Lotr Evreni 18. Bölüm Öfke Savaşı

Era.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
429
18. Bölüm Öfke Savaşı

Dostlar öfke savaşına gelene kadar LOTR evreninde bir çok tarihi olaya ve kişileri tanımış olduk fakat öfke savaşı oldukça önemli bir savaştır. Sauron'un devride aslında bu çağdan sonra başlıyor diyebiliriz. Yavaş yavaş bu bölümden sonra Sauron kimdir ve neden yüzük yapmıştır bunları öğreneceğiz.

Gondolin'in düşüşünün ardından Morgoth, Beleriand'ın büyük bölümünü ele geçirmişti. Elflerin ve İnsanların krallıkları birer birer yok olurken, Morgoth artık Orta Dünya'daki en büyük güce sahipti. Ancak Earendil, hem Elflerin hem de İnsanların yardımını istemek için Valinor'a gitmeyi başardı. Valar'ın huzuruna çıkarak Orta Dünya'nın durumunu anlattı ve Morgoth'a karşı yardım istedi.

1787994491293.webp

Valar bu çağrıya cevap verdi ve Öfke Savaşı başladı. Valar'ın orduları Orta Dünya'ya geldi. Maiar ve Valinor Elflerinin de katıldığı bu büyük savaşta Morgoth'un orduları karşı koyamadı. Orklar, Balroglar ve ejderhalar ağır yenilgilere uğradı.

1787994603453.webp

Morgoth'un son büyük silahı olan Ancalagon ve kanatlı ejderhalar ortaya çıktığında savaşın sonucu kısa süreliğine belirsiz hâle geldi. Ancak Earendil, Ancalagon'a karşı savaştı ve onu öldürdü. Ancalagon'un düşüşüyle birlikte Thangorodrim'in zirveleri yıkıldı.

1787994622907.webp

Sonunda Morgoth yenildi ve Valar tarafından yakalanarak Boşluk'a sürgün edildi. Böylece onun Orta Dünya üzerindeki hâkimiyeti sona erdi. Fakat savaşın bedeli çok ağırdı. Beleriand'ın büyük bölümü yok oldu ve denizin altında kaldı. Birinci Çağ'ın büyük Elf krallıkları tamamen sona erdi. Böylece Morgoth'un hüküm sürdüğü dönem kapandı ve Orta Dünya tarihinde yeni bir çağ başladı.

Son düzenleme:
Dayı sen herhalde fazla etkilendin

Kardeşim boş muhabbet yapmaya bence gerek yok. Elimden geldiğince dünyanın en önemli edebi eserlerinden birisini insalara kısda ve öz şeklide anlatmaya çalışıyorum. Şu mesajında ki cahilliğe bakar mısın yaa.

Son düzenleme:
Kardeşim boş muhabbet yapmaya bence gerek yok. Elimden geldiğince dünyanın en önemli edebi eserlerinden birisini insalara kısda ve öz şeklide anlatmaya çalışıyorum. Şu mesajında ki cahilliğe bakar mısın yaa.
takma abi boşver.

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.
Cahil olduğum için çok özür dilerim. Tüm benliğimden utanıyorum. Bu arada bende Beşiktaşlıyım

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,120
Üyeler
202,195
Son üye
kayfe
Geri