Pc Açılmıyor Yardım!!!

BeratZer

80+
Reaksiyon skoru
15
arkadaşlar dün hiçbir sorun olmadan kullandığım pc bugün açılmıyor kasadan başlat düğmesine basıyorum sanki elektrik gitmiş gibi hiç bir şey olmuyor. her şey takılı hiçbirşeyle oynamadım. Herşeyi denedim ve en sonunda çoklu prizle kasadaki başlat düğmesine aynı anda basarsam çalışıyor ama aynı anda basmasam yine açılmıyor. 1 saniye içinde ikisine aynı anda basmam gerek yani. bu neden olur mesela şuan pc deyim bu şekilde açtım bi sorun yok. güç ayarlarında da en iyi performans dı dengeli yaptım bir şey değişmedi yine aynı sorun nerde? yardımcı olur musunuz?

Biraz uzun yazıcam ben sorunun bu olduğunu düşünüyorum
Priz Değişimi: Bilgisayarın güç kablosunu o çoklu prizden çıkarıp doğrudan duvardaki prize takın ve kasanın düğmesine normal şekilde basarak deneyin. Sorun prizdeyse hemen anlaşılır.
Statik Elektrik Boşaltma: Güç kablosunu kasadan çekin. Kasanın açma tuşuna 20-30 saniye boyunca basılı tutun. Kabloyu geri takıp normal şekilde açmayı deneyin.
Farklı PSU ile Test: Eğer doğrudan duvara takmanıza rağmen sorun devam ediyorsa, kasanızdaki Güç Kaynağı ömrünü tamamlamak üzeredir ve yüksek ihtimalle kapasitör arızası vardır. Başka bir Psu ile sistemi test etmek kesin çözümü sunacaktır.

Başka prizde denedin mi başka odadan

Sorun çoklu prizdeki akımla alakalı gibi. Sadece kasayı çoklu prizi taktığın prize tak. Güç düğmene bas bakim nolacak

Biraz uzun yazıcam ben sorunun bu olduğunu düşünüyorum
Priz Değişimi: Bilgisayarın güç kablosunu o çoklu prizden çıkarıp doğrudan duvardaki prize takın ve kasanın düğmesine normal şekilde basarak deneyin. Sorun prizdeyse hemen anlaşılır.
Statik Elektrik Boşaltma: Güç kablosunu kasadan çekin. Kasanın açma tuşuna 20-30 saniye boyunca basılı tutun. Kabloyu geri takıp normal şekilde açmayı deneyin.
Farklı PSU ile Test: Eğer doğrudan duvara takmanıza rağmen sorun devam ediyorsa, kasanızdaki Güç Kaynağı ömrünü tamamlamak üzeredir ve yüksek ihtimalle kapasitör arızası vardır. Başka bir Psu ile sistemi test etmek kesin çözümü sunacaktır.
yok olmuyor doğrudan prize taktım açılmıyor

Kanka geçmiş olsun, güç kaynağının psu içindeki kondansatörler patlamış veya kurumuş. Prizi açtığın an oluşan ani akımla sistemi şoklayarak açıyorsun. Bilgisayarı bu şekilde zorlamaya devam edersen anakartı veya ekran kartını yakabilirsin. İlk fırsatta başka bir PSU ile dene, sorun bence çözülücektir

Ozaman psu bizlere ömür gibi duruyor. Fiziksel olarak müdahale edemediğim için sistemin geri kalan parçalarını riske atmadan çok zorlama derim. En yakın zamanda semtinde güvendiğin bir bilgisayar tamircisine göster derim.
Başka bir prize uzatma fln olmadan deneyim mi

Kanka geçmiş olsun, güç kaynağının psu içindeki kondansatörler patlamış veya kurumuş. Prizi açtığın an oluşan ani akımla sistemi şoklayarak açıyorsun. Bilgisayarı bu şekilde zorlamaya devam edersen anakartı veya ekran kartını yakabilirsin. İlk fırsatta başka bir PSU ile dene, sorun bence çözülücektir
Daha alalı 2 yıl oldu hazır sistem incehesaptan almıştım bu kadar erken gider mi?

Daha alalı 2 yıl oldu hazır sistem incehesaptan almıştım bu kadar erken gider mi?
Kanka elektronik işi şans işi. İsterse 2 günlük olsun; evdeki elektrik dalgalanması, ani voltaj sıçraması ya da PSU kalitesizse 2 yılda hayli hayli bozulur. Bence bi tamirciye götür bi psu ile test yapsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,907
Üyeler
196,848
Son üye
EmreGNZ
Geri