İngilizce Muafiyet Sınavı İçin Nasıl Çalışılmalı ?

Reaksiyon skoru
2
Bu sene itibarıyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yatay geçiş kararı aldım ve başvuru yapmayı planlıyorum. Mevcut üniversitem %100 İngilizce, geçeceğim üniversite de %100 İngilizce olduğu için muafiyet (proficiency) sınavına girmem gerekiyor.Geçen sene 1 yıl hazırlık okudum ancak şu anki seviyemi yeterli bulmuyorum. A2-B1 düzeyi arası bir yerdeyim; sınavda başarılı olabilmem için ise minimum B1+ yapmam gerekiyor.Kendi çabalarımla Writing ve Speaking çalışıyorum, yabancı dizi/film izlediğim için Listening kısmına da olabildiğince hakim olmaya çalışıyorum. Ancak Gramer konusunda bazı kısımlar eksik kalıyor. YouTube ve Udemy'den kaynak baktım fakat çok istediğim gibi, doğrudan bu açığı kapatacak bir içerik bulamadım.Bu süreci hızlandıracak, özellikle gramer tarafını toparlamamı sağlayacak nokta atışı kaynak veya çalışma tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Gramer için "english grammar in use" kitabından çalışabilirsin.
Ayrıca reading ne kadar yapıyorsun? Readingi çok yapmanı tavsiye ederim. Hem kelimeleri pasif bir şekilde edinirsin hem de cümle göre göre cümle yapılarını yani gramerini pekiştirebilirsin. Yani gramer çalışsan da cümle yapılarına hakim olmanı reading sana sağlayacak. Çünkü gramer sana formülü verecek, reading ise sana cümlenin manasını anlamanı sağlayacak. O yüzden günde en az 20 sy eğer gün boyu boş isen daha çok sayfa reading yapmanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Reading yaparken de çeviri işini kelime çevirisi yerine cümle çevirisi yap. Translate yerine chatgpt kullan ve ona " sana vereceğim ing cümleleri kelime kelime veya öbek öbek şeklinde çevir" şeklinde promt gir. Bu şekilde çeviri yapman cümlenin yapısını daha iyi kavramanı sağlayacak.

Gramer için "english grammar in use" kitabından çalışabilirsin.
Ayrıca reading ne kadar yapıyorsun? Readingi çok yapmanı tavsiye ederim. Hem kelimeleri pasif bir şekilde edinirsin hem de cümle göre göre cümle yapılarını yani gramerini pekiştirebilirsin. Yani gramer çalışsan da cümle yapılarına hakim olmanı reading sana sağlayacak. Çünkü gramer sana formülü verecek, reading ise sana cümlenin manasını anlamanı sağlayacak. O yüzden günde en az 20 sy eğer gün boyu boş isen daha çok sayfa reading yapmanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Reading yaparken de çeviri işini kelime çevirisi yerine cümle çevirisi yap. Translate yerine chatgpt kullan ve ona " sana vereceğim ing cümleleri kelime kelime veya öbek öbek şeklinde çevir" şeklinde promt gir. Bu şekilde çeviri yapman cümlenin yapısını daha iyi kavramanı sağlayacak.
Hocam yanıtınız için teşekkür ediyorum gün boyu boş sayılırım reading yapmaya da başladım hatta kitap okumayı planlıyorum ingilizce şekilde. Reading önemli bir yer kaplıyor sınavda. Önümde tahmini 16 gün var sınava umuyorum başarılı olabilirim.

Geri