Valorant Rx7700xt Ryzen 5 7600 Dusuk FPS Sorunu

SoniX

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba, iyi forumlar. Artık çıldırma derecesine geldiğim için destek alma kararı aldım. RX 7700 XT ve Ryzen 5 7600 bir sistemim var. Bir tane YouTuber'ın birebir videosundaki hazır sistem. Kendisi Valorant'ta min. 450 avg, 550'lerde FPS alıyordu; ben ise 300 avg, fight içi vb. 230'lara düşen bir FPS alıyorum. Sistem birebir aynı, birebir. 2 yıldır monitör Hz'm düşük olduğu için fazla düşmedim üstüne fakat 360 Hz monitöre geçtiğim için burnumdan getirdi. Yapmadığım ayar kalmadı; EXPO'dur, XMP'dir, Unlost FPS ayarlarıdır. Yok yani yok, FPS böyle kaldı. Ama garip olan şu; oyun içinde mesela 280'lerde gezerken bir 2-3 saniyeliğine olması gereken 500 FPS'lere çıkıyor, sonra geri 280'lere düşüyor ve öyle devam ediyor. Alt-Tab atarsam 5-10 sn. 200'lere düşüyor, sonra geri 280'lere çıkıyor. Yani ben çözüm bulamadım ve çok bunaldım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa rica ediyorum, şu sorunu çözmeme yardım edin. Çok minnettar olurum.

Sistem özelliklerinizi tam olarak belirtin. Anakart, işlemci, işlemci soğutucusu, ekran kartı, bellek, SSD ve PSU.

Format atıp bana özel mesajdan yazarsan, bağlanıp sürücü güncellemeleri ve ayar yapabilirim. Bunun dışında senin yapabileceğin BIOS güncellemeleri ve ayarlar var. Eğer kafana yattıysa format at, BIOS ayarlarını yap ve bana özel mesajdan Teamviewer ID ve şifre için yaz.

Veya güvenmiyorsan bağlantıya bak. Ben sistemi bağlantıdaki gibi kullanıyorum, gereksiz şey yüklemeden ve çok ayarları kurcalamadan Valorant'da 5700X ile 300-500 arası FPS alıyorum. Valorant bu arada CS2 kadar olmasa da eskiye göre biraz optimizasyonu bozmuş.

Konuda ayrıca AMD'nin Global YT elçisi olarak sayabileceğim uzun saçlı abimizin iki videosu var. İlk videodaki Raedon ayar videosunu güzelce izleyin, altyazıları falan çevirerek izleyin. Oradaki ayarlar 2025 olsa da büyük bir değişiklik olmadığı sürece 2026 falan videosu diye her yıl atmıyor. Atıyorum 2028 bayağı şey değişti o zaman yeni video çekiyor.

Sistem özelliklerinizi tam olarak belirtin. Anakart, işlemci, işlemci soğutucusu, ekran kartı, bellek, SSD ve PSU.

Format atıp bana özel mesajdan yazarsan, bağlanıp sürücü güncellemeleri ve ayar yapabilirim. Bunun dışında senin yapabileceğin BIOS güncellemeleri ve ayarlar var. Eğer kafana yattıysa format at, BIOS ayarlarını yap ve bana özel mesajdan Teamviewer ID ve şifre için yaz.

Veya güvenmiyorsan bağlantıya bak. Ben sistemi bağlantıdaki gibi kullanıyorum, gereksiz şey yüklemeden ve çok ayarları kurcalamadan Valorant'da 5700X ile 300-500 arası FPS alıyorum. Valorant bu arada CS2 kadar olmasa da eskiye göre biraz optimizasyonu bozmuş.

Konuda ayrıca AMD'nin Global YT elçisi olarak sayabileceğim uzun saçlı abimizin iki videosu var. İlk videodaki Raedon ayar videosunu güzelce izleyin, altyazıları falan çevirerek izleyin. Oradaki ayarlar 2025 olsa da büyük bir değişiklik olmadığı sürece 2026 falan videosu diye her yıl atmıyor. Atıyorum 2028 bayağı şey değişti o zaman yeni video çekiyor.

1 haftaya format atabilirim attiktan sonra ve dediklerinizi yaptiktan sonra size donus yapayim olur mu ama tw olayinda baglanmak yerine sesten baglanip bana tarif edebilirseniz uygun olursaniz cok daha iyi olur benim icin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Islemci:AMD Ryzen 5 7600 Tray 5.1GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Ekran karti: ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
Sogutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Anakart:ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart
Ssd: Xpg Spectrix S40G 512GB RGB PCIe Gen3 x4 Okuma 3500MB – Yazma 2400MB M.2 SSD
Ram: XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL48 DDR5 Ram (AX5U6000C4816G-SLABBK)
Kasa: ENERMAX StarryFort SF21 Rainbow Temperli Cam Mesh USB 3.2 mATX Siyah Cyberbron II 600W 80+ Bronze Gaming Kasa

Son düzenleme:
Geri