önemli olan para biriktirmek değil ki mesele kar edebilmek çünkü senin paran TL, bir dolar veya euro tarzı bi paran yok maalesef hergün ayır bir enflasyon ayrı bi mevzu, politik olan herhangi bir şey senin elindeki biriktirdiğin paranı eritebiliyor değil eritiyor. paranı en güvenli şekilde tutabileceğin araç kuşkusuz altındır şimdi altın (YTD benim fikrim) ne kadar düştü diyenler olacak doğal olarak ancak EMTIA lardaki böyle sert düşüşler 100-200 yılda bir görülen düşüşler oda bize denk geldi .benim şahsi fikrim 2020-2021 öncesi borsada değilseniz şuan girmenin hiçbir anlamı yok, borsa takribi 5 yıldır dümdüz manipülasyon, yeni gelen halk arzlar ise borç ödemek için açılan halk arzlardan başka bir şey değil ben senin yerinde olsam altın S1 sertifikası alır ordaki para toplanıncada fiziki olarak altına dönerim YTDGereksiz yere başlama diyenleri ipleme kanka. Yatırım işi mallık yapmadığın sürece hemen hemen her zaman cebine kâr kalır. Sayısal olarak paranın birazınıkaybedecek olsan dahi hayatında para biriktirebildiğini fark edeceksin. Lise okuduğum zamanlar 5.000 lira civarı bir maaş alıyordum ve her ay sonu banka hesabımda 200 lira falan anca kalıyordu. Yatırım işine girip paramın bir kısmını biriktireyim demeye başladım ve 3-4 ay içinde 20.000 liraları biriktirip üstüne bir de ay sonunda banka hesabında 1.000 lira falan bırakmaya başlamıştım. Bu sayılar benim için böyle ama oransal olarak az çok herkes için geçerli olabilir. Şu ana kadar toplam bazda ne aman aman kaybettim ne de aman aman kazandım ama para biriktirebildim. Keşke en başından beri bilinçli bir yatırımcı olsaydım da gümüş tam tepelerdeyken FOMO'ya kapılıp üstüne eklemeler yapmasaydım ya da riskli riskli hisse senetleri yerine fonlara yönelseydim. Ona rağmen Ocak 2026'dan beri 40.000 lirayı birkaç bin lira kâr ile (enflasyona vurunca kâr sayılmayabilir) kenarda biriktirmeyi başardım.