Lego Batman Legacy Of The Dark Knight'ta Donanıma Zarar Veren Kusurlu İçerik Var

desphe

80+
Reaksiyon skoru
65
PlayStation Store üzerinden 2.999 TL'ye satın almış olduğum LEGO® Batman Legacy of the Dark Knight'ta DualSense kontrolcüsünün dinamik tetik (adaptive triggers) mekanizmasına doğrudan müdahale eden ve donanıma fiziksel/fonksiyonel zarar veren çok ciddi bir yazılımsal hata (bug) bulunmakta. Oyunu oynadığım esnada adaptive Trigger'lar kararsız çalışmaya, içinden yüksek dişli sürtme sesleri gelmeye ve oyundaki durumla hiçbir alakası yokken kendi kendine sertleşmeye başladı. Oyundan çıktıktan sonra bile bu sorun sistem genelinde devam etti. Konsolu donanımdan sıfırlama (hard reset), kolun şarjını tamamen bitirme ve hatta PC üzerinden DualSenseX programıyla tetikleri sıfırlama dahil tüm arıza giderme adımlarını denedim. Maalesef ilk kontrolcümün tetik mekanizması şu an kalıcı olarak hasar görmüş durumdadır ve hiçbir şekilde tepki vermemektedir.
Bunun münferit bir donanım arızası olmadığını doğrulamak için, aynı oyunu ikinci (siyah renkli) DualSense kontrolcümle de test ettim. Dakikalar içinde aynı sorun onda da baş gösterdi; tetiklerden garip sesler geldi ve kendi kendine sertleşti. Neyse ki bu sefer oyunu hemen kapattım ve ikinci kolu başka bir PS5 oyunu açarak kurtarmayı başardım. Bu oyun, resmi PlayStation donanımına aktif olarak zarar veren kritik bir teknik kusur barındırmaktadır. Şu an DualSense'im elimde kaldı oyunu da oynayamıyorum ne yapsam bilmiyorum...

Edge'nin titreşimi hiç çalışmıyormuş. Ola ki çalıştı, 14 bin TL'lik konrolcünün helvasını yiyeceğiz.

Geri