70-80 Bin TL Laptop Önerisi?

Reaksiyon skoru
6
Bütçe
80.000
Seneye üniversiteye başlıyorum, laptobu yazılım ve oyun için kullanacağım. Alacağım laptopta 32gb ram, 1tb ssd, nvidia ekran kartı ve uzun pil ömrü olmalı. En az 8 ay taksiti olması zorunlu. Sessiz çalışması da benim için avantajlı olur. Ama uzun pil ömrü için güçten ve performanstan kısılıyormuş sanırım. Bu şarjdayken de geçerli mi? Oyun oynarken sorun çıkarır mı? Daha önce laptop kullanmadığım için bilmiyorum.

Sessiz çalışması da benim için avantajlı olur. Ama uzun pil ömrü için güçten ve performanstan kısılıyormuş sanırım. Bu şarjdayken de geçerli mi? Oyun oynarken sorun çıkarır mı? Daha önce laptop kullanmadığım için bilmiyorum.
Şarjdayken de geçerli. AAA oyunlarda işlemci o kadar performans farkı yaratmıyor. CS2 gibi FPS oyunlarında R7 350 gibi işlemcilerde rahat 144 FPS alırsınız o yüzden pek sorun olacağını sanmam. Bunu alıp sonradan RAM'i 32 GB'a yükseltebilirsiniz, 32 GB versiyonları 83'ten falan başlıyor.

Şarjdayken de geçerli. AAA oyunlarda işlemci o kadar performans farkı yaratmıyor. CS2 gibi FPS oyunlarında R7 350 gibi işlemcilerde rahat 144 FPS alırsınız o yüzden pek sorun olacağını sanmam. Bunu alıp sonradan RAM'i 32 GB'a yükseltebilirsiniz, 32 GB versiyonları 83'ten falan başlıyor.
Hocam HP markasıyla ilgili forumlarda çok şikayet okudum. Başka önerdiğiniz marka var mı? Asus olur Acer olur Lenovo olur.

Hocam HP markasıyla ilgili forumlarda çok şikayet okudum. Başka önerdiğiniz marka var mı? Asus olur Acer olur Lenovo olur.
Hocam hangi markaya bakarsanız o kadar fazla şikayet görürsünüz. Marka değil model önemli yeni seri Omenlerde bilinen kronik sorunu yok güzel cihazlar. Acer istiyorsanız bu da alınabilir gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
17.3inç laptop fazla büyük değil mi?ayrıca illa 5070 almaya gerek yok bence ramı daha yüksek daha uygun biraz daha küçük pili daha iyi laptoplar bulunabilir

17.3inç laptop fazla büyük değil mi?ayrıca illa 5070 almaya gerek yok bence ramı daha yüksek daha uygun biraz daha küçük pili daha iyi laptoplar bulunabilir
Yanında sık sık taşımadığı sürece pek sorun olmaz. 32 GB 5060 laptoplar çok pahalı 70 falan o kadar çıkmışken 5070 almak daha mantıklı bence. Konu sahibi sık sık taşıyacaksa Acer'ı da tercih edebilir.

144fps ne brom hiç bi anlamıyorsun :D 300 rahat fps alır 144fps dio adam cs2de ahahaha

144fps ne brom hiç bi anlamıyorsun :D 300 rahat fps alır 144fps dio adam cs2de ahahaha
Rahat alır diyorum 144 Hz ekranda 144 FPS'ten fazlası işine yaramadığı için 144 FPS yazdım :). Bu arada yüksek ayarlarda 300 fps hiçbir şekilde alamaz. R7 260 bile 200-220leri görüyor.

Son düzenleme:
Yanında sık sık taşımadığı sürece pek sorun olmaz. 32 GB 5060 laptoplar çok pahalı 70 falan o kadar çıkmışken 5070 almak daha mantıklı bence. Konu sahibi sık sık taşıyacaksa Acer'ı da tercih edebilir.
yazılım için kullanacağım dediğinden belki bil müh okuyacaktır dedim bende bu sene gideceğim bende çok kararsızım taşımama gerek olacak mı diye o yüzden her ihtimale karşın daha taşınabilir bir bilgisayar almak daha mantklı olur

yazılım için kullanacağım dediğinden belki bil müh okuyacaktır dedim bende bu sene gideceğim bende çok kararsızım taşımama gerek olacak mı diye o yüzden her ihtimale karşın daha taşınabilir bir bilgisayar almak daha mantklı olur
Dediğim gibi Omen 17 2.96 kilo falan, 16 inç laptoplar da yanlış hatırlamıyorsam 2.4-2.5 falan olması lazım arada 500-600 gramın çok fark edeceğini düşünmüyorum. Daha hafif bir laptop arıyorsa attığım Acer 16 laptopa da bakabilir. Ek olarak oyun için kullanacağı için oyunlarda 17 inç daha avantajlı olur.

Ben de laptobu bilgiasayar mühendisliği için alacağım. Gideceğim üniversitede bolca priz varmış, pilinin 3-4 saat dayanması yeterli. Sessiz, güçlü ve kronik sorunları olmayan (en azından servisi iyi) bir laptop arıyorum.

Dediğim gibi Omen 17 2.96 kilo falan, 16 inç laptoplar da yanlış hatırlamıyorsam 2.4-2.5 falan olması lazım arada 500-600 gramın çok fark edeceğini düşünmüyorum. Daha hafif bir laptop arıyorsa attığım Acer 16 laptopa da bakabilir. Ek olarak oyun için kullanacağı için oyunlarda 17 inç daha avantajlı olur.
daha önce 17.3inç laptop kullanmadığımdan büyüklüğünü bilemedim ağırlıktan ziyade zaten geniş olması dolayısıyla taşıması zor olur anlamında dedim

Geri