Gta Vı'nın Grafikleri Beklenti Altı mı Sizce?

Alıntıyı görüntüle
Sizce bu resimde oyun çok detaylı bina ve uzak çizim mesafesi olması foto gerçekçi değil mi

Evet oyun çok detaylı, ve uzak çizim mesafesi de çok iyi, oyun foto gerçekçi mi? Kesinlikle değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kimseyle polemiğe girmeyim diyorum ama bu oyunu GTA5 dengi gören ya da grafikler iyi değil diyen adamın elinden bilgisayarını konsolunu direkt alacaksın ya.

GTA5 dengi falan değil, ama GTA5’den bir devrim uzakta da değil, birkaç modla GTA5 ne hale geliyor biliyorsun değil mi? 13 sene geçti üzerinden, karşımda gördüğüm oyun inanılmaz grafikleri olan bir oyun değil, bunu anlatmaya çalışıyoruz aslında, beklentinin çok ama çok altında benim için, oynanış anlamında değil grafiksel anlamda, oyun çok gerçekçi ve fotorealistik grafiksel anlamda muazzam eşi benzeri görülmemiş diyenin de gözünü sökeceksin öyleyse 😄

Neyse hocam daha fazla tartışmayacağım. Yine de sizinle saygılı bir üslupla seviyeli bir tartışma oldu.
Tartışmıyoruz aslında, fikir alışverişi yapıyoruz, kimi insanların tam beklediği gibi çıktı, kimi insanlar için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Yıllardır bilfiil bekliyoruz ve adını duyunca heyecanlandığımız bir oyundan bahsediyoruz, hayatı boyunca konsol kullanmamış biri olarak, sadece GTA6 için PS5 Pro alacaktım, Extended Look videosundan sonra vazgeçtim, benim için tam bir hayal kırıklığı, bu oyunu böyle oynamaktansa 1-2 sene daha bekleyip, bilgisayar versiyonuna realistic mod kurup öyle oynamayı tercih ederim, böyle oynamak benim için bu denli detaylı ve güzel bir oyuna yazık etmekle eşdeğer

Modla kafayı bozmuşsun kral. İlerde modla gta 6 da böyle olur bekle sen en iyisi

Modla değil, oyundan photorealistic olmasını çok bekliyordum, oynarken sahiden böyle baktığımda gerçekle oyunu ayırt edemediğim seviyede sahneler görme beklentim vardı, çok yanlış bir beklentideymişim, o yüzden hayal kırıklığı oldu benim için, şimdi oynarsam sıradan gözüken bir triple A oynamış gibi hissedeceğim aslında sorun burda benim için, tabi görüşlerinize saygı duyuyorum yine de, oyun bence de harika ve çok daha iyi olacaktır, biraz beklenti meselesi aslında, yılların gazı, soda oldu benim için. 😄

Kimseyle polemiğe girmeyim diyorum ama bu oyunu GTA5 dengi gören ya da grafikler iyi değil diyen adamın elinden bilgisayarını konsolunu direkt alacaksın ya.
ağzına sağlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Modla değil, oyundan photorealistic olmasını çok bekliyordum, oynarken sahiden böyle baktığımda gerçekle oyunu ayırt edemediğim seviyede sahneler görme beklentim vardı, çok yanlış bir beklentideymişim, o yüzden hayal kırıklığı oldu benim için, şimdi oynarsam sıradan gözüken bir triple A oynamış gibi hissedeceğim aslında sorun burda benim için, tabi görüşlerinize saygı duyuyorum yine de, oyun bence de harika ve çok daha iyi olacaktır, biraz beklenti meselesi aslında, yılların gazı, soda oldu benim için. 😄
ben anlamıyorum gerçek dünyamı bekliyordunuz ps5 e cıkıcak bu oyun ps5 gücü belli grafikler ilerde güncellenir gelişir (pc ve ps6 için ) ben daha cok bi kaç animasyona takıldım mesela denize atlama kısmı ve dolap sahnesi onlarda düzelir bence zamanla

ağzına sağlık
Kral eleştirelim de dozumuzu bilelim ya. İnsanlar bu günlerde bir şey için ya hype ya da linç trenine atlıyor. Bir oyunun kötü tarafı da iyi tarafları da illa olacaktır zaten, onları tartışalım. Mesela UI rezil. Bazı animasyonlar gerçekten kötü, kalas gibi duruyor. Ama aynı zamanda global illumination, ray tracing ve çizim mesafesi o kadar iyi ki AI gibi duruyor. Oyunu olan gitsin Cyberpunkı en yüksek ayarlara alsın oynasın. Araba sürmeye başladığınızda çizim mesafesi 10metreye düşüyor her şey gözünün önünde pop-up oluyor. GTA 6'nın illa eksikleri olacak ama twitter papağanlı yapmaya oyunu yermeye gerek yok. Gerçekçi beklentilerin dışına çıkan insanlar da oyun ne demek onu bilmiyor zaten.

Kral eleştirelim de dozumuzu bilelim ya. İnsanlar bu günlerde bir şey için ya hype ya da linç trenine atlıyor. Bir oyunun kötü tarafı da iyi tarafları da illa olacaktır zaten, onları tartışalım. Mesela UI rezil. Bazı animasyonlar gerçekten kötü, kalas gibi duruyor. Ama aynı zamanda global illumination, ray tracing ve çizim mesafesi o kadar iyi ki AI gibi duruyor. Oyunu olan gitsin Cyberpunkı en yüksek ayarlara alsın oynasın. Araba sürmeye başladığınızda çizim mesafesi 10metreye düşüyor her şey gözünün önünde pop-up oluyor. GTA 6'nın illa eksikleri olacak ama twitter papağanlı yapmaya oyunu yermeye gerek yok. Gerçekçi beklentilerin dışına çıkan insanlar da oyun ne demek onu bilmiyor zaten.

Dostum 2006 yılında ilk bilgisayarımı aldım, o günden bugüne bilfiil oyun oynuyorum, sayısız kere sayısız oyun bitirdim, oyunların nereden nereye geldiğine bizzat şahitlik ederek 20 sene geçirmişim, oyunun iyi yaptığı milyon tane şey var, ama 13 Sene beklenen bir GTA6 benim için böyle gözükmemeliydi.

Ufak tefek bir iki atlama animasyonu ve HUDlar falan bunlar 15 dakikada düzeltilecek şeyler, asıl takılmaman gereken nokta burası aslında.

Allah aşkına Last Of Us Part 2’den bilemedin RDR2’den falan çok mu daha iyi gözüküyor oyun? Altını çizerek söylüyorum yalnızca “grafiksel” anlamda, aralarında devrimsel derecede bir fark var mı senin gözünde?

LastOfUs çıkalı 6 Yıl oldu, ben arada 6 yıllık devasa grafiksel fark göremiyorum, fizik motorudur saçı uçuşuyordur kolyesi oynuyordur bunların hepsi farklı konular, bunlardan bahsetmiyorum

Son düzenleme:
Beyler oyunu tamamen deneyimleyip detayları gözden geçirmeden kesin bir görüşe varmak mantıksız şahsen. PC ye geldiği zaman Ray Tracing vesaire gibi noktalarda kendini geliştirerek daha güzel grafikli bir oyun karşımıza gelecektir diye düşünüyorum. Ayrıca bence grafikler de gayet iyi oyun çıkmadan deneyimlemeden sadece 20 dakikalık videoyu izleyerek bilemeyiz.

6 sene önce çıkan ps5 ve gücü aşşağı yukarı 3060 bazında olan bir ekran kartı vardı şimdi bu ekran kartını alıp o photorealistic modunu kurabilir misin kanka bakalım nasıl duruyor 3060da

Dostum 2006 yılında ilk bilgisayarımı aldım, o günden bugüne bilfiil oyun oynuyorum, sayısız kere sayısız oyun bitirdim, oyunların nereden nereye geldiğine bizzat şahitlik ederek 20 sene geçirmişim, oyunun iyi yaptığı milyon tane şey var, ama 13 Sene beklenen bir GTA6 benim için böyle gözükmemeliydi.

Ufak tefek bir iki atlama animasyonu ve HUDlar falan bunlar 15 dakikada düzeltilecek şeyler, asıl takılmaman gereken nokta burası aslında.

Allah aşkına Last Of Us Part 2’den çok mu daha iyi gözüküyor oyun? Altını çizerek söylüyorum yalnızca “grafiksel” anlamda, aralarında devrimsel derecede bir fark var mı senin gözünde?

LastOfUs çıkalı 6 Yıl oldu, ben arada 6 yıllık devasa grafiksel fark göremiyorum, fizik motorudur saçı uçuşuyordur kolyesi oynuyordur bunların hepsi farklı konular, bunlardan bahsetmiyorum
Last of Us Part 2 ile GTA 6’yı aynı kefeye koymak pek mantıklı değil bence. Last of Us Part 2 daha koridor ,lineer ve kontrollü bir yapıya sahipken GTA 6 açık dünya yapısı nedeniyle çok daha fazla sistem, NPC, araç, çevre, 3D model ve etkileşim barındırmak zorunda. Yani mesele sadece grafik kalitesi değil, oyunun sunduğu dünyanın kompleksliği ve aynı anda çalıştırdığı sistemlerin sayısı. şuan bunun tartışmasını yapmak çok erken PC çıksın ondan sonra baksak daha sağlıklı

1787959081620.webp

Allah aşkına Last Of Us Part 2’den çok mu daha iyi gözüküyor oyun? Altını çizerek söylüyorum yalnızca “grafiksel” anlamda, aralarında devrimsel derecede bir fark var mı senin gözünde?
Dostum TLOU2 örneğin bence alakasız, elmayla armudu kıyaslıyorsun. TLOU 2 bence grafiksel anlamda GTA6'dan kötü görünüyor ki PC sürümünde gerçek GTA6 nedir göreceğiz. Hatırlarsan eğer TLOU2 PC sürümü geldiğinde de grafiksel yeniliklerle geldi. Ama TLOU2'de bol bol kapalı alan ve folliage var. Grafik olarak kıyaslayabileceğimizi sanmıyorum. TLOU2'nin farkı muhteşem bugün bile taklit edilemeyen animasyonlarında yatıyor. Bugün GTA6 gibi görünen herhangi bir oyun yok ve biliyoruz ki oyun hala cilalanıyor. Bilgisayar sürümü çıktığında grafik seviyesini anlayacağız.

Geri