merb1y
80+
- Reaksiyon skoru
- 218
3k oyun performansı için değecek pek bir fark yok açıkçası fakat zaten günümüz am5 işlemcilerinde 7500f'ten sonra f/p oranı çok fazla düşmeye başlıyor, bir de geleceğe yatırım açısında daha mantıklı. Ayrıca sadece tekli değil çoklu çekirdek için de ekstra performans alıyorsunuz, oyun oynarken arkada tarayıcı, discord vesaire açıksa da performansınız daha yüksek oluyor haliyle, render işlerinden bahsetmiyorum bile. Bir değinmek istediğim nokta da bu işlemci çoğu oyunda 7800x3d'yle kafa kafaya gidiyor. 7800'ün 15k'lık şişmiş fiyatını baz aldığımız zaman da gerçekten ucuz kalıyor. Anakart olarak da prime b650 b850 veya colorful-sapphire gibi markaların b650 çipsetlerine bakabilirsiniz.hocam bende 10400f ve rx6600xt var.. kardeşime de bilgisayar alacaktık ama kendisi genshin, roblox oynadığı için eskimi ona vereceğim. benim 10400fte tek sevmediğim kısmı team fortress ve csde çok drop yemesi ve fps'i biraz düşük olması. hobi olarak küçük video editleri, yine küçük blender ve oyun motorunda işlerim oluyor. ama almışken esporda baya bi iyi fps istiyorum stutter falan bir daha görmek istemiyorum. vallahi bıktım yani. hikayeli oyunlarda memnun olduğum için yine o kıvamda bi ekran kartı alıcam.
bu aralar sadece minecraft oynuyorum. ekran kartı alana kadar kendi grafik işlemcisiyle kullanırım. psu kasa kombosu alıp, ikinci elden ram alırım, bende ssd var zaten. anakart işte onu hiç anlamıyorum hocam.