Hazır Paket mi , Parça Parça Toplama mı ?

byboss

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
100.000
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar dilerim.
Bütçe 100 k belki daha da çıkarım ama çıkmazsam sevinirim :)
Arkadaşlar ben şimdi Irak Kuzeyinde görevlendirmedeyim. Normalde 1 ay öncesinde hazır sistem alacaktım da görevlendirme çıkınca ertelendi.
Eylül 5 de döneceğim yani 1.5 ay boyunca eşya toplayabilrim.
Ben genelde CS oynayan biriyim düşündüğüm sistem de:
7500 x3d
5070 ti
B650 veya 850 düşünüyordum. Ama şimdi uyguna koparabileceğim ürünler çıkarsa onlardan toplarım 1-1.5 ay boyunca.
Daha öncesinde yıllar öncesinden bilgisayar 1 kere toplamıştım. Çok bilgim yok yani sizlerin yardımlarına ve fikirlerine ihtiyacım var :)

Tek tek topla fiyata bak sonra hazir sistemlere bak hangisi daha uygun görürsün hocam

Arkadaşlar ben şimdi Irak Kuzeyinde görevlendirmedeyim. Normalde 1 ay öncesinde hazır sistem alacaktım da görevlendirme çıkınca ertelendi.
7500 x3d
5070 ti
B650 veya 850 düşünüyordum. Ama şimdi uyguna koparabileceğim ürünler çıkarsa onlardan toplarım 1-1.5 ay boyunca.
Daha öncesinde yıllar öncesinden bilgisayar 1 kere toplamıştım. Çok bilgim yok yani sizlerin yardımlarına ve fikirlerine ihtiyacım var :)
ekran kartı dışında indirim kovala bence, ama ekran kartlarına galiba önümüzdeki günlerde bi zam gelecek

Merhaba öncelikle hayırlı görevler, ben de yeni sistem topladım. Hazır sistem alma taraftarı olmadım asla çünkü fiyat olarak evet daha ucuz oluyor ama içerisinde kullandıkları bileşenler genelde ucuz parçalar oluyor baktığın zaman ucuz olmuyor yani verdiğin para kadarını alıyorsun sadece o yüzden tavsiyemdir, kendin toplamaya çalış 100k bütçe demişsin cs ağırlıklı demişsin ekran kartını 5070e çek, yeterli olacaktır anakart b850 olsun işlemcin 7800x3d olsun çıkabilirsen 9800x3d yap, hayırlı günler. (Benim sistem ekte)

Ekler

• IMG_3179.webp
    IMG_3179.webp
    49.1 KB · Hit: 25
  • IMG_3176.webp
    IMG_3176.webp
    69.7 KB · Hit: 26
  • IMG_3175.webp
    IMG_3175.webp
    49.8 KB · Hit: 22
  • IMG_3178.webp
    IMG_3178.webp
    55.6 KB · Hit: 22
  • IMG_2149.webp
    IMG_2149.webp
    31.1 KB · Hit: 20
  • IMG_3180.webp
    IMG_3180.webp
    37.3 KB · Hit: 26
Parça parça *indirimden* toplamak tabii ki. 10 gün ayırın, sıcak fırsatlar bölümünden her parçanın indirimini yakalar sistemi %20-30 ucuza toplarsınız.

7500 x3d
5070 ti
Hocam bütçeye göre değişen bir durum bu. Sizin bütçenizde tek tek toplamak daha tatlı olabilir. İndirim dönemlerini takip ederek parça parça toplayabilirsiniz. Ekran kartı, işlemci, psu için cuma gaming gecesini bekleyin veya forumu takip edin, güzel ürünler düşebilir. SSD ve Ram indirimi kovalayın öncelikli olarak, fiyatları ateş pahası malum.

Başlangıç olarak anakart, soğutucu ve kasa gibi parçalarla başlayabilirsin.

Uygun fiyatlı bol m2 li bir b650 işini rahat çözer. Bu modele bakılabilir:

Soğutucu tarafında bu ürünlere bakmak isteyebilirsin:

Kasa olarak bunlar düşünülebilir:

7500 x3d
5070 ti
hayırlı görevler tek tek topla istediğin parçalarla topla daha mantıklı 1-1.5 ayda indirim kovalayarak toplarsın ben öyle yaptım
7500x3d 5070ti ikilisi pek mantıklı gelmedi bana cs için işlemci yükseltip ekran kartını düşürsen daha mantıklı 9800x3d şuan indirimde 5070 de gayet yeterli olur

Öncelikle hepinize teşekkürler <3 ekran kartı 5070 lere bakıp kovalarım belki ağımıza 5070ti takılır :), dediğiniz gibi işlemciyi yükseltmeye bakarım uyguna 9800x3d bulmaya çabalarım anakartta b850 - b650 kovalamaca olur. ssd ram ve soğutucuları hadi bi nebze iyi marka güzel sayılar ve benchmarklar olarak bakarım da kasa ve psu larda biraz bilgim eksik kalıyor. Ayrıca fazla şey istiyor olabilirim de, burada çok sık giremiyorum internet kesintilerinden vs eğer mantıklı indirimler olursa burdan da haber verebilecek bi forum sever var mıdır ?
EDİT: Şimdi sıcak fırsatlara baktığımda :

Gigabyte X870 Eagle WIFI7 AMD AM5 DDR5 9900 tl ye denk geliyor ama sistemi genel bi aşağı çeker gibi geldi yorumlarınız nedir ?

Bide paraf kartım olsaydı 45k ya inno 5070ti alırdım vatandan da karttan ve süreden dolayı bulamam diye o topa girmedim :D Tekrardan teşekkürler herkese İyi forumlar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,313
Üyeler
200,343
Son üye
S.D.

Geri