4. Nesil Gıgabyte Mo27q28g 26,5" Woled 26000 TL

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar alınabilecek en iyi monitörlerden birisi. Bir ara Asus bunun parlak modelini satıyordu ona bakmadım ama alın kulanın. Sıfır ısınma renkler çok iyi. Oled için giriş yapılacak en iyi ekran bu olabilir.

mat olması insanı itiyor.
1788265133266.webp

Hocam parlak tecrübem olmadı ama benim bunu aldığım zamanlar 1 sene önce, yine 26 bindi (fırsat kaçmış şuan 30 olmuş o ayrı) almıştım sonra bir 5 6 ay kadar önce aynı fiyata asusun dediğim parlak ekranı piyasaya sürülmüştü, (ayrıca bunun model kodunun sonuna R ekleyince parlak olan modele ulaşabiliyorsunuz,) aynı indirim zamanına denk gelseydi parlak olanı seçerdim. AMA inan bana bu sadece kişisel bir şey. Parlak alıp '' lan neden bunu aldım ki'' diyebilirsin. Öncelikle parlak olanı kullandığında etraf da sıfır zifiri karanlık olması lazım. Pc'nin rgb ışıkları bile ekrana yansırsa sorun yaratabilir. loş ısık bile kurtarmaz. Ama gerekli ortamı sağladığında gerçek anlamda '' cam gibi'' güzel bir ekrana bakarsın. doğru bir tabir mi bilmiyorum ama parlak ekranın tatlı bir ''kahrı'' var. O yüzden panel yılı kaçıncı seri olduğuna dikkat etmek daha çok önemli. Bir de 27 inç oled olduğu için kasa incecik olmasından ekran küçük gelecek. oled korumasından dolayı yarım inç de kendi kırpıyor. O yüzden diğer ekranlara göre bir zaman sonra gözüne küçük gelmesi ve rahatız etmesi daha da muhtemel. olabiliyorsa bu tarz alın ama 31 inç ilk tavsiyem olur. yok 26.5 inç bana yeter ekran küçük gelsin önemli değil diyorsanız araştırmaya devam edin elbet bir tane denk gelir. (bence bunu kaçırman kötü oldu) Şunu unutmayın hocam bütçesinden dolayı yüklü meblağ olduğu için gerçekten bir kere alma şansınız varmış gibi düşünün. ve ayrıca maddi durumun çok iyi değilse asla 30K 35K lık ekranı kimseye önermem. oled parasını hak ediyor mu? evet sonuna kadar ama örneğin bu ekranı alsaydın inan bana yeterdi memnun ederdi. araştırın bir tane de karar verin onu alın.

Hocam parlak tecrübem olmadı ama benim bunu aldığım zamanlar 1 sene önce, yine 26 bindi (fırsat kaçmış şuan 30 olmuş o ayrı) almıştım sonra bir 5 6 ay kadar önce aynı fiyata asusun dediğim parlak ekranı piyasaya sürülmüştü, (ayrıca bunun model kodunun sonuna R ekleyince parlak olan modele ulaşabiliyorsunuz,) aynı indirim zamanına denk gelseydi parlak olanı seçerdim. AMA inan bana bu sadece kişisel bir şey. Parlak alıp '' lan neden bunu aldım ki'' diyebilirsin. Öncelikle parlak olanı kullandığında etraf da sıfır zifiri karanlık olması lazım. Pc'nin rgb ışıkları bile ekrana yansırsa sorun yaratabilir. loş ısık bile kurtarmaz. Ama gerekli ortamı sağladığında gerçek anlamda '' cam gibi'' güzel bir ekrana bakarsın. doğru bir tabir mi bilmiyorum ama parlak ekranın tatlı bir ''kahrı'' var. O yüzden panel yılı kaçıncı seri olduğuna dikkat etmek daha çok önemli. Bir de 27 inç oled olduğu için kasa incecik olmasından ekran küçük gelecek. oled korumasından dolayı yarım inç de kendi kırpıyor. O yüzden diğer ekranlara göre bir zaman sonra gözüne küçük gelmesi ve rahatız etmesi daha da muhtemel. olabiliyorsa bu tarz alın ama 31 inç ilk tavsiyem olur. yok 26.5 inç bana yeter ekran küçük gelsin önemli değil diyorsanız araştırmaya devam edin elbet bir tane denk gelir. (bence bunu kaçırman kötü oldu) Şunu unutmayın hocam bütçesinden dolayı yüklü meblağ olduğu için gerçekten bir kere alma şansınız varmış gibi düşünün. ve ayrıca maddi durumun çok iyi değilse asla 30K 35K lık ekranı kimseye önermem. oled parasını hak ediyor mu? evet sonuna kadar ama örneğin bu ekranı alsaydın inan bana yeterdi memnun ederdi. araştırın bir tane de karar verin onu alın.
yazmayı unuttum. bu oled o kadar derin siyah ve canlı renk veriyor ki üzerine koyduğunuz masa bile önem kazanıyor. ekrandan yansıyan ışık masaya vurup sonra tekrar ekrana ve gözünüze yansıyınca '' yav keşke masa ışığı yansıtmasa diyorsunuz. Ekran sizi öyle bir seviyeye getiriyor ki bunları düşünür halde buluyorsunuz. benim masam cam ve beyaz, vallahi siyah masa örtüsü almayı bile düşünüyorum. parlak ekranda zifiri karanlık olsa bile masaya göre bu da ayrı olarak ek sorun yaratabilir. parlak ekran ışık yansımasını zifiri karanlıkta bile handicap haline getirebilir. ama bu sorunu fark etmek için insan dürtüsünün ''daha iyisi olsun'' kıvamına gelmesi süresini de eklemek lazım. adam 5 milyonluk arabaya biniyor gözü nasıl oluyorsa 20 milyonluk arabada. oled de böyle. sana bir keyif veriyor sonra dönüp; masaya kafayı takarken buluyorsun kendini. parlak ekran almak isterken bunları da düşünmek lazım. mesela ben pc kasasını masanın yanına aldım RGB kapanmıyor diye. olede bakarken sadece ekranı görmek istiyor, masadan yansıyan ışığı bile istemiyorsunuz. tabi ki bunlarda kişisel. kasasına RGB basan klavyesi mouse'u rgb olan insanda var. ben gamepadin ışığını bile kapatıyorum ki sadece ekranı göreyim. gibi gibi. parlak ekran görüntü olarak fark yaratabilir kalite konusunda ama mat ekran da bile insanı takıntı yapacak seviyeye getiriyor oled ekran. uzun lafın kısası bu tarz ekranı bulun ve zaman kaybetmeden alabiliyorsanız hemen alın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,871
Üyeler
202,423
Son üye
Ölücü54
Geri