Ryzen 5 5600 Overclock Sorunu

QUASAR1

80+
Reaksiyon skoru
0
ryzen 5 5600 işlemcime overclock yapmak istedim forumdaki önerileri denesemde stok olarak 4450 mhz dışında verim alamadım 4650 mhz ye çıkartıp curve optimizere dokunmadan 4650 ye çıkartabiliyorum sadece ancak testlerde stok halinden düşük baremlerde kalıyor, ryzen master c.o testinde -11 öneriyor uyguladığım zaman sistem çöküyor ve hatta bazen bios sıfırlamak zorunda kalıyorum. Mecburen stok olarak kullanıyorum şu anda. Soğutucu olarak ileriye dönük olması için yeni aldığım asus lc360 var 67 derecenin üstüne çıkmıyor.

Anakartınız oc yapmaya pek uygun değil vrm voltajı kaldıramayıp ısınıp kendini korumak için kapanıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Stabilite sorunları da vrm voltaj dalgalanmasından kaynaklanması muhtemeldir

Eğer bu işleri seviyorsanız (benim gibi :) güçlü vrm faz yapısına sahip anakart edinmeniz, en azından soğutuculu ya da msi b550 gaming plus gibi 8+2 fazlı hem soğutucu hem de güçlü vrm yapısına sahip anakart edinebilirsiniz

Anakartınız oc yapmaya pek uygun değil vrm voltajı kaldıramayıp ısınıp kendini korumak için kapanıyor.

Stabilite sorunları da vrm voltaj dalgalanmasından kaynaklanması muhtemeldir

Eğer bu işleri seviyorsanız (benim gibi :) güçlü vrm faz yapısına sahip anakart edinmeniz, en azından soğutuculu ya da msi b550 gaming plus gibi 8+2 fazlı hem soğutucu hem de güçlü vrm yapısına sahip anakart edinebilirsiniz
Teşekkürler açıkçası bu kadar basit bir işlemciyi veya şu tabirle güç tüketimi 65w tdp olan bir işlemciyi overclock ile rahatça besleyebilir diye düşünmüştüm.

Teşekkürler açıkçası bu kadar basit bir işlemciyi veya şu tabirle güç tüketimi 65w tdp olan bir işlemciyi overclock ile rahatça besleyebilir diye düşünmüştüm.
Bildiğim kadarıyla r5 5600 düz modellerin çoğu kötü silikon oluyor ve güzel o.c performansı vermiyor 5600x'lerde kaliteli silikon olup +200mhz rahatça kaldırıyorlar

Kardeşimin bilgisayarındaki 5600 de aynı dandik silikon var dediğin gibi çok ufak bi oc yapabiliyorum ufak bi artış bile yapsam belli bir süre sonra çöküyor sistem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,454
Üyeler
197,194
Son üye
Klaxxon06
Geri