W11 Den W10 A Geçsem Sistemimi Max Performansda Kullanamaz Mıyım ?

Reaksiyon skoru
14
arkadaşlar merhaba, ben knight oynuyorumda w11 de ***** saçma directx hataları almaya başladım format attım herşeyi yeniledim bios update vs ama geçmedi w10 da kullanırken bir sorun yoktu bi kaç ay önce. Ben şimdi bi pc topladım özelliklerini aşağıya bırakıyorum, ilk kurarken w10 kurucaktım fakat w10 kurma max perofrmans alamazsın dediler kulağıma aşırı saçma gelmişti ama o an w11 vardı sadece elimde usb olarak w11 kurdum kaldı öyle değişmedim, şimdi w10 a çeviricektim pc yi aklıma geldi bi sorayım dedim bu doğrumu peki varmı öyle bir şey

1785412807737.webp

İkiside aynı performansı veriyor bir fark yaratmaz

işlemcin windows10da tam performans verir o dedikleri intel işlemciler için doğru
kuracaksan bence windows 10 ltsc kur güncelleme almaya devam edersin

Format sonrası hangi driverları hangi sırayla kurdun? Mümkünse tam sayar mısın?

kim dedi ki onu ne alakası var
arkadaş demişti
Hiçbir işe yaramaz
anlamadım
İkiside aynı performansı veriyor bir fark yaratmaz
teşekkürler
işlemcin windows10da tam performans verir o dedikleri intel işlemciler için doğru
kuracaksan bence windows 10 ltsc kur güncelleme almaya devam edersin
tamamdır teşekkürler
asus driver hub indirdim otomatik kend iherşeyi kurdu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

he birde amd driver indirdim ondada ekran kartı vs kuruldu komple

arkadaş demişti

anlamadım

teşekkürler

tamamdır teşekkürler

asus driver hub indirdim otomatik kend iherşeyi kurdu

he birde amd driver indirdim ondada ekran kartı vs kuruldu komple
Hocam sorunun ne olduğunu anlamam imkansız bu şekilde ama şunu söyleyebilirim. Daima driverları kendin seçip kendin kur.

Ben sana temiz kurulum sonrası sırasıyla kurulacak driverları yazayım.

İlk olarak anakartının websitesinde Driver listeni bul ve oradaki Chipset Driver, ses Driver, lan Driver, Bluetooth ve WiFi al ve bir USB’ye at. Oradaki VGA driverı indirme ve armoury crate gibi yardımcı dosyaları tüm kurulum bittikten sonra kur.

Aynı şekilde ekran kartının da driverını Amd websitesinden indir ve onu da USB’ye at.

Auto detect değil Amd adrenaline Software olanı indir.

Formatını at, önceden kalan her şey silinsin ve internetini bağlama Formattan sonra:

1- Chipset Driver (restart)
2- USB Driver (restart)
3- GPU Driver (restart)
4- Ses Driver (restart)
5- Lan Driver (restart)
6- WiFi ve Bluetooth Driver (restart)

Her driver kurulumu sonrası yeniden başlatma önemli böylece Driver çakışmaları ve yanlış kurulumların önüne geçersin.

Bu işlemler bittikten sonra internetini bağla Windows update güncellemeleri yapsın. Sonra da amoury crate vs yazılımları indirebilirsin ve oradaki güncellemeleri yapabilirsin.

Driver yükleme programlarının faydadan çok zararı var ve çok sık hata yapıyorlar.

Her şey tamamlandıktan sonra Xmp, Curve optimizer vs istediğin ayarları Biostan yaparak kurulumu bitirebilirsin.

Bu arada seninki gibi güçlü bir sistemde win11 veya win10 performans farkı yapmaz o yüzden daha güvenli olduğun için win11 kullanman senin yararına olur. Unlost’un fps artırma videosundaki ayarları yaparsan Windows 10’a dönüyor zaten hemen hemen.

Son düzenleme:
Hocam sorunun ne olduğunu anlamam imkansız bu şekilde ama şunu söyleyebilirim. Daima driverları kendin seçip kendin kur.

İlk olarak anakartının websitesinde Driver listeni bul ve oradaki Chipset Driver, ses Driver, lan Driver, Bluetooth ve WiFi al ve bir USB’ye at. Oradaki VGA driverı indirme ve armoury crate gibi yardımcı dosyaları tüm kurulum bittikten sonra kur.

Aynı şekilde ekran kartının da driverını Amd websitesinden indir ve onu da USB’ye at.

Formatını at, önceden kalan her şey silinsin ve internetini bağlama Formattan sonra:

2- USB Driver (restart)
3- GPU Driver (restart)
4- Ses Driver (restart)
5- Lan Driver (restart)

Her driver kurulumu sonrası yeniden başlatma önemli böylece Driver çakışmaları ve yanlış kurulumların önüne geçersin.

Bu işlemler bittikten sonra internetini bağla Windows update güncellemeleri yapsın. Sonra da amoury crate vs yazılımları indirebilirsin ve oradaki güncellemeleri yapabilirsin.

Driver yükleme programlarının faydadan çok zararı var ve çok sık hata yapıyorlar.

Her şey tamamlandıktan sonra Xmp, Curve optimizer vs istediğin ayarları Biostan yaparak kurulumu bitirebilirsin.

Bu arada seninki gibi güçlü bir sistemde win11 veya win10 performans farkı yapmaz o yüzden daha güvenli olduğun için win11 kullanman senin yararına olur. Unlost’un fps artırma videosundaki ayarları yaparsan Windows 10’a dönüyor zaten hemen hemen.
hocam sen adamın dibisin vaktini ayırdın ve bunları yazdın, bugün format atıp hepsini yyapacağım

hocam sen adamın dibisin vaktini ayırdın ve bunları yazdın, bugün format atıp hepsini yyapacağım
Sonuçları merakla bekliyorum.Gerek reddit gerek 870x-850 yeni anakart sayfalarında ağlayan çok adam vardı w10d desteği yok bluetooth wifi ses kartları v.s v.s çalışmıyor diye..O yüzden geçen gün x870 eagle anakartı almadım çünkü hiç bir şekilde w11 kullanmak istemiyorum.O kadar çok yorum gördüm ki kendim denemeden nefret geldi.

2- USB Driver (restart)
3- GPU Driver (restart)
4- Ses Driver (restart)
5- Lan Driver (restart)

attıgın yerde gpu driver WiFi ve Bluetooth Driver (restart) bulamadım da

Ekler

• IMG_0769.webp
    IMG_0769.webp
    63.7 KB · Hit: 6
  • IMG_0768.webp
    IMG_0768.webp
    52.9 KB · Hit: 6
Yerine göre W10 daha fazla FPS bile verebiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,413
Üyeler
200,380
Son üye
Baki53

Geri