İşlemci Sıcaklıkları Normal mi ?

türkçe öğretmenine selamlar KARDEŞİMM :ROFLMAO: , falan kullanmayı öğrenirsin umarım. Ha bu arada 48i dereceyi yük altında nasıl alıyorsun sırrını Versene. hangi soğutucu ve macunu kullanıyorsun?
forumda yazıyor dostum diğer cevapta okursan eğer ama senin için tekrar yazıyım

Thermal grizzly Hydronaut 11-12 w-mk civarı

gereksiz alınganlık yapma güzel kardeşim. yazdığın bilgiler 3 saat valo oynadım hala sıcaklıklarım aynı demek sıcaklığı saate indirgediğini gösteriyor. öyle yazsaydın yanlıs anlasılmazdı zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4.8 mhzde max 50 görmüşüm arkada arknights açık cs2 açık görsel önünde bak bakalım kaç derece yazıyor

Ekler

• görsel_2026-07-22_064429080.webp
    görsel_2026-07-22_064429080.webp
    40.3 KB · Hit: 30
forumda yazıyor dostum diğer cevapta okursan eğer ama senin için tekrar yazıyım

Thermal grizzly Hydronaut 11-12 w-mk civarı

gereksiz alınganlık yapma güzel kardeşim. yazdığın bilgiler 3 saat valo oynadım hala sıcaklıklarım aynı demek sıcaklığı saate indirgediğini gösteriyor. öyle yazsaydın yanlıs anlasılmazdı zaten

4.8 mhzde max 50 görmüşüm arkada arknights açık cs2 açık görsel önünde bak bakalım kaç derece yazıyor
hala alakası olmayan şeylerden bahsediyorsun alınganlık yapma vs. Merak ettim 4 mesaj oldu hepsinde saatle sıcaklığın alakası yok diyorsun. sıcaklığı nasıl ve neye göre anlatabilirim. 10 saniyelik stres ile 1 dakikalık stres aynı mı ? 10 saniyelik 50 den 55 e çıkarıyor 1 dakikalık olan 50 den 60 dereceye çıkartıyor. Nasıl alakalı olmuyor ve neyle alakalı. O mesajdaa 3 saat valo oynadımı ben stresde oldupnu bahsetmek için onu dedim ve arasından zaman geçtikten sonra tekrar yazdım. Bunun neyi yalnış

Son düzenleme:
hala alakası olmayan şeylerden bahsediyorsun alınganlık yapma vs. Merak ettim 4 mesaj oldu hepsinde saatle sıcaklığın alakası yok diyorsun. sıcaklığı nasıl ve neye göre anlatabilirim. 10 saniyelik stres ile 1 dakikalık stres aynı mı ? 10 saniyelik 50 den 55 e çıkarıyor 1 dakikalık olan 50 den 60 dereceye çıkartıyor. Nasıl alakalı olmuyor ve neyle alakalı. 10 mesajdaa 3 saat valo oynadımı ben stresde oldupnu bahsetmek için onu dedim ve arasından zaman geçtikten sonra tekrar yazdım. Bunun neyi yalnış
Sensin kardeşim <3

hala alakası olmayan şeylerden bahsediyorsun alınganlık yapma vs. Merak ettim 4 mesaj oldu hepsinde saatle sıcaklığın alakası yok diyorsun. sıcaklığı nasıl ve neye göre anlatabilirim. 10 saniyelik stres ile 1 dakikalık stres aynı mı ? 10 saniyelik 50 den 55 e çıkarıyor 1 dakikalık olan 50 den 60 dereceye çıkartıyor. Nasıl alakalı olmuyor ve neyle alakalı. O mesajdaa 3 saat valo oynadımı ben stresde oldupnu bahsetmek için onu dedim ve arasından zaman geçtikten sonra tekrar yazdım. Bunun neyi yalnış
Sanirim Demek istedigi cpu surekli isinan bir seydir. Islemci sogutucusu (ornek olarak kule tipi) bir isi iletkenligi iyi olan sogutucu blogumuz cpu ile temas eder(termal macunu aradaki boslugu iyice kapatir). Isi sicaktan soguga surekli transfer oldugu icin bi sure sonra blok da isinir. Fan da bu genis yuzeyden sicakligi alir atar. Bu islem bi sure sonra sabitlenecek. Bir islemci 3 saat calisti diye 3 kat daha fazla isinmaz. Cünkü sogutucu sistem üretilen isiyi sürekli disari atar ve sicaklik bir seviyede tutulur.

Yeni soğutucu taktım ve termal macunu sürüşümden tam emin olamadım. O yüzden ilk işim tüm çekirdek sıcaklıklarına bakmak oldu. Çekirdeklerdeki sıcaklık farkı normal mi 7500f için ?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bana fazla geldi fakat kasanın hava akışı nasıl yaşadığın bölge sıcak bölgesi gayet normal çünkü yaz ayındayız kasanın yan camini açıp bir de o şekilde kullanmayı deneyin sıcaklıklarda değişiklik oluyor mu işlemcinin üzerine taktığınız fan doğru yönde mi ondan emin olun kasa fanlari doğru yeni bir akış yapıyor onu öğrenin o oda sıcaklığı 25 27° üstüyse bence normal

Ortam sıcaklığı ve kasada çok etkiler. Malum yaz geldi ama boşta 50-55 bencede fazla gibi ama yük altındaki sıcaklık daha önemli.
Kasa Corsair Carbide Spec Delta

Akvaryum kasa mı ?
Bana fazla geldi fakat kasanın hava akışı nasıl yaşadığın bölge sıcak bölgesi gayet normal çünkü yaz ayındayız kasanın yan camini açıp bir de o şekilde kullanmayı deneyin sıcaklıklarda değişiklik oluyor mu işlemcinin üzerine taktığınız fan doğru yönde mi ondan emin olun kasa fanlari doğru yeni bir akış yapıyor onu öğrenin o oda sıcaklığı 25 27° üstüyse bence normal

Kasadan olabilir, 7600 var, fifada 80 81 görüyordum, şu an 65 66 oldu, yan kapağı açıp bir bak sıcaklık değişimi nasıl, ona göre bakarsın.

Hangi macunu sürdünüz?
Thermalright TF4

1784703571191.webp

HWINFO64 CPU Stress testinden kasa kapağı kapalıyken böyle sonuç aldım yük altında iyi mi ? Çekirdek sıcaklıkları çok yakın termal macundan dolayı bir sorun yok gibi geldi sanki.

Ayrıca Furmark CPU Burnerda 85 dereceyi gördü maksimum

Akvaryum kasa mı ?
yok Kasa Corsair Carbide Spec Delta

Son düzenleme:
Sistem bu şekilde

Ekler

• IMG_8366.webp
    IMG_8366.webp
    1,019.8 KB · Hit: 22
Kasa yarı akvaryum sayılır önünde % 10luk boşluk yok göstermelik 1-2 delik koymuşlar..Mesh kasa almalı sıcaklığa takanlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,698
Üyeler
202,690
Son üye
azrrrrrr
Geri