R5 5600 E 9060xt Cs2 De 1280x960 Da Darbogaz Yaparmı

MeZmER

80+
Reaksiyon skoru
2
r5 5600 e ılerı donuk olsun dıye 9060xt almayı dusunuyorum arastırdım normalde bu ıslemcı ıle darbogaz yasamıyor fakat performans testlerıne bakınca ozel cozunurlukte yanı cs 2 de valorantta 1280x960 alınca %1 low fps 150 lerde darbogaz yapıyor sıstem ben genel olarak cs2 valorant oynayan bırıyım ve ozel cozunurluk kulanıyorum bu sekılde darbogaz yapıcaksa rx6700xt almayı dusunucem yada 9060xt alıp 1 2 ay sonra ıslemcıyı yukseltmen gerekıcek bu sıstemı benım gıbı kulanan varmı onda darbogaz gıbı bı sorun varmı yasayan yadsa bılen yardımcı olabılırse sevınırım ınternettekı trestler kafamı cok karıstırdı cünkü

r5 5600 e ılerı donuk olsun dıye 9060xt almayı dusunuyorum arastırdım normalde bu ıslemcı ıle darbogaz yasamıyor fakat performans testlerıne bakınca ozel cozunurlukte yanı cs 2 de valorantta 1280x960 alınca %1 low fps 150 lerde darbogaz yapıyor sıstem ben genel olarak cs2 valorant oynayan bırıyım ve ozel cozunurluk kulanıyorum bu sekılde darbogaz yapıcaksa rx6700xt almayı dusunucem yada 9060xt alıp 1 2 ay sonra ıslemcıyı yukseltmen gerekıcek bu sıstemı benım gıbı kulanan varmı onda darbogaz gıbı bı sorun varmı yasayan yadsa bılen yardımcı olabılırse sevınırım ınternettekı trestler kafamı cok karıstırdı cünkü
Merhaba,

CS2 ve Valorant gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda, özellikle 1280×960 gibi düşük çözünürlükte oynadığınızda yükün büyük kısmı işlemciye biner. Bu nedenle Ryzen 5 5600, RX 9060 XT'yi zaman zaman tam olarak besleyemeyebilir. Bu durum özellikle %1 low FPS değerlerinde kendini gösterebilir.

Ancak bu, ekran kartını almamanız gerektiği anlamına gelmez. Zaten 1-2 ay içerisinde işlemci yükseltmeyi planlıyorsanız RX 9060 XT almanız daha mantıklı olacaktır. Böylece ekran kartını tekrar değiştirmek zorunda kalmaz, işlemciyi yükselttiğinizde kartın performansından tam olarak faydalanabilirsiniz.

Eğer uzun süre Ryzen 5 5600 ile devam etmeyi düşünüyorsanız, RX 6700 XT de daha dengeli bir tercih olabilir. Ancak kısa vadede işlemci yükseltme planınız varsa ben RX 9060 XT alıp daha sonra işlemciyi güncellemenizi öneririm.

Kesin degil islemci yükselte durumum o yüzden kafam karıstı cubku srtım dusuk fpsde bazen kasmalar donmalara yaşamak istemiyorum cs2 de ve valorantta elolarım yüksek oldugu icin bi mebze olsun bıktım artık mental olaeak cok dusuruyo beni islemci boost atamazsam 9060xt ile dar bogaz yasayacagı icin sıkıntı cıkartabilir r5 5600 e 4.80 4.90 ghz e cıkartırsam darbogazı bir nepce olsun azaltabilirsem anca o zaman alabilirim cünkü belirsiz islemcı boost stmam hic ugrasmayıp 2. El 6700xt almak daha mantıklı kalabilir bu durumda o zaman 2 si arasındayım

Aynı sistemi kullanıyorum csde 2k 200-180fps alıyorum ama %1e falan bakmadım

Yapar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,296
Üyeler
198,946
Son üye
kalender bilgisayar

Geri