AMD Yazılımında Mfg 8x Gözüktü!

Loky

Moderatör
Reaksiyon skoru
19,649
Radeon Turner'da bir geliştirici Multi Frame gen 8x görmüş.
Ama hiçbir oyunda çalışmamış.
Muhmtelen daha geliştirme aşamasında hala.
Bildiğiniz üzere Intel ve Nvidia'da var.
Nvidia geçenlerde 6x'e sunmuştu.
Ama hala bana göre en iyi çalışan 3x.
4x ve üstünde hafif gecikmeler başlıyor.
Tabi bu performans oyundan oyuna çok değişiyor.
Ama genel olarak 3x en iyi çalışan.
Tabi 10x geldiği zamanda en iyisi 6x falan diyeceğiz.
Daha 3 sene önce frame gen bile açmayın diyorduk şimdi 6x var ama biraz gecikme var diyoruz :D.
1784294847121.webp

1784294864363.webp

AMD de yeni bir teknoloji, yeni bir problemin habercisi oluyor genelde. Bakalım bu sefer nasıl bir sürpriz çıkacak.

AMD de yeni bir teknoloji, yeni bir problemin habercisi oluyor genelde. Bakalım bu sefer nasıl bir sürpriz çıkacak.
Nvidia bu noktaya 2 senede geldi.
Hep geç geldikleri için bir tarafta oturmuş bir teknoloji diğer tarafta daha deneme bir teknoloji olacak.
Ama denemeden gelisemezler.

Temel FPS çok önemli ya frame gen'de. Zaten teknoloji de iyice artık kas gücüyle 70 80 alayım, 4-5x mfg ile oynatırıma doğru ilerledi. 3000 serisinden beri bu yüzden kas gücü önemli ölçüde artmadı zaten.

Ha bu budget müşteriye yarıyor. 12gb vram ile 2k bir oyunda 50 fps al, xefg 3x aç, misler gibi oyna. Ne güzel işte.

Bu arada bence Intel'in XeFG'si hepsinden iyi şu an. Hem artifact yaratımına karşı, hem görüntü stabilizasyonu hem input lag hem de frame latency'de en başarılı onu buluyorum.

Son düzenleme:
1000fps çamur görüntü

1000fps çamur görüntü
3X'de o yok bee, 3X baya sweet spot.

Ben AAA oyunları Moonlight ile tabletime yansıtıp oynuyorum kolla. XeFG 3X ile cam gibi oluyor OLED tablet ekranında. FSRFG için katılabilirim ama, ciddi arkaplan bozuldugu oluyor. (Genelde 60-70'den 180-200'e 3x ile)

3X'de o yok bee, 3X baya sweet spot.

Ben AAA oyunları Moonlight ile tabletime yansıtıp oynuyorum kolla. XeFG 3X ile cam gibi oluyor OLED tablet ekranında. FSRFG için katılabilirim ama, ciddi arkaplan bozuldugu oluyor.
hocam amd ye güvenemiyorum forumdakiler süreki 9070xt den yakınıyor yani o kadar para verip bunlarla uğraşmak istemem

hocam amd ye güvenemiyorum forumdakiler süreki 9070xt den yakınıyor yani o kadar para verip bunlarla uğraşmak istemem
Yok yahu AMD için demedim. Genel olarak frame gen için dedim.

Her karttan yakınan var. Biz algıda seçicilik yapıyoruz. Konulara bakınca neler var, "oyun crash yiyorum", "pc donuyor oyunda", "ekran kartım bilmem ne oluyor". Bunlar aslında hem Intel, hem AMD, hem de Nvidia için sürekli açılıyor. Ama mesela Intel için açılınca; "demek ki Intel B580'lerde sorun var" diyoruz.

Tamamen algıyla alakalı aslında. Nvidia ile ilgili bir sorun görünce "bu normal değil, bu kişi bir şeyi yanlış yapmıştır" diyoruz otomatik olarak çünkü. Aslında Intel için de AMD için de durum aynı.

Her kartın sorunu var, her firmanın driver bug'ları var.

Radeon Turner'da bir geliştirici Multi Frame gen 8x görmüş.
Ama hiçbir oyunda çalışmamış.
Muhmtelen daha geliştirme aşamasında hala.
Bildiğiniz üzere Intel ve Nvidia'da var.
Nvidia geçenlerde 6x'e sunmuştu.
Ama hala bana göre en iyi çalışan 3x.
4x ve üstünde hafif gecikmeler başlıyor.
Tabi bu performans oyundan oyuna çok değişiyor.
Ama genel olarak 3x en iyi çalışan.
Tabi 10x geldiği zamanda en iyisi 6x falan diyeceğiz.
Daha 3 sene önce frame gen bile açmayın diyorduk şimdi 6x var ama biraz gecikme var diyoruz :D.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

6000 serisinde mfg kaç x var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,874
Üyeler
199,239
Son üye
Miguel0Hara