70.000-75.000tl Arası Laptop Önerisi

berkeup

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
70000
Merhaba arkadaslar, mühendislik öğrencisiyim OrCAD, MATLAB vb. uygulamaların yanı sıra bazen de Davinci kullanıyorum. Oyun olarak daha rekabetçi hafif oyunlar cs2, rocket league oynuyorum. çalışma hayatı olsun öğrencilik olsun en az 4 5 sene rahat götürecek bir laptopa ihtiyacım var. ihtiyacıma göre bütçe aralığında Hp Omenin bu laptopunu buldum. Ram tek slot sanırım dual channel olmamasından bir sıkıntı yaşar mıyım, bir süre upgrade etme şansım olmayacak maalesef. yorumunuz nedir her türlü laptop önerisine açığım teşekkürler şimdiden.

Hayırlı bayramlar. Güzel laptop, alınır. DDR5 kanalında tek slot RAM olması DDR4 kanalında olduğu kadar performansı baltalamıyor. Tabii ki çift slot RAM her zaman daha iyidir. Ama 24 GB RAM ile sıkıntı yaşayacağınız senaryo nadir olur. İleride bütçe olursa RAM eklersiniz.

Hayırlı bayramlar. Güzel laptop, alınır. DDR5 kanalında tek slot RAM olması DDR4 kanalında olduğu kadar performansı baltalamıyor. Tabii ki çift slot RAM her zaman daha iyidir. Ama 24 GB RAM ile sıkıntı yaşayacağınız senaryo nadir olur. İleride bütçe olursa RAM eklersiniz.
peki hocam önerebileceğiniz başka bir laptop var mıdır bu fiyat aralıgında (çok az daha sapabilir)? ayrıca işlemci yeterli midir bu laptop özelinde?

Bence bu fiyat bandında alınabilecek en mantıklı laptop. İşlemci gayet yeterli. Yeni nesil 3 Nm bir işlemci olduğu için verimliliği de gayet iyi.

tamamdır hocam çok teşekkür ederim son olarak 24GBı 48 yapabiliyor muyum, yanda baska bir slot yuvası olup olmadıgını herhangi bir yerde gözlemleyemedim de.

Merhaba arkadaslar, mühendislik öğrencisiyim OrCAD, MATLAB vb. uygulamaların yanı sıra bazen de Davinci kullanıyorum. Oyun olarak daha rekabetçi hafif oyunlar cs2, rocket league oynuyorum. çalışma hayatı olsun öğrencilik olsun en az 4 5 sene rahat götürecek bir laptopa ihtiyacım var. ihtiyacıma göre bütçe aralığında Hp Omenin bu laptopunu buldum. Ram tek slot sanırım dual channel olmamasından bir sıkıntı yaşar mıyım, bir süre upgrade etme şansım olmayacak maalesef. yorumunuz nedir her türlü laptop önerisine açığım teşekkürler şimdiden.
Ekran kartı kaç w

Bu bütçeye göre en iyi seçenek hp omen dostum. Benimde kafamda olan bir model.

8Gb ekran kartlı hiçbir laptop 4-5 sene rahat götürmez hatta 4-5 sene sonra çoğu uygulama ve oyunda sorun yaşarsınız droptan takılmadan oynayamazsınız günümüz için güzel ama 2-3 sene sonra değişmeniz lazım veya 12-16gb ekran kartlı laptop alın kullanımınıza çok daha uygun olur.

Ben de daha yüksek bütçeye çıkmak istemediğim için bu laptobu takip ediyorum. Kısmet olursa alırsanız yorumlarınızı bekliyorum. Bi de kafamda https://www.hepsiburada.com/game-ga...ing-laptop-p-HBCV0000CS93CG?magaza=Techburada
bu model var. Omen e daha sıcağım ama. Aynı laptobun bir kaç versiyonu var amazondaki ekranı iyi olan model bilginiz olsun.
Herkese iyi bayramlar.
Benzer bütçede şöyle bir laptop daha var bende laptopdan çok anlamıyorum sizce tercihler arasına girebilecek bir laptop mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,064
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri