Anakartta Kırık Kondansatör Geri Takilabilir mi

Bastırarak çıkarmaya çalışmazsanız böyle yalama olur. Bende anakart üzerindeki m2 vidasını yalama yapmıştım matkap'ı alıp bir güzel deldim sonra düz uçlu tornavidayla çıkarmıştım. Siz en iyisi elektrikçiye gidin böyle olmaz bu. Anakartın ahı gitmiş vahı kalmış.
ilk geldiginde kiyamadim bastirmaya kirarim diye boyle oldu simdide yarin bi işten rapor alip elektrikci gezicem gibi ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ya şuraya direkt kendim oturtsam olmuyo mu illa lehim mi lazim :D

Ekler

• IMG_20260612_015619.webp
    IMG_20260612_015619.webp
    986.3 KB · Hit: 41
Son düzenleme:
ilk geldiginde kiyamadim bastirmaya kirarim diye boyle oldu simdide yarin bi işten rapor alip elektrikci gezicem gibi ya

O parça çöp oldu. Yenisi ile değişimi şart birebir aynısı ile.

Hocam amacınız anakartı tamamen çöp etmek mi? Sabırlı olun!. Elektrolitik kondansatörün bacakları anakarın üzerinde kalmış. O kondansatör çöp yenisinin takılması gerekir. O değerler de kondansatör olmuş olsaydı illa bilgisayar tamircisi olması şart olmazdı. Yakınınız da usta bir telefon tamircisi bile hallederdi. Herhangi bir müdahale de bulunup, anakartı tamamen çöp etmeyin. O şekilde kesinlikle çalıştırmayın.

Elektrikçi anakartın şemasından bakar yeni bi kondansatör takar hocam. Hatta belki o vidayı bile çıkartır merak etmeyin

İnanılmaz bir yetenek istesem yapamam.

bi uyudum kendime geldim gece gece bu vidanin beni ne kadar deli ettiğini bilemezsiniz normalde baktım olmuyor uğraşmam ama o kadar tilt oldum ki dun gece. neyse peki bunu garanti tamir eder mi yada kullanicisi hatasi diyip gonderirler mi

Hocam amacınız anakartı tamamen çöp etmek mi? Sabırlı olun!. Elektrolitik kondansatörün bacakları anakarın üzerinde kalmış. O kondansatör çöp yenisinin takılması gerekir. O değerler de kondansatör olmuş olsaydı illa bilgisayar tamircisi olması şart olmazdı. Yakınınız da usta bir telefon tamircisi bile hallederdi. Herhangi bir müdahale de bulunup, anakartı tamamen çöp etmeyin. O şekilde kesinlikle çalıştırmayın.
ya öyle bi yerde yaşıyorum ki hiç bir ustaya guvenmiyorum geçen kablosu kopmuş bi kulakligim icin 5 elektrikci gezdim lehim yapmadılar bide gelip yeni kondansatör mü takacaklar neyse son çare bi bilgisayarcıya sorcam ondan sonrada elektrikçilere

bi uyudum kendime geldim gece gece bu vidanin beni ne kadar deli ettiğini bilemezsiniz normalde baktım olmuyor uğraşmam ama o kadar tilt oldum ki dun gece. neyse peki bunu garanti tamir eder mi yada kullanicisi hatasi diyip gonderirler mi

ya öyle bi yerde yaşıyorum ki hiç bir ustaya guvenmiyorum geçen kablosu kopmuş bi kulakligim icin 5 elektrikci gezdim lehim yapmadılar bide gelip yeni kondansatör mü takacaklar neyse son çare bi bilgisayarcıya sorcam ondan sonrada elektrikçilere
diyarbakırda pc ekipmanından anlayan elektrikçi sayısı 0 . o kadar eminimki hiç araştırma. ben tek bizim pedere güveniyorum --elektrik teknisyeni- sonuçta birşi olsa benden kaçamaz :kekw:

bilgisayarcılarda aynı şekil d.bakırda pek adam bulamazsın pc tamir yerlerindeki adamlarda ai den bakarak yapıyor . Garantiden yana şansını dene ücretli olsada en azından düzgün işlem görür

Son düzenleme:
maleseef diyarbakirdayim

anakartıda sifir 4600 TL'ye aldigim icin iadede etmek istemiyorum
İade almazlar zaten içinden geçmişsin.

Elin çarptı kondansatör kırıldı tamam da vidayı o hale nasıl getirdin abim ya. Vida sökmek bu kadar zor değildi.

Onu nasıl yaptın?
cevirdim cevirdim donmedi

Neyse arkadaşlar bi bilgisayaricyla konustumda ücret en az 1000 TL tutar dedi o anakart hassas dedi bana fazla geldi ucret ama yapcak bisi yok

500 TL'ye yaptırdım çok sükür bilgisayarci çok kral eleman cikti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,218,914
Üyeler
197,577
Son üye
nuriderman0
Geri