picking yaparak çalışmanız olur ücretsiz kaynak için instagramdan deniz saymanın açtığı skool.com üzerinden müzik üniversitesi var ordan öğrenebilirsiniz

HSH veya HSS bir gitar alınarak farklı türler çalabilirsiniz herhangi bir kaybınız olmaz. Amfi yerine ses kartı alırsanız daha farklı tonlarda sesler elde edebilirsiniz ve daha ekonomik olur.

HSH veya HSS bir gitar alınarak farklı türler çalabilirsiniz herhangi bir kaybınız olmaz. Amfi yerine ses kartı alırsanız daha farklı tonlarda sesler elde edebilirsiniz ve daha ekonomik olur.
Ses kartlarıda pahalanıyor behringerin 2li modeli vardı 9k küsür benim kullandığım solo piyasada yok satan 14k ya satıyor duosu en mantıklısı şuan 5k küsürdü en son derken baktım 7.5k olmus oda üstüne eklenip bir blackstar idcore 10 almak daha mantıklı olur gibi

sana tavsiyem internetten alma gitarı

Şimdiden hayırlı olsun SS - HSH - HH - SSS öyle benim bildiğim aman aman bir farkları yok HSH almanız mantıklı olur hangisi hoşunuza giderse sonra ki gitarınızda belki HH belki de SSS tercih edersiniz tek tavsiyem metronom ile alternate picking yaparak çalışmanız olur ücretsiz kaynak için instagramdan deniz saymanın açtığı skool.com üzerinden müzik üniversitesi var ordan öğrenebilirsiniz
Teşekkürler Ibanez GRG121DX ve GRG121SP modelleri gözüme şarptı HH dizilimi var ama modu ile manyetik ikiye bölüp single manyetiği de kullanabiliyormuşuz sanırım sesin biraz kısıldığını söylüyorlar sadece bilmiyorum 10 k ya da blackstar idcore 10 alıp 23 24 bine işi kapatmak istiyorum yanıldığım konu daha iyi öneriniz varsa açığım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sana tavsiyem internetten alma gitarı
Keşke deneyebilsem hocam ama küçük yerde yaşadığım için deneme fırsatım yok kullanıcı deneyimlerine tavsiyelere güvenmek zorundayım şuan

Teşekkürler Ibanez GRG121DX ve GRG121SP modelleri gözüme şarptı HH dizilimi var ama modu ile manyetik ikiye bölüp single manyetiği de kullanabiliyormuşuz sanırım sesin biraz kısıldığını söylüyorlar sadece bilmiyorum 10 k ya da blackstar idcore 10 alıp 23 24 bine işi kapatmak istiyorum yanıldığım konu daha iyi öneriniz varsa açığım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Keşke deneyebilsem hocam ama küçük yerde yaşadığım için deneme fırsatım yok kullanıcı deneyimlerine tavsiyelere güvenmek zorundayım şuan
Denemeyebilmekden daha çok kusurlu ürün gelmesi iadeyle vs satıcıyla papaz olmamak için demiştim çünkü bizzat kendim yaşadım durumu. Sıfır bana geldiği şekilde iade ettiğim gitarı (jelatinleri üstünde) satıcıya giderken kargoda hasar gördüğü için hala uğraşıyorum. Bu tarz konulardan dolayı geç olsun ama mağazadan almanı tercih ederim.

Denemeyebilmekden daha çok kusurlu ürün gelmesi iadeyle vs satıcıyla papaz olmamak için demiştim çünkü bizzat kendim yaşadım durumu. Sıfır bana geldiği şekilde iade ettiğim gitarı (jelatinleri üstünde) satıcıya giderken kargoda hasar gördüğü için hala uğraşıyorum. Bu tarz konulardan dolayı geç olsun ama mağazadan almanı tercih ederim

Geçmiş olsun hocam tüm internet alişverişlerinde aynı risk var bakalım bulabilirsem bir mağaza tercihim orası olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,938
Üyeler
196,859
Son üye
utku7
Geri