Oyun Oynarken Sistem Donuyor Siyah Ekran Olup Yeniden Başlıyor

OzanKayaa

80+
Reaksiyon skoru
20
Sistemim:
• Intel Core i5 9400F
• MSI B365M PRO-VDH anakart
• RTX 5050 8 GB ekran kartı
• 16 GB RAM (8 GB 2133 MHz HyperX DDR4 + 8 GB 3600 MHz G.Skill DDR4)
• SanDisk 480 GB SSD ve 1 TB HDD
Merhaba, bu sistemde oyun oynarken 10-15 dakika veya 35 dakika gibi aralıklarla sistem komple kilitleniyor, ardından siyah ekran verip yeniden başlıyor. Sistem sıcaklıkları gayet normal seviyelerde. Sizce sorun nerede olabilir?

Şu ana kadar denediğim çözüm yolları:
• 3 adet farklı (1 tanesi sıfır) PSU ile denedim, sorun devam ediyor.
• Farklı işlemci ile denedim, sorun aynı.
• Ekran kartını garantiye gönderdim, "sorun yok" dendi.
• RAM'lere Memtest86 testi yaptım, sorun bulunamadı. RAM'leri tek tek takıp denedim, yine sorun aynı.
• Sıfırdan Windows 11 formatı attım, sorun aynı.
• Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip en güncelini kurdum. Eski sürücüleri kurup denedim, sonuç yine aynı.
• Hard diski (HDD) sistemden çıkarıp denedim, yine aynı.
Bu aşamadan sonra ne yapmam lazım? Önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim:
• Intel Core i5 9400F
Merhaba, bu sistemde oyun oynarken 10-15 dakika veya 35 dakika gibi aralıklarla sistem komple kilitleniyor, ardından siyah ekran verip yeniden başlıyor. Sistem sıcaklıkları gayet normal seviyelerde. Sizce sorun nerede olabilir?

• RAM'lere Memtest86 testi yaptım, sorun bulunamadı. RAM'leri tek tek takıp denedim, yine sorun aynı.
• Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip en güncelini kurdum. Eski sürücüleri kurup denedim, sonuç yine aynı.
Olay görüntüleyicisinde bir şey yazıyor mu uygulama kısmında sorun yaşandığı saate ait

Olay görüntüleyicisinde bir şey yazıyor mu uygulama kısmında sorun yaşandığı saate ait
Evet. BugCheck kısmından 000x16 kodu var ve Nvidia sürücüsünün çöktüğünü gösteren bir kod var. Kernel power var farklı bir şey yok

Sistemim:
• Intel Core i5 9400F

Gpu sorunu gibi bir arkadaş daha yaşamıştı bu sorunu ancak ekran kartı hariç sistemin kalanı çok eski başka bir pc de dener misin gpuyu

Gpu sorunu gibi bir arkadaş daha yaşamıştı bu sorunu ancak ekran kartı hariç sistemin kalanı çok eski başka bir pc de dener misin gpuyu
Ekran kartını servise garantiye gönderdim sorun yok dendi okumamışmiydiniz orayı? Ve gpuyu arkadaşıma verdim 17 DK lik furmarkt testi yapmıştı sorun çıkmamıştı test süresi az oldu yapacak bir şey yok

Ekran kartını servise garantiye gönderdim sorun yok dendi okumamışmiydiniz orayı? Ve gpuyu arkadaşıma verdim 17 DK lik furmarkt testi yapmıştı sorun çıkmamıştı test süresi az oldu yapacak bir şey yok
Aynı servis o arkadasa da 3 kere sorun yok demisti🤩 4. De iade aldılar. O arkadasta da stress testi sorunsuzdu. Sen bibaşka pc ye takabiliyosan tak 1 gun dene

Aynı servis o arkadasa da 3 kere sorun yok demisti🤩 4. De iade aldılar. O arkadasta da stress testi sorunsuzdu. Sen bibaşka pc ye takabiliyosan tak 1 gun dene
Başka pc ye takmıyorum maalesef ve aradan 6 ay geçti iade alırlar mı? Bilmiyorum ama şu anki düşüncem anakarti değiştirmek sizce deniyeyimmi

Stress testi tamamen sorunsuz olduğunu kanitlamaz hata koduna gore gpu sorunlu

Başka pc ye takmıyorum maalesef ve aradan 6 ay geçti iade alırlar mı? Bilmiyorum ama şu anki düşüncem anakarti değiştirmek sizce deniyeyimmi
Bİr int cafe veya mahlle pccisine götür 200 tl ye falan takarsın baska pc ye. Yetkili servis yalan soylemiyor belki onlara denk gelmedi hata. Kısa süreli test edip salıyorlar sorun burda.

Bİr int cafe veya mahlle pccisine götür 200 tl ye falan takarsın baska pc ye. Yetkili servis yalan soylemiyor belki onlara denk gelmedi hata. Kısa süreli test edip salıyorlar sorun burda.
Bilmiyroum 2 3 saat 4 k da CS 2 testi ve furmark testi yaptıklarını söylediler

Sen servislerin saçma sapan şeylerine bakma. Gpu ile ilgili bir soruna tekrardan yönel

Cold boot sorunum vardı anakart işlemci ram üçlüsünü servise gönderdim elimde video dahi vardı bilgisayarı 4-5 kere yeniden başlatmadan açılmıyordu. Sorun yok diye geri postalamışlar. Aynı sorun devam ediyodu bu sefer baya tepki koyarak gönderdik işlemci ve rami değiştirmişlerdi sorun geçmişti

Şimdi sizin sorun donanımsal durup ekran kartıyla ilgili bi hata vermesinden ötüründen şüpheleniyorum bende. Sistem kitlenmesi ya cpu tarafından yeterli voltaj alamadığı için olur genellikle yada gpu kanadında stabil olmayan bir frekanstan dolayı olur. Çünkü gpu crashleri genellikle sistem kitlenerek tepki verirler

Geri