Ne Kadar Ücret Almalıyım?

bahtsizbedevi23

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,397
Bugün su tesisatinda çırak olarak işe başladım. Üniversite başlayana kadar çalışmayı düşünüyorum. Ondan sonra yapabilirsem hem iş hem okul yaparım. Usta tanıdık olduğu için daha maaş konuşmadık önden bir biz yeni başlayan çıraklara düşük veriyoruz 12000 tl veriyoruz dedi. Ben tecrübesiz bilgisizim ama çocukta değilim 21 yaşındayım. Eğer ayliksa bu para bu paraya ben ustayı tutar işe gönderirim. Neyse bir yandan bu işte çalışmazsam başka bir yerde de çalışmam evde otururum. Ek bir harçlık olsun diye böyle bir işe girmiştim. Hiç yoktan iyidir gibi bir düşünceye girdim. Devam edeyim mi ne yapayim?

Bugün su tesisatinda çırak olarak işe başladım. Üniversite başlayana kadar çalışmayı düşünüyorum. Ondan sonra yapabilirsem hem iş hem okul yaparım. Usta tanıdık olduğu için daha maaş konuşmadık önden bir biz yeni başlayan çıraklara düşük veriyoruz 12000 tl veriyoruz dedi. Ben tecrübesiz bilgisizim ama çocukta değilim 21 yaşındayım. Eğer ayliksa bu para bu paraya ben ustayı tutar işe gönderirim. Neyse bir yandan bu işte çalışmazsam başka bir yerde de çalışmam evde otururum. Ek bir harçlık olsun diye böyle bir işe girmiştim. Hiç yoktan iyidir gibi bir düşünceye girdim. Devam edeyim mi ne yapayim?
Çalışma saatleri nedir?

Tesisatçılar çıraklarına affedersin it gibi davranıyorlar eğer sana kötü davranırsa bağırırsa falan zaten ücrette düşük direk çık. İyi davranırsa ve iş çok ağır değilse iyi gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yinede aylık 12k bilemedim

Çalışma saatleri nedir?
Bugün yarım gün çalıştım ama normalde sabah 7-8 akşam 5 çalışıyorlar

Tesisatçılar çıraklarına affedersin it gibi davranıyorlar eğer sana kötü davranırsa bağırırsa falan zaten ücrette düşük direk çık. İyi davranırsa ve iş çok ağır değilse iyi gibi

Yinede aylık 12k bilemedim
Yok bana öyle davranamaz usta tanıdık öncesinden de samimiyetim var. İşte normal ağırlıkta bugün hiltiyle yerdeki betonu kırdım kürekle boru için kanal falan açtım. Ustaya malzeme getir götür yaptım ama ileride ne kadar ağırlasir belli degil

12K 21 yaşında birisine verilemez, yasalda değil. Çalışma saatleri ne ?

Uni okuyup yandan calısacaksan parayı konuş. 12k ya günlerini saatlerini ayırıp işin sonunda o mesleği yapmayacaksan amele gibi kendini kullandıtmış olursun. Markette mağazada calıssan 30k alırsın min. Ama ben bu işi öğrenmek istiyorum sonra para kazanırım diye düşünüyorsan o zaman ustanın yanında eyw cekecen bi kac zaman

12K 21 yaşında birisine verilemez, yasalda değil. Çalışma saatleri ne ?
Net birsey söylemedi ama sabah 8 akşam 5 gibi olur muhtemelen.

Uni okuyup yandan calısacaksan parayı konuş. 12k ya günlerini saatlerini ayırıp işin sonunda o mesleği yapmayacaksan amele gibi kendini kullandıtmış olursun. Markette mağazada calıssan 30k alırsın min. Ama ben bu işi öğrenmek istiyorum sonra para kazanırım diye düşünüyorsan o zaman ustanın yanında eyw cekecen bi kac zaman
Daha fazla kazanacağım birçok iş var hazırda bekleyen. İşi öğrenmek gibi bir derdimde yok ben biraz insan seçiyorum bu ustayla sırf katlanabileceğim biri diye çalışmak istiyorum. Okul başlayana kadar yapacağım hobiler için biraz para biriktirme amacım var. Asil para kazanma hedefim zaten ziraat mühendisi olup kendi bahçelerimi yetiştirmek. Suanda bu yolda yürüyorum çok memnunum bölümümden. Birde zaten çocukluktan beri amelelikten tut tek başına bahçe kiralayıp hasat kaldırmaya kadar bu alanda epey tecrübem var.

aga sigorta yapacaksa nasıl 12k verecek ? sigorta yapmayıp bide 12k verip 8-5 mi çalıştıracak ? bu nasıl sistem

aga sigorta yapacaksa nasıl 12k verecek ? sigorta yapmayıp bide 12k verip 8-5 mi çalıştıracak ? bu nasıl sistem
Sigorta yok. Valla ben 2 sene önce kendim günlük 2000 tl ye işçi çalıştırıyordum. Şuan nereye gidersem gideyim en fazla bu iş kadar zor olur çok daha fazla kazanırım. Ben şu yönden bakıyorum 2 ay boyunca başkalarının ağız kokusunu çekmem ustam belli işim belli hiç yoktan iyidir mantigiyla çalışırım diye düşünüyorum. Başka seçenekte yok gibi bu işe gitmezsem hiçbir yere gitmem 2 ay evde otururum. Ustayla konuşup en azından bunu 20k seviyesine çekmeye çalışacam.

Birde şöyle bir mesele var bu tür işlerde deneme tecrübe önemli. Ben daha öncesinde çok kısa süreler olsa da bu tür işlerde calistim bir çok malzemeyi tanıyıp biliyorum. Bugun 6 metre boru dosedik çoğu malzemeyi usta söylemeden getiriyordum doğru bir şekilde yani bir çırak için ilk günden çok iyi özellikler bu bence.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,507
Üyeler
202,306
Son üye
Sadakat
Geri