Yardım Dikey Ekran Kartı Montaj Sorunu

Hocam dremel ise dikey ekran kartı aparatını kesmeye karar verdim ama tam orada kartın öne ve arkaya bakmasını sağlayan mekanizmayi tutan vida var. Şimdi kesersem ora boşa düşecek. Bu da tutucunun örnek veriyorum ağırlıktan kartın öne doğru düşmesine veya devamlı sallanmasına sebebiyet verir mi?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
tutucak vida yok doğrumudur yok desekte bir şey olmayak diye durum yok riske atmaya gerek yok bence.
örnek verim resimde mevcut.
geçenler arkadaşın oled monitor 5080 ekran kartı hyte 70 dikey oluyor o yatay yapmış demiri kesmiş masa ağırlığı kaldırmayınca kasadan ekran kartı ve sıvı fırlamış :D
tek oled monitro sağlam kalmış buna göze alarak başına bir şey gelmez diye düşünmemek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Reaksiyonlar: Loky
tutucak vida yok doğrumudur yok desekte bir şey olmayak diye durum yok riske atmaya gerek yok bence.
geçenler arkadaşın oled monitor 5080 ekran kartı hyte 70 dikey oluyor o yatay yapmış demiri kesmiş masa ağırlığı kaldırmayınca kasadan ekran kartı ve sıvı fırlamış :D
tek oled monitro sağlam kalmış buna göze alarak başına bir şey gelmez diye düşünmemek lazım.

Alıntıyı görüntüle
Çözüm nedir önerin var mıdır hocam?
Yeni kart almak mı?
Ya da nzxt almak mı? ama bu da pcı 4.0 işte.

1780693453866.webp

Alıntıyı görüntüle
Vala Allah korumuş monitörü...

Çözüm nedir önerin var mıdır hocam?
Yeni kart almak mı?
Ya da nzxt almak mı? ama bu da pcı 4.0 işte.

Alıntıyı görüntüle

Vala Allah korumuş monitörü...
illa dikeymi kullanıcan yatay olmuyormu :D
gel sana çözüm sunim kasayı sat bir model üstünü al güncel olsun kafan rahat olsun.
kesip biçme ile uğraşma yazık yani kestiğin zaman ilerde satim desen para etmez sorun yaşarsin.
sen şimdi dikey mi kullamıyorsun yoksa sığma problemi felan mi oluyor net açıklarsan ona göre bakarız birde bazı benzer apartalar nzxt uyuyor diye biliyorum.

illa dikeymi kullanıcan yatay olmuyormu :D
gel sana çözüm sunim kasayı sat bir model üstünü al güncel olsun kafan rahat olsun.
Kasa sorunu çözmüyor ki kart oturmuyor dikeye.

Kasa sorunu çözmüyor ki kart oturmuyor dikeye.
sıvıdan kaynaklımı ? sana sunuda söylim ben dikey hiç sağlık bulmuyorum elimde 5.0 pci-e var havn dikey lianli dikey var takmıyorum gereksiz lüzümsüz ısı farkı pad ler akmaz desekte zaman ısı gördükçe her markada aşağı doğru erir gibi iniyor o yüzden ben biraz karşıyım.

Karttaki Turbo tuşundan kaynaklı.
Tuf'da falan yok bu tuş.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
tamam turbo tuşuna denk gelen yeri kes sorun olmaz
vida sıkılıyordur yine normal şekilde ekran kartına 2 vida giriyor zaten.
veya yukardan aşağı girmiyorsa ondan bahsediyorsun bence sağ taraf kesmicen için yine tutar ekran kartını sorun olmaz.
yukarı bağlantı noktasına kadar kes yeterli tam kesemesende girer bence.
çizdiğin gibi kes az üstüne biraz boşluk kalsın çıkarirken rahat çıkar diye bir tık üstünde kes yani o turbo tuşunun.
ve ekran kartı ayakları aşağı girdiği için kart oynamaz ben şimdi aydım işi:D

Vida sıkma değil ki anlamıyorsun.
Dİkey aparatın yatay orta aşağı bakma özelliği var. Kartı ister yukarı baktırıyorsun ister aşağıya.
Video bırakıyorum.

Bu vida ise ilk resimdeki mavi yer.
Vidanın devamı ise ikinci resimdeki turuncu yer.
Kesilecek yer ise tam oraya denk geliyor.,
Bu vidayı gevşetince mekanizma hareket ediyor aşağı ve yukarı.
Sıkıncı ise sabit.
Şunu diyorum bu videoyu by-pass edersek dikey abarat devamlı oynak olmaz mı?
Sabit tutan bir vidası olmayacak.

WhatsApp Image 2026-06-05 at 23.37.45.webp

WhatsApp Image 2026-06-05 at 23.37.45 (1).webp

veya yukardan aşağı girmiyorsa ondan bahsediyorsun bence sağ taraf kesmicen için yine tutar ekran kartını sorun olmaz.
yukarı bağlantı noktasına kadar kes yeterli tam kesemesende girer bence.
çizdiğin gibi kes az üstüne biraz boşluk kalsın çıkarirken rahat çıkar diye bir tık üstünde kes yani o turbo tuşunun.
ve ekran kartı ayakları aşağı girdiği için kart oynamaz ben şimdi aydım işi:D

video gördüm şimdi anladım oynar sağ sol onu sabitlicek bir şey uydursan sorun olmaz bence.
solda 2 solda 2 sağda galiba vida var olduğu için kart çıkmıyor sonuçta doğrumu bir sorun teşkil etmez max carpsan oynar en fazla soldaki 2 vida yerine bir şey sok araya sabit dursun sert plastik gibi.

birde vidaya denk gelmiyorsa turbo tuşu kadar delik açsan takabilirmisin ?

video gördüm şimdi anladım oynar sağ sol onu sabitlicek bir şey uydursan sorun olmaz bence.
solda 2 solda 2 sağda galiba vida var olduğu için kart çıkmıyor sonuçta doğrumu bir sorun teşkil etmez max carpsan oynar en fazla soldaki 2 vida yerine bir şey sok araya sabit dursun sert plastik gibi.

birde vidaya denk gelmiyorsa turbo tuşu kadar delik açsan takabilirmisin ?
Kart açılı takılıyor ya. Yukarıdan tuşun ineceği en alta kadar delik açılması lazım.
Bu da vidanın üstüne denk geliyor :D

Ekran kartı tutucunun tam modelini yazar mısın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,555
Üyeler
196,990
Son üye
Invader230
Geri