Öneri Oyun ve Yazılım İçin 60-80 Bin TL Laptop Önerisi

mehmet_19

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba, bütçem 60 bin TL, çok iyi bir model varsa 80 bin TL'ye kadar çıkabilirim. Laptopu oyun oynama, yazılım ve oyun geliştirme için kullanacağım; zaman zaman dışarı taşısam da genelde prizli ortamda olacağım, o yüzden pil ömrü önceliğim değil. Masaüstümde Ryzen 5 5600 + RX 6700 XT var, karşılaştırma yapabilmeniz için paylaşıyorum. Sadece işlemci ve ekran kartı özelliklerine değil, soğutmayı yeterince yapıp yapamadığına, gürültü seviyesine, malzeme kalitesi ve fiziksel dayanıklılığına da dikkat edilmesini istiyorum. Ayrıca geçmişte Hepsiburada'dan Teknorya satıcısı üzerinden aldığım bir laptop bozuk klavyeyle geldi ve iade süreci hâlâ bitmedi, bu yüzden bu tür platformlara karşı bir çekincem oluştu. Laptopu yaklaşık 1 hafta sonra almayı planlıyorum, önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
5070 ve 5060 aradında güç farkı çok az ya, 10-15k fark verilmez.

5060 laptop 50-55 e satılıyor,
güç derken watt dan bahsediyorsanız evet genelde hepsi 115 wattlık bir güç tüketimine sahip oluyor ancak aradaki performans farkı özellikle yerel yapay zekalarda ve llm lerde belli oluyor (bir de eco modda 5070 çok daha verimli ve performanslı çalışıyor)

olmuyor, 7-8 token oynuyor, Ai mühendisiyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eh
hocam konudan bağımsız neden yz mühendisliği seçtiğinizi merak ettim bende istiyordum ama hocalar falan ehm den veya bilgisayar müh den geçiş yapabilirsin diyerek salladılar beni sizden de duymak isterim

hocam konudan bağımsız neden yz mühendisliği seçtiğinizi merak ettim bende istiyordum ama hocalar falan ehm den veya bilgisayar müh den geçiş yapabilirsin diyerek salladılar beni sizden de duymak isterim
Mekatronik mühendisiyim normalde, Ama kendimi geliştirdim yazılımda, şu anda Team Lead olarak çalışıyorum.

Geri