Krmkbr
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Arkadaşlar merhaba, bugün AMD Ryzen 5600 işlemcim geldi ve hem kasayı temizledim hem de işlemcimi taktım termal macunu vesairesiyle. Ancak şöyle ki her şey tamamlandıktan sonra -kasa temizliği işlemci değişimi vesaire- bilgisayarı çalıştırmayı denediğimde siyah ekran verdi. Ben de her bilgisiz insan gibi yapay zekaya danıştım ve BIOS güncellemesi gerektiğini veya anakart destekliyorsa (ASUS PRIME B450 MK2) bios flashback yapmam gerektiğini söyledi. Ben de BIOS flashback özelliğini kullanarak tekrar denedim. İşte başka bilgisayardan sürüm indirme, yeniden adlandırma kasanın arkasındaki düğmeye basıp bekleme vesaire bütün adımları gerçekleştirdim ve yine siyah ekran. Yapay zeka daha sonra ram konfigürasyonu işte ramlerden bir tanesini çıkartıp tekrar denememi ya da anakart pilini çıkarıp reset atıp tekrar denememi söyledi ama hepsi nafile. Şuanda işlemcisini değiştirdiğim, temizlediğim bilgisayarı kullanamıyorum sorun ne olabilir? Ne yaparsam yapayım siyah ekran, tam hızda çalışan fanlar ve ekran kartı ışığı...