İntel Arc B580 Ekran Kartı Sandığımızdan Daha İyi

Reaksiyon skoru
8
Bilgisayar toplıyacağım için araştırma yapıyordum ve bu ekran kartına denk geldim. Fiyatı performansına göre inanılmaz iyidi ve araştırdım artıları neler eksileri neler. İlk çıktığında yapılan test videolarında 1080p'de darboğaz yaptığını gördüm. Biraz daha araştırdıktan sonra bunun 2 tane sebebi olduğunu gördüm. Bir tanesi intel arc sürücüleri diğer Ekran kartlarına göre işlemciye daha fazla arka plan işi yüklüyor ve darboğaz genelde 1080p de hissediliyor. 2k'ya alınca işlemciye olan bağımlılık azalıyor ve yük ekran kartına biniyor. Ama şimdi çok önemli bir konuya değineceğim. Intel Arc B580 Rtx 5090'dan daha iyi FPS veriyor, araştırın. Sadece BIOS'tan 'Above 4GB Decoding' ve 'Resize BAR Support' ayarlarını etkinleştirin. Demek istiyecepim şeyler bunlar. Ben bu ekran kartını alacağım ama deneyerek değil araştırarak öğrendim ona göre hareket etmenizi öneririm.

B580 segmentinde güzel bir kart zaten
Tek dezavantajı intel bildiğim kadarıyla bu denemelerinden sonra yeni kart çıkarmayacak
Umarım ki güncellemeleri vs. kesmezler

5090dan nasıl daha iyi fps verebilirki onu anlamadım. genellikle testlerde 5060ın gerisinde. rebar filan açmadığımız zaman saf olarak gerisinde gibi gözüküyor. videolarda vram avantajı var evet. ama onun dışında çok bir olayı yok gibi

19.6 milyar transistör( B580), 92.2 milyar transistörden(5090) daha yüksek fps veriyormuş. Bir yaşıma daha girdim 41 oldum.

Bilgisayar toplıyacağım için araştırma yapıyordum ve bu ekran kartına denk geldim. Fiyatı performansına göre inanılmaz iyidi ve araştırdım artıları neler eksileri neler. İlk çıktığında yapılan test videolarında 1080p'de darboğaz yaptığını gördüm. Biraz daha araştırdıktan sonra bunun 2 tane sebebi olduğunu gördüm. Bir tanesi intel arc sürücüleri diğer Ekran kartlarına göre işlemciye daha fazla arka plan işi yüklüyor ve darboğaz genelde 1080p de hissediliyor. 2k'ya alınca işlemciye olan bağımlılık azalıyor ve yük ekran kartına biniyor. Ama şimdi çok önemli bir konuya değineceğim. Intel Arc B580 Rtx 5090'dan daha iyi FPS veriyor, araştırın. Sadece BIOS'tan 'Above 4GB Decoding' ve 'Resize BAR Support' ayarlarını etkinleştirin. Demek istiyecepim şeyler bunlar. Ben bu ekran kartını alacağım ama deneyerek değil araştırarak öğrendim ona göre hareket etmenizi öneririm.
Denedin mi de konuşuyon biz niye göremiyoruz o senin 5090 gücünü sistemimize takınca?

bence intel arc kas gücü olarak zayıf çok götürmez gibi geliyor o yüzden. hem güç hemde vram ayarı orantılı olmalı

2k için gayet güzel bir ekran kartı. 1080p’de kullanılacaksa ddr5 bir sistem daha doğru seçim olur. 5090’dan fazla fps vermesi akla ve bilime tamamiyle ters düşen bir şey olduğu için 5060 demek istediğini varsayıyorum ki iyi bir işlemciyle 5060’tan daha iyi performans veriyor ama kim bu fiyat bandında çok iyi bir işlemci almak ister bilemedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,452
Üyeler
197,194
Son üye
Klaxxon06
Geri