Araba Satışı Yapacagım ama Nelere Dikkat Etmem Gerek

Reaksiyon skoru
6
Merhabalar aracımı ilana koyar koymaz şehir dışından geleceğini söyleyen ve sadece 5k düşmemi isteyen birisi var. Kendisi kapor atıp mazeret belgesi alacagını ve o sekilde gelecegini söyledi. Kapora konusunda herhangi bir dikkat etmem gereken konu var mı ve daha önce araç satışı gerçekleştirmediğim için neye dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar aracımı ilana koyar koymaz şehir dışından geleceğini söyleyen ve sadece 5k düşmemi isteyen birisi var. Kendisi kapor atıp mazeret belgesi alacagını ve o sekilde gelecegini söyledi. Kapora konusunda herhangi bir dikkat etmem gereken konu var mı ve daha önce araç satışı gerçekleştirmediğim için neye dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
neymiş araban at bi bakalim abi

Dolandırıcı yarın kapora için notere gitmeni vs isteyecek engelle gec

Küçük bir şehrin küçük bir ilçesinde yaşamıyorsan (araba satması zor bir yerdeysen yani) ve galerici değilsen kaporalı maporalı iş yapma. Soran olursa arabayı gel bak beğenirsen al de kaporalı satmıyorum de. İşin içine ne kadar detay sokarsan o kadar sıkıntılı hale gelebiliyor. Çok basit olabilecek bir ticaret çok karmaşık hale gelebiliyor. Ben antalyada yaşıyorum satmak çok zor olmuyor nüfus çok olduğundan. burda araba satacağımda aracın herşeyini detaylıca yazarım. Şehir dışından gelcez etcez diyen biri olursa varsa burda tanıdığın önden bir baksın kontrol etsin diye uyarırım uzunca yol gelmesin diye. Çünkü bana normal görünen başkasının takıntısı olabiliyor. Ölücüler çok yazacak malesef de salla geç onları, galeriler düşük fiyat verir orasında şu var bu var der onları da es geç eğer galeriye satmayacaksan. Satış aşamasında da herşeyin net ve şeffaf olmasına dikkat et. Güvenli ödemeyle satarsan zaten çok sıkıntı yaşamazsın. Son olarak satacağında işi sakın geç vakitlere bırakma noterin tam kapanacağı vakitlere denk getirme satışı. başka da bir tavsiye gelmedi aklıma.

Geri