fatalrhymer7
80+
- Reaksiyon skoru
- 51
Dostlar selam, 2 gün önce bilgisayarım sürekli mavi ekran veriyordu. Bazen de direkt her şey donuyordu, hiçbir şeye tepki vermiyordu. Ben de bilgisayarcıya götürdüm Windows ile alakalı dedi, format attı kasa temizliği yaptı. Ancak yine aynı şekilde dondu ve bir kere mavi ekran verdi. Şimdiyse hiç açılmıyor. Donmayı ve mavi ekranı oyunlarda falan değil direkt hiçbir şey yapmıyorken aldığım da oldu. Format öncesi sadece tek bir mavi ekran kodu da yoktu, 3-4 farklı mavi ekran kodu almıştım: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT HANDLED , IRQL NOT LESS OR EQUAL, KERNEL SECURITY CHECK FAILURE. Format sonrası Windows 10'dan 11'e yükseltince de sadece bir kere: "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (0x7E)" hata kodunu aldım. Ardından tuştan aç kapa yaptım ve ekran tamamen kilitlendi. Mecburen yine kapadım ve daha da açılmıyor. Kasanın RGB'si yanıyor yani kasa çalışıyor ama normalde sistem açılırken gelen klavye ve mouse RGB'si gelmiyor, monitöre direkt hiçbir şey gelmiyor.
Bilgisayarı yaklaşık 6 aydır kullanmıyodum, bilgisayarı kaldırmadan önce böyle bir sorun yoktu. Bilgisayarı kurduktan sonra BIOS'umun çok eski olduğunu fark ettim ve güncelledim. Onun dışında bilgisayarı kullanırken farklı bir şey yapmadım. Format sonrasında da driverları yüklerken bu bahsettiğim hatalarla karşılaştım ve dediğim gibi açılmıyor şu an.
Bilgisayarımın parçaları:
Ryzen 5 3500 İşlemci
Radeon Sapphire RX 5500 XT 8 GB Ekran Kartı
Kingston 16 GB RAM
ASUS Prime B450M-K II Anakart
2025'in sonlarında sıvı döküldüğü için anakartı değiştirmek zorunda kalmıştım. Bilgisayarı 6 ay sonra yeniden ilk defa kullandığımda da etherneti takmama rağmen çalışmıyordu en başlarda. Anakartta oksitlenme olmuş olabilir demişti birisi.
Bilgisayarı yaklaşık 6 aydır kullanmıyodum, bilgisayarı kaldırmadan önce böyle bir sorun yoktu. Bilgisayarı kurduktan sonra BIOS'umun çok eski olduğunu fark ettim ve güncelledim. Onun dışında bilgisayarı kullanırken farklı bir şey yapmadım. Format sonrasında da driverları yüklerken bu bahsettiğim hatalarla karşılaştım ve dediğim gibi açılmıyor şu an.
Bilgisayarımın parçaları:
Ryzen 5 3500 İşlemci
Radeon Sapphire RX 5500 XT 8 GB Ekran Kartı
Kingston 16 GB RAM
ASUS Prime B450M-K II Anakart
2025'in sonlarında sıvı döküldüğü için anakartı değiştirmek zorunda kalmıştım. Bilgisayarı 6 ay sonra yeniden ilk defa kullandığımda da etherneti takmama rağmen çalışmıyordu en başlarda. Anakartta oksitlenme olmuş olabilir demişti birisi.