Mevzu DLSS zaten 1gb vram azaltıyor mesela 3 tane vrame yük bindiren popüler AAA oyun testine bakalımHocam bahsetmek istediğim vramsel sıkıntılardı yoksa takin 6800 de oynatir 4k optimize ayarlarda. 12 vramlerin cok bir ömrü olmadıgı için 2k idealdir uzun ömürlülükte kısa sürede değiştirecekse düşünülebilir 4k. 4070ti super zaten bana mısın demez 4k da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ek olarak bu oyunun optimizasyonuna bende hayranım güzel yapmıslar.
Hepsinde grafikler Max ve 11.5-12gb vram kullanıyor 16gb kartlarda. DLSS kapalı vram yük bindiren ayarlar bile Max. DLSS açsan ve vram abanan 2 ayarı ultra yerine high yapsan zaten 1.5gb vram düşecek. Şu an 4070 ti (ti super değil) sahibi olan kişi de çatır çutur 4k oynuyor. Mesela rx6800 örneği verdin 16gb iyi güzel ama karşısına düz 4070 koy 12gb olduğu halde istisna senaryolar hariç daha fazla FPS verir. İstisna senaryolarda Path racing falan açıcan yani. Ki bu saçma olur 20-30 fps oynanmaz. Gerçi rx6800 pt açsa yamulur 10 fps falan alabilirde mevzu bu değil. Yani 12gb 4k için hala yeterli.
Ha şöyle bir şey 16gb sahipleri banko 3 yıl daha rahat. Ki bence daha da fazla götürecek. Konsollar güç açısından çok geride kaldı çünkü. Ama GTA 6 2 sene sonra pc ye gelse vram açısından çok fazla tüketse mesela 4070 Super sahibi belki sorun yaşayabilir ama o da pek mantıklı gelmiyor zira Xbox s çıkıcak diye biliyorum Microsoft zorunlu kılıyordu çünkü. Ps5 gücü de belli. Rockstar optimizasyon olarak da genelde iyi ve gta6 optimize olur bence.
Ps6 standart olsaydı ve Ps6 özel oyunlar çıksaydı tamam ama hala Ps5 doğru düzgün oyun sayısı az steam machine falan var. Yani çok güçsüz bir kart yoksa 12gb 4k da bence sorun çıkarmaz 3 yıl falan daha. Ama 5 yıl sonra çıkartabilir. Fakat o zamana da gpu değiştirilir yani 4000 serisi bile çıkalı 3.5 yıl oldu 3 sene daha gitse 6.5 yıl yapar 10 yıl aynı gpu kaç kişi kullanıyor ki? Kısaca dediğim gibi pt takıntısı yoksa amaç 2k dan genel olarak daha iyi görüntü almak ise ve 4070 Super ayarında bir GPU varsa 4k güncel oyunları çatır çutur banko 3 sene daha oynatacağını düşünüyorum.
4060 ti olan adam 4k almasın tabii ama 4070 Super 4070 ti olanda 12gb diye 2k almasın diyorum.
Bana göre 1080p devri bitti
60 serisi 2k
70 serisi özellikle super-ti ve üstü 4k
80 ve üstü zaten 4k nın altına bence kesinlikle düşmemeli. Görüntüyü sallamam 200 fps alacağım derse bilemem.