Yardım Hangi Ekran Kartını Almalıyım?

Hocam şirkete alıyoruz ikinci el almak mantıklı değil, 5070 Ti al desen belki anlarım ama 5000 serisi harici alamam.
Şirkette oyun mu oynuyacan Nvidia rtx 5070 tek avantajı oyun

İnanki 5070 ile ai yapamazsın bari chatcpt 20B çalıştırsın 5070 ile adamakıllı bişiy yapaman

1000018779.webp

1000018777.webp

Render olarak ikisi de aşağı yukarı aynı
(Görüntüler Blender orjinal sitesinden)

@flyingatm

İkisi de sff kart.

İkisi de sff kart. Hangisi ucuzsa diyeceğim de aynı fiyatlar. Fikir olması açısından şu videoyu izleyebilirsin;

olum yorumlardakiler delirmiş bi insan nvidia diyorsa illa sizce oyun için mi diyor ne kadar saçma yorum yapıyonuz ya 2. el olmasın şirkete gider göstercem diyo 2. el ilanı atıyonuz valla şaka gibisiniz yeminle :D

Konuyu anlamadım ki, neye ihtiyacı var arkadaşın
Oyun+render+ai için ekran kartı istiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende en mantıklısı 3090 olur diye düşündüm senin de fikrini alıyım dedim

Hocam AMD İSTEMİYORUM. Kendim önceden AMD savunurdum, yaşadığım sorunlardan sonra tövbe ettim kullanmam da. Arc kullanırım yine de AMD ekran kartı kullanmam, her şey performans değil, her şey oyun değil. Yapay zeka da geliştiriyoruz, render da alıyoruz.

Sadece ikisinden hangisi daha iyi diye soruyorum.
Ne tarz render'lar alıyorsunuz ve ne tür yapay zekalar "geliştiriyorsunuz"? Ona göre bir tavsiye yapabilirim

Oyun+render+ai için ekran kartı istiyor

Bende en mantıklısı 3090 olur diye düşündüm senin de fikrini alıyım dedim
Yani şimdi yaptığı iş önemli. 5070 ile "yapay zeka geliştirme" yapılmaz. Yapay zeka geliştirme dediği ne, onu da bilmiyorum. LoRa mı eğitiyorlar ya da local AI ile basit işler mi yapmak istiyorlar.

Sıfır alıp şirkete gider göstereceği için 2. el ürün önermek olmaz gibi zaten. 3090'lardan geçmek lazım o yüzden.

5070 ile AI'ı kısmını unutmalı. Video render için ise evet 5070, 9070XT'den daha iyi performans gösterir genel itibariyle. Oyun performansı için ise AMD istemiyorum demiş ama 9070XT alsa çok daha iyi tabii ki.

Hani zaten birisi gelip; video render ve oyun için alacağım. AMD kesinlikle istemiyorum diyorsa; buraya konu açması da saçma. Alsın bütçesine göre bir Nvidia; bize sormasın.

10/10 ragebait
1788095328734.webp

Ne tarz render'lar alıyorsunuz ve ne tür yapay zekalar "geliştiriyorsunuz"? Ona göre bir tavsiye yapabilirim

Yani şimdi yaptığı iş önemli. 5070 ile "yapay zeka geliştirme" yapılmaz. Yapay zeka geliştirme dediği ne, onu da bilmiyorum. LoRa mı eğitiyorlar ya da local AI ile basit işler mi yapmak istiyorlar.

Sıfır alıp şirkete gider göstereceği için 2. el ürün önermek olmaz gibi zaten. 3090'lardan geçmek lazım o yüzden.

5070 ile AI'ı kısmını unutmalı. Video render için ise evet 5070, 9070XT'den daha iyi performans gösterir genel itibariyle. Oyun performansı için ise AMD istemiyorum demiş ama 9070XT alsa çok daha iyi tabii ki.

Hani zaten birisi gelip; video render ve oyun için alacağım. AMD kesinlikle istemiyorum diyorsa; buraya konu açması da saçma. Alsın bütçesine göre bir Nvidia; bize sormasın.
Kendi Ai modelimiz var hocam, video analiz vs de yapıyoruz CUDA çekirdeği önemli.

Kendi Ai modelimiz var hocam, video analiz vs de yapıyoruz CUDA çekirdeği önemli.
Kendi AI modelimiz var derken? Açar mısınız? Model mimarisini sıfırdan sizin tasarladığınız, hiçbir opensource modeli base almadan; tüm pre-training ve training işlerini sizin yaptığınız bir modeliniz mi var? Yoksa, opensource bir modele fine-tunning yaptığınız bir işten mi bahsediyorsunuz? Ya da yine opensource modellere RAG + kendi DB'niz ile pre-context mi veriyorsunuz?

"Kendi yapay zekamız var." cümlesi çok büyük bir cümle.

Adam 2adet 5070 modeli atıp hangisi daha iyi diye sormuş? Gözlüğünüzü takmadan mı okuyosunuz yoksa okumadan mı geciyosunuz. Niye konu açmasın bunun için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,193
Üyeler
202,220
Son üye
nwxo43
Geri