hocam monitörü deneme şansın oldu mu fiyatı hala aynı bende almayı düşünüyorum.
Mesajı geç gördüm hocam kusura bakma, 1 hafta kadar geç de olsa dönüş yapmış olayım, fiyatı hala uygun belki başkası da almayı düşünür:
Monitörü kullanıyorum ve memnunum. Renkler tatmin edici, mod geçişi 5 saniyede tek tuşla yapılabiliyor ve 2 moddan da (4k160hz&FHD320hz) ayrı ayrı memnunum. M27UP incelemelerinde bahsi geçen her şey bu monitörde de var, arka usb portları ve kvm özelliği hariç.
Software kısmından çok memnunum. Şu ana kadar Samsung, LG, AOC markalı monitörler kullandım ve kullandıklarım arasında Gigabyte'ın joystick'i ve ayar menüsü en iyisi. Pratik bir şekilde hazırlanmış ve menü çok hızlı tepki veriyor. PC yazılımı da var, monitördeki fonksiyonlar klavye kısayolu olarak bile atanabiliyor (örneğin parlaklığı artırmak için ctrl+1 gibi bir kısayol atayabiliyoruz).
Ayrıca ilk defa IPS monitör konusunda şansım tuttu, ips glow yok, ölü piksel yok. IPS glow az çok hep gördüğüm bir şeydi ama bu monitörde parlaklığı %100'e çekip kapkaranlık ortamda sadece sol altta hafif turuncu bir renk oluyor ama normal kullanım koşullarında (%30 parlaklık seviyesinde kullanıyorum ben) hiç öyle beyaz ışık sızması gibi bir durum yok.
Ghosting ise overdrive ayarı çekilse de her IPS monitörde olduğu gibi bu monitörde de var ama 1080p320hz'de çok minimal hale geliyor.
Özetle, benim gibi KVM özelliğine ya da USB portlarına ihtiyaç duymayan birisi için 12800 TL ya da 13200 TL fiyat bandı bu ürün için mükemmel bir fiyat. Benim aldığım sıralar bundan daha ucuz bir 4K monitör de yoktu, olan da 60hz olan en ucuz giriş modellerdi. Bu fiyata çok iyi bir monitör bence. Gigabyte M27UP mesela 16 bin civarında, 2800 lira fark sırf KVM&ekstra usb portları için verilmez, illa ihtiyaç varsa 800 lira civarına usb hub alınır geçilir.