Çözüldü✓ Bilgisayar Çok Geç Açılmaya Başladı !

SebekeSuyu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,169
sistem imzadaki gibi. unutmazsam mobilde olanlar için yine yazarım. bios güncelledikten sonra oldu diye hissediyorum. normalde ilk aldığımda 70 saniyede açılıyordu bios güncellemeden. context memory restore ayarını kapatınca 23 falan oldu. daha sonra dediğim gibi bios güncelledim. o ayar kapalıyken bile 70 saniyede açılıyor.

mobildekiler için:
-5070ti
-7800x3d
-asus prime b850m-k
-core reactor II ve 750w
patriot viper 6000/30 32gb
kingston nv3 1tb

ÇÖZÜLDÜ DÜZENLEME: memory context restore ayarı hızlı açılması için "disabled" değil "enabled" olması lazımmış. ben "auto"da gördüğümden onu açık sanmıştım. enabled'a alınca düzeldi

Son düzenleme:
sistem imzadaki gibi. unutmazsam mobilde olanlar için yine yazarım. bios güncelledikten sonra oldu diye hissediyorum. normalde ilk aldığımda 70 saniyede açılıyordu bios güncellemeden. context memory restore ayarını kapatınca 23 falan oldu. daha sonra dediğim gibi bios güncelledim. o ayar kapalıyken bile 70 saniyede açılıyor.

mobildekiler için:
-5070ti
-7800x3d
-asus prime b850m-k
-core reactor II ve 750w
patriot viper 6000/30 32gb
kingston nv3 1tb
bios sıfırlanınca ayarlar gidiyordu herhalde biosta 1 tane ayar var o pc nin hızlı açılmasını sağlıyor fast boot olması lazım

bios sıfırlanınca ayarlar gidiyordu herhalde biosta 1 tane ayar var o pc nin hızlı açılmasını sağlıyor fast boot olması lazım
nerde hocam o ayar bilgin var mı? dediğin ayar memory context restore ise onu kapattım yazdım zaten başta

BIOS ayarlarını kontrol edin.

Bu arada Fast boot açılmasını önermem, sağlayıcı 30-50 saniyelik hızlı açılmanın yanında genelde sistemde istikrarsızlığa yol açıyor. Yani çoğu SSD'li sistem 1 dakikanın altında açılıyor. Bence bu kadar da umursanmaması gereken bir değer diye düşünüyorum.

Bunun dışında BIOS güncellemesi bozduysa, sonraki BIOS güncellemesini beklemek dışında yapabileceğini bir şey yok. BIOS sürümünü geri alma gibi yöntemleri önermem.

Bu arada Fast boot açılmasını önermem, sağlayıcı 30-50 saniyelik hızlı açılmanın yanında genelde sistemde istikrarsızlığa yol açıyor. Yani çoğu SSD'li sistem 1 dakikanın altında açılıyor. Bence bu kadar da umursanmaması gereken bir değer diye düşünüyorum.

Bunun dışında BIOS güncellemesi bozduysa, sonraki BIOS güncellemesini beklemek dışında yapabileceğini bir şey yok. BIOS sürümünü geri alma gibi yöntemleri önermem.
fast boot açık gelmiş zaten. csm kapalı. expo açık. diğerlerini asus'un bios'unda bulamadım.

güncel sistemlerde bunun sıkıntı çıkarmadığını söylüyor bazı youtube videolarında görmüştüm. ben kapalıda kullanıyorum yinede önemi yok bence 1 dk beklemek hiçbişe mutfağa gidip gelene lasar açılıyor zaten

güncel sistemlerde bunun sıkıntı çıkarmadığını söylüyor bazı youtube videolarında görmüştüm. ben kapalıda kullanıyorum yinede önemi yok bence 1 dk beklemek hiçbişe mutfağa gidip gelene lasar açılıyor zaten
BIOS'taki ayarların hangi oyun ve uygulamada sorun çıkaracağı belli olmuyor ya. Fast boot sağladığı 15-30 saniye için değmez.

Videolardaki testlerdeki saniyeler ile sidik yarışı yapmadığın sürece, modern sistemler gayet hızlı açılıyorlar yani. Çok da kafaya takılacak şeyler değiller.

Geri