2 Kere Sapphire Pulse 9070 XT Alıp Yaşadığım Sorunlar

Şuan mesela 2. el 4070ti veya üstünü kovalamayı düşünüyorum. Evet az fps alacağım ama en azından fps alacağım kafam ağrımayacak diye ümit ediyorum. Bazıları var hiçbir bilgisi vs olmadan takıp kullanıyor bazıları var ben mesela iyi kötü bir konuda fikrim var araştırıyorum ediyorum yok olmuyor bende çalışmıyor. Zaten bu konuyu da o yüzden açtım acaba benim atladığım eksik saçma yaptığım bir şey mi var diye.

Dediğim gibi bilgisayar başka donanım sorunu var mı hala emin değilim. Bunu kesin bilmediğim için şuan 2. el bir kartta alamam şu durumda. Resmen bir kart yüzünden tüm pc ye olan güvenim sarsıldı. Oysa ki stress test benchmark falan sırasında sorun yok....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir yerden arkadaş vs kesin çalıştığını bildiğim başka bir kart takıp denemeden benim şuan yeni bir maceraya girmem pek mantıklı değil.
kanka bilmiyorum ya çocukluktan beri hayatta sevdigim nadir şeylerden birinden soğutma noktasına getirdi bu marka beni. Nvidia muadili 3x fiyatta olsa gidip nvidia alacak birine dönüştürdü ne kadar haz etmesemde.

Amd gpu sorunlu olsa sence bütün Konsollar amd kullanırmiydi sormak lazım.

O engellediğim şahıs Daha ne olduğunu bilmiyor Sapphire kart nasıl alınmasın abi? Bu adamlar gpu mu üretiyor şimdi bana der şunun ağzı ile konuşuyorsun diye kendi ne ağzı ile yorum yapıyor o meçhul. Gpu'yu amd üretir firmalara gönderir. Sapphire alinmaz demek tamamen mantik dişi gpu onlar üretmiyor.
Salimcigim ihtar yemek istemiyorum akşam akşam agzımı bozma dostum çip aynı boardda farklılıklar yaşanıyor. Ki bioslarda farklı oluyor amd kartlardaki asıl mevzumuz yazılım demi güzelim ha? Taban dandik olunca ne yapacak bu kart? Ki bu sallama bir veri değil yurtdışı kaynaklı araştırmalara bakabilirsin. Sapphireler daha fazla sorun yaşıyor. Kendim kullanıcısıyım kullandıgım 10 karttan 6 sı sıkıntılı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amd gpu sorunlu olsa sence bütün Konsollar amd kullanırmiydi sormak lazım.
Adamlar her konsola tek tip çip veriyor üstüne üstlük her konsol tek cihaz olarak çıkıyor bizim hatta senin kullandıgın en büyük bahane ne? Stabilizasyon problemi değil mi? Bu kartlar stabil ortamı bulabilirse ki kendi bilgisayarlarımızda niyeyse bi türlü başaramıyoruz güzel çalışan çipler. Her ürün fabrikadan tek tip çıkıyor bizim gibi o psu bu ram şu işlemci değil o yüzden optimizasyonu tabikide daha iyi olacak daha sorunsuz olacak.

Ben her zaman hep performansı ön planda tuttum. kendi kendime dedim 33 e 9070xt alırım 45 e 5070ti yerine. Hatta çevremede 9070 xt çok makul tam fiyat performans ürünü olduğun söylüyordum. Konuda da dediğim gibi hayatımda hiç nvidia kullanmadım belki daha sorunludur ama genel pazar payı olarak bu kadar önde olmasının bir yerde mutlak sebebi olmalı. Sıradan ben gibi kullanıcıdan tut, yayıncı e sporcu falan hepsi nvidia öncelik olarak seçiyor. bu fanboyluk ile açılanamaz ortada bir gerçek var. Geçen arkadaşa da dediğim gibi sanırım 5070 ti 15bin falan daha pahalı olma sebebi sorun yaşamaması..... 2011 den beri amd kullandım hala kullanıyorum geçmişe dönüp bakınca hep bir yerde sorun çözmek ile uğraştım, uğraşıyorum.
Hocam zararın neresinden dönersen kârdır. Gel nvidia ya geç rahatına bak :) steam mayıs 2026 raporuna bak işlemci olarak intel, ekran kartı olarak nvidia kullanılıyor en çok. Tamam nvidia ya şaşırmadım ama işlemci olarak intel 56 ya 44 daha fazla kullanılıyormuş amd ye göre. Şaşırtıcı..

Geri