İşlemci Değiştim Siyah Ekran Var

Krmkbr

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba, bugün AMD Ryzen 5600 işlemcim geldi ve hem kasayı temizledim hem de işlemcimi taktım termal macunu vesairesiyle. Ancak şöyle ki her şey tamamlandıktan sonra -kasa temizliği işlemci değişimi vesaire- bilgisayarı çalıştırmayı denediğimde siyah ekran verdi. Ben de her bilgisiz insan gibi yapay zekaya danıştım ve BIOS güncellemesi gerektiğini veya anakart destekliyorsa (ASUS PRIME B450 MK2) bios flashback yapmam gerektiğini söyledi. Ben de BIOS flashback özelliğini kullanarak tekrar denedim. İşte başka bilgisayardan sürüm indirme, yeniden adlandırma kasanın arkasındaki düğmeye basıp bekleme vesaire bütün adımları gerçekleştirdim ve yine siyah ekran. Yapay zeka daha sonra ram konfigürasyonu işte ramlerden bir tanesini çıkartıp tekrar denememi ya da anakart pilini çıkarıp reset atıp tekrar denememi söyledi ama hepsi nafile. Şuanda işlemcisini değiştirdiğim, temizlediğim bilgisayarı kullanamıyorum sorun ne olabilir? Ne yaparsam yapayım siyah ekran, tam hızda çalışan fanlar ve ekran kartı ışığı...

Arkadaşlar merhaba, bugün AMD Ryzen 5600 işlemcim geldi ve hem kasayı temizledim hem de işlemcimi taktım termal macunu vesairesiyle. Ancak şöyle ki her şey tamamlandıktan sonra -kasa temizliği işlemci değişimi vesaire- bilgisayarı çalıştırmayı denediğimde siyah ekran verdi. Ben de her bilgisiz insan gibi yapay zekaya danıştım ve BIOS güncellemesi gerektiğini veya anakart destekliyorsa (ASUS PRIME B450 MK2) bios flashback yapmam gerektiğini söyledi. Ben de BIOS flashback özelliğini kullanarak tekrar denedim. İşte başka bilgisayardan sürüm indirme, yeniden adlandırma kasanın arkasındaki düğmeye basıp bekleme vesaire bütün adımları gerçekleştirdim ve yine siyah ekran. Yapay zeka daha sonra ram konfigürasyonu işte ramlerden bir tanesini çıkartıp tekrar denememi ya da anakart pilini çıkarıp reset atıp tekrar denememi söyledi ama hepsi nafile. Şuanda işlemcisini değiştirdiğim, temizlediğim bilgisayarı kullanamıyorum sorun ne olabilir? Ne yaparsam yapayım siyah ekran, tam hızda çalışan fanlar ve ekran kartı ışığı...
Eski islemcin duruyorsa o sekilde bios güncellemeyi dene.

hocam eski işlemciyi taktım eski işlemciyi takınca da siyah ekran veriyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cmos sıfırlamayı tornavida yoluyla denedim kısa devre ile pili çıkartmak daha mı etkili olur
tornavidayı bilmiyorum , gücü kes pili çıkart 10 15 dakika bekle. 5 10 kere açma tuşuna bas statik elektrik varsa al ve geri tak

Temizlerken kabloları oynatmış olmayasaniz bir kontrol ediniz

cpu güç kablosunu anakrt güç kablosunu kontrol ettiniz mi

cpu güç kablosunu anakrt güç kablosunu kontrol ettiniz mi
hocam cpu güç kablosundan kastınız nedir cpu ya ait çıkardığım tek tablo cpu fan kablosu onu da geri taktım bir de ekran kartı kablosunu çıkarttım 6lı olan. onun dışında bir kabloyu tak çıkart yapmadım

Temizlerken kabloları oynatmış olmayasaniz bir kontrol ediniz
çok detaylı temizlik değildi sadece ekran kartının ve cpu fanının kablosunu çıkarttım taktım

tornavidayı bilmiyorum , gücü kes pili çıkart 10 15 dakika bekle. 5 10 kere açma tuşuna bas statik elektrik varsa al ve geri tak
tam olarak dediğinizi yaptım. pili çıkardım ve 5-10 kere açma kapama tuşuna bastım sonra pili geri taktım ve bilgisayarı açtım. sonuç full hızda çalışan fanlar ve ışığı yanan ekran kartı, anakart. siyah ekran hala var.

Son düzenleme:
Anakartta bildirim ışığı var mı

Hocam gpu görüntü kablosunu doğru taktığınıza emin misiniz anakarta takmış olmayasiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,444
Üyeler
200,403
Son üye
Emir KAYABALI

Geri